Újrasorsolás: A Juventus ellenfele a nyolcaddöntőben a Villarreal együttese

villarreal_cf_logo_svg.pngMint ismert, a délben megtartott sorsolás alkalmával technikai probléma lépett fel, így történhetett meg az is, hogy a Villarreal együttese számára a Manchester Unitedet sorsolták ki először, miközben a két gárda nem kerülhetett volna össze, ugyanis egy csoportban szerepeltek. További három hiba is fellépett, ugyanis ezután a baki után a Manchester United golyóját nem tették vissza a tálba, így az Atlético semmiképp nem kaphatta a Vörös Ördögöket, ellenben a Liverpool ott volt, pedig egy csoportban szerepeltek. A harmadik hiba is a Villarrealhoz köthető, ugyanis az ő sorsolásukkor a Real Madrid is ott szerepelt a lehetséges ellenfelek között, pedig egy nemzetből való a két egylet. Ezt követően ismét pörögtek a golyók, és Andrei Arshavin egy másik manchesteri klubot húzott ki a Sárga Tengeralattjárónak, név szerint a Manchester Cityt. Nemrég robbant a bomba, miszerint emiatt a hiba miatt ismételten meg kell ismételni az egész sorsolást, amelyet ezúttal 15 órakor bonyolítottak le, ugyanis 13 órakor az Európa-liga, 14 órakor pedig az Európa Konferencia Liga csapat húzását tartották meg. Így korai lehetett az öröm, vagy épp a bánkódás a Juventinók számára, hogy a Sporting CP ellen kell játszani, ugyanis ez a párosítás is sztornó. Az új ellenfél a Villarreal.

A Juve bravúrosan, a Zenit közbenjárásával harcolta ki az első helyet, ugyanis az orosz gárda meglepetésre döntetlent játszott a címvédő Chelsea ellen. Az olasz rekordbajnok 15 ponttal végzett a csoportja élén, tíz gólt lőve, és hat gólt bekapva. Mindössze egyetlen vereségbe futott bele a Bianconeri, bár az igen nagy pofon volt, ugyanis a londoni Kékektől és 4-0-ás verést kapott az Öreg Hölgy, a többi összecsapását kivétel nélkül megnyerte. 

A Villarreal az Európa-liga megnyerésével jutott be a Bajnokok Ligájába, a csoportkörben pedig a Manchester United, az Atalanta és a Young Boys ellen küzdött meg. 10 begyűjtött ponttal, 12 lőtt és 9 kapott góllal érték el a második helyet, megharcolva az utolsó fordulóban az Atalanta együttesével, kiket 3-2-re vertek meg a spanyolok. A bajnokságban tizenhat fordulót követően jelenleg a tizenharmadik pozíciót foglalják el 19 egységgel, 18 lőtt és 17 kapott találattal.

Az első mérkőzéseket 2022. február 15. és 23. között, a második mérkőzéseket március 8. és 16. között játsszák. A pontos dátumot közöljük, amint az UEFA kisorsolja azt.

További párosítások:

 Image