Bernardeschi és Szczęsny szavai a meccs után

berna.jpgA Juventus Cagliari ellen aratott, 2-0-ás győzelmét követően a csapat mestere, Massimiliano Allegri mellett természetesen egyes labdarúgók is értékelték a látottakat, melynek keretein belül az Öreg Hölgy részéről az együttese második találatát szerző, s ezzel egyébként is kiváló decemberi produkcióját megkoronázó Federico Bernardeschi, valamint a második félidőben parádés védést bemutató Wojciech Szczęsny álltak az olasz média kamerái elé. 

A Bianconeri olasz szélsője mindenekelőtt saját teljesítményének értékelésére törekedett, ezen túl azonban szót ejtett a csapat mutatóiról is, kijelentve, hogy nem az számít, hogy ki lövi a gólokat, hanem hogy a fekete-fehérek képesek legyenek megfelelően funkcionálni, s egységes gárdát alkotni az elkövetkezendőkben is. 

"Nem az a legfontosabb, hogy ki szerzi együttesünk góljait az adott ellenfelekkel szemben, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy együttesünk szerkezete másképp néz ki, ha Paulo Dybala a pályán tartózkodik, mint amikor nem tudhatjuk őt sorainkban. Amennyiben Paulo mellettünk áll, könnyebben alkalmazkodunk az adott találkozó sajátos körülményeihez, s különösebb gondok nélkül hajtjuk végre az utolsó lehetséges sprintet, mely természetesen rendkívül nagy segítséget jelent számunkra a csapat szinergiájának meglelésében. A Cagliari ellen pontosan így futballoztunk, ezért pedig véleményem szerint joggal lehetünk büszkék kollektív és egyéni teljesítményünkre" – fogalmazott a DAZN kérdésére. 

"Tisztában vagyunk vele, hogy mikor egy csapat nehézségekkel kénytelen szembesülni, minden egyes hiba a felszínre kerül, a kedvező aspektusok pedig hamar elfelejtődnek. Bár a szezon elején játékosaink összessége alkotta keretünket, csapatként valójában nem léteztünk, az utóbbi hónapok kemény munkája pedig elvezetett oda, hogy képesek legyünk valóban egy alakulattá, együttessé kovácsolódni. Utunk során magától értetődő módon szembesülnünk kellett kételyekkel és bizonytalanságokkal, melyeket mi magunk állítottunk fel saját magunkkal szemben, azonban e folyamat minden tekintetben megszokottnak számít egy gárda életében. 

Úgy gondolom, hogy az elmúlt másfél hónapban újra sikerült felfedeznünk az áldozatvállalásban és az önfeláldozásban rejlő szépségeket, melynek nyomán ismét képesek vagyunk önfeledten örülni csapattársaink sikerének. A Juve öröksége arra tanít bennünket, hogy áldozatvállalás nélkül nem lehetünk képesek diadalokat aratni, s mivel mi nem a Real Madrid, vagy egy másik olyan alakulat vagyunk, mely megengedheti magának, hogy kissé nagyképűnek nutatkozzon a pályán, igen komolyan kell vennünk ezt a hagyományt, melynek fontosságát Allegri mester is kihangsúlyozta számunkra. 

Ha a mai nap folyamán mindössze egyetlen gólpasszt lettem volna képes kiosztani, egészen biztosan hiányérzetem lett volna. Az elmúlt szezonban rengeteg nehéz pillanaton kellett keresztülmennem, ugyanakkor rendkívül hálás vagyok ezen benyomásokért, elvégre az ember a nehézségek megtapasztalása által fejlődik igazán. A nyári Európa-bajnokságon mindannyian fantasztikus futballt mutattunk be, a torna pedig visszaadta a sportágba vetett hitemet, melynek alapján azzal a vággyal érkeztem vissza Torinóba, hogy minden tőlem, telhetőt megtegyek a pályán együttesemért, ami az eddigiekben meglátásom alapján sikerült is" – összegzett Bernardeschi. 

tek_save.jpgA Zebrák hálóőre, a szezon eleji önmagához képest jelentős formajavuláson áteső Wojciech Szczęsny ezzel szemben arról értekezett, hogy a Juventus igen arrogáns stílusban futballozott a Szárdokkal szemben, melyre könnyedén ráfázhatott volna Max Allegri alakulata, emellett pedig nem feledkezett meg nagyszerű védésének értékeléséről sem. 

"November óta rendkívül sokat dolgoztunk védelmünk megerősítésén, azonban véleményem szerint továbbra is van mit javítanunk, mind hátsó alakzatunk, mind pedig támadósorunk helyzetét és eredményességét illetően. Azon alkalmakkor, mikor 1-0-ás előnyben kell futballoznunk, túlságosan mélyen helyezkedünk, ugyanis e helyzetben hajlamosak vagyunk elkényelmesedni, mely azonban semmiképpen sem számíthatna követendő példának optimális esetben" – szögezte le a DAZN-nak. 

"A fent említett jellemvonás óriási hátránynak bizonyulhat hosszabb távon, mivel ezen esetekben igen gyakran öltünk fel arrogáns stílust, mely sajnálatos módon a mai nap folyamán is bekövetkezett, kiváltva ezzel személyes rosszallásomat és haragomat is. Ezzel együtt természetesen tagadhatatlan, hogy az utóbbi órákban igen fontos győzelmet arattunk, ám mindez nem tölthet el nyugalommal bennünket, hiszen a továbbiakban még nagyobb és nehezebb kihívások várnak majd ránk. 

Az eddigiekben számos alkalommal megtörtént, hogy csapatunk visszavett az addig diktált iramból a második játékrészben, mely legutóbb talán a Venezia elleni találkozón esett meg velünk, s vezetett ellenfelünk találatához. Úgy gondolom, hogy a Cagliarival szemben szintén túlzottan alacsony fokozaton futballoztunk a második félidőben, melynek szabályozása azonban egyedül rajtunk, s nem valamely külső tényezőn múlik. 

Egy tízes skálán személyes szempontból hatosra értékelném a ma este bemutatott védésemet, elsősorban azért, mert a labda túlságosan középre érkezett, így pedig szerencsére nem kellett különösképpen megerőltetnem magam" – zárt szavait a lengyel portás.