Kedd esti hírcsokor

arthur_2.jpgA mai nap folyamán több, Juventusszal kapcsolatos átigazolási hír is napvilágot látott az olasz sportmédia berkein belül, melynek keretében különböző források beszámoltak egyes labdarúgók lehetséges szerződéshosszabbításáról, illetve a jelenlegi, valamint leigazolni tervezett középpályások helyzetéről is. 

A reggeli órákban elsőként a La Gazzetta dello Sport, majd Romeo Agresti hozta le a hírt, miszerint Paulo Dybala ügynöke, Jorge Antun az elmúlt napokban megérkezett Torinóba, hogy a Bianconeri vezetőségével egyeztetve végre aláírják az argentin labdarúgó kontraktusának további négy esztendővel történő, 2026-ig való kiterjesztését. 

Fabrizio Romano ezen információt azzal egészítette ki, hogy a vezetőség részéről sosem jelentett kérdést La Joya szerződésének megtoldása, melyről a felek már hónapokkal ezelőtt megállapodást kötöttek, mely kontraktus nagy valószínűséggel egy trófeák, valamint gólok függvényében megítélendő bónuszról szóló záradékot is tartalmazni fog majd. A transzferguru hozzátette, hogy a Juve ugyancsak készen áll a Juan Cuadraróval való egyezség szentesítésére, mely történet végére szintén pont fog kerülni az elkövetkezendő hetek folyamán. 

Giovanni Albanese ezzel együtt a középpályások helyzetéről adott felvilágosítást, kijelentve, hogy a klub brazil labdarúgója, Arthur mindenképpen távozni akar az Öreg Hölgytől a januári mercato ideje alatt, azonban a dél-amerikai játékos csak és kizárólag kölcsönben hagyhatja majd el a fekete-fehéreket, mely megoldás kivitelezésén jelen pillanatban is nagy erőkkel dolgoznak a Juve illetékesei. 

Albanese szerint Massimiliano Allegri immár semmilyen tekintetben nem tervez sem Arthurral (akiért Fabrizio Romano szerint számos La Liga, továbbá Premier League-együttes fejt ki érdeklődét) sem pedig Aaron Ramsey-vel, akik ennek nyomán egyaránt búcsút fognak inteni az olasz rekordbajnoknak, helyükre pedig minden bizonnyal – a mester kívánságainak megfelelően – egy fizikailag erős középpályás érkezik majd. 

Ugyan az olasz média hiteltelenebb részében a mai napon felvetődött egy esetleges Arthur-Luis Alberto csere ötlete is, a SportItalia állítása szerint a szóban forgó ügyletet illetően mindeddig egyáltalán nem értekeztek egymással az érintettek, elvégre a transzfer még felvetés szintén sem érdekli a Juventus, valamint a Lazio alakulatait. 

A La Repubblica mindezen túl arról számolt be, hogy a Juventus vezetősége az elmúlt hetekben fontolóra vette a Paris Saint-Germain veterán labdarúgójának, Ander Herreának szerződtetését, ugyanis Max Allegri a hírek értelmében remek lehetőséget lát a spanyol játékosban alakulata tengelyének megerősítésére, mely csapatrész jelen állás szerint Arthurt, valamint Ramsey-t is elveszíti majd a 2022-es esztendő első hónapjában.