HIVATALOS: Újrasorsolás 15 órakor

ФК Спортинг Лисабон — ВикипедијаMa délben megtartották a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását, és kisebb nehézségeket követően, de a Juventus ellenfelére is fényt derített a korábbi orosz kiválóság, Andrei Arshavin. Az olasz rekordbajnok  a legpatinásabb sorozatban nem mással kell összeütköznie a legjobb tizenhat között, mint a portugál Sportinggal.

A Juve bravúrosan, a Zenit közbenjárásával harcolta ki az első helyet, ugyanis az orosz gárda meglepetésre döntetlent játszott a címvédő Chelsea ellen. Az olasz rekordbajnok 15 ponttal végzett a csoportja élén, tíz gólt lőve, és hat gólt bekapva. Mindössze egyetlen vereségbe futott bele a Bianconeri, bár az igen nagy pofon volt, ugyanis a londoni Kékektől és 4-0-ás verést kapott az Öreg Hölgy, a többi összecsapását kivétel nélkül megnyerte.

A Sporting CP az Ajax, a Borussia Dortmund és a Beşiktaş csoportjából jutott tovább 9 ponttal, 14 lőtt és 12 kapott góllal. A Beşiktaşt oda-vissza verték 1-4-re és 4-0-ra, és a németeket is sikerült legyűrniük a visszvágón 3-1 arányban, ami végül a továbbjutást tekintve nagyon fontos győzelemnek számított, ugyanis a sárga-feketéket jobb egymás elleni eredménnyel előzték meg (az odavágón 1-0-ra győzedelmeskedett Marco Rose együttese), ugyanis mindkét együttes kilenc egységet gyűjtött be.

Hazájuk bajnokságában szintén pontegyenlőséggel a másodikak, a Porto előzi meg a Leõest jobb gólkülönbségüknek köszönhetően. A Primeira Ligában mindeddig veretlenül menetelnek, 38 pontot begyűjtve, mindösszesen két döntetlent játszva. A góllövés ugyan nem megy olyan különösebben jól számukra, amiről a 24 találat tanúskodik, ám messze a lisszaboniak kapták a legkevesebb találatot, mindössze ötöt.

Az első mérkőzéseket 2022. február 15. és 23. között, a második mérkőzéseket március 8. és 16. között játsszák. A pontos dátumot közöljük, amint az UEFA kisorsolja azt.

További párosítások:

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „UEFA CHAMPIONS LEAGUE ROUND OF 16 Benfica CHAMPIONS LEAGUE VS Rea M”drid VS Manchester City Atletico Madrid vS Bayern Muni ch Salzburg vS iverpool Inter Milan VS Ajax Sporting CP vS ××¢ UVENTUS Chelsea VS LOSC Lille PSG vS LOSC Manchester United UNITED”