Allegri: "Pocsék volt a helyzetkihasználásunk"

allegri_juve_malmo.jpgA Juventus szűkös, 1-0-ás vereséget aratott a Malmö alakulata ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ugyanakkor a torinói alakulat ezzel együtt is rendkívül elégedett lehet az este alakulásával, ugyanis a kvartettet eddig vezető Chelsea 3-3-as döntetlent játszott a Zenit együttesével, mellyel biztossá vált, hogy az Öreg Hölgy jut tovább elsőként a H előjelű négyesfogatból, melynek révén jelentősebb jobb pozícióból várhatja a nyolcaddöntő sorsolását.

Az összecsapást követően természetesen a Bianconeri mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát a nemzetközi médiának, melynek keretein belül fiai produkcióján túl elemzés alá vetette labdarúgói alapvető felfogását, valamint az eredmény fontosságát is. Az alábbiakban a vezetőedző szavai következnek. 

"Találkozónk igen pozitív kimenetelűnek számít a meccs végeredményének szempontjából, mindazonáltal kár lenne tagadni, hogy az elmúlt másfél órában egészen egyszerűen rengeteg gólszerzési lehetőséget fecséreltünk el, melynek alapján nem lehet kérdés, hogy a jövőben sokkal agresszívabbnak, célratörőbbnek, valamint határozottabbnak kell lennünk a kapu előterében. E tekintetben mindenképpen javulnunk kell, sőt talán most ez a legfontosabb feladatunk, ugyanis nem tarthatjuk fenn hosszabb távon jelenlegi, egészen pocséknak mondható helyzetkihasználási statisztikáinkat" – szögezte le General Max szavainak nyitányaként a Sky Sport Italia számára. 

"Elsődleges célkitűzésemnek az számított, hogy felmérjem labdarúgóim állapotát, fizikai és mentális szempontokat egyaránt alapul véve, összességében pedig rendkívül elégedett vagyok a játékosaim által mutatottakkal, elvégre Rodrigo Bentancur, Adrien Rabiot, illetve Arthur mellett Koni De Winter is határozott személyiségjegyekről tett tanúbizonyságot, mellettük pedig Daniele Rugani, továbbá Mattia Perin is eredményesen futballozott.

Nem tagadom, alapvető szándékunk az volt, hogy minél agresszívebben játsszunk, s eleinte sikerült is feltörnünk a Malmö egyébként igen jól kidolgozott, csapatszinten is egységesnek mondható védekezését, ezt követően azonban több ízben is elpuskáztuk gólszerzési lehetőségeinket, s nem voltunk képesek bevinni a döntő találatot ellenfelünknek. Ha egy meccs állása 1-0 marad, mindig kockára teszünk néhány dolgot, s annak ellenére, hogy e helyzetben is jól reagáltunk a Malmö akcióira, az elkövetkezendő időszakban sokkal hatékonyabbnak kell lennünk támadásaink során, illetve akcióink befejezésekor. 

Tisztában vagyok vele, hogy milyen nehéz megmérettetés vár ránk szombaton, ennek tényét pedig már a srácokkal is közöltem, akik hajlamosak azt hinni, hogy egy könnyű találkozó vár ránk a gyönyörű városnak számító Velencében, holott egy olyan csapathoz látogatunk, akiknek potenciálját nem ismerjük pontosan, eddigi produkciójuk alapján mindazonáltal joggal nevezhetők veszélyes ellenlábasnak. Mentális tekintetben mindenképpen jobban kell majd játszanunk a hétvégén, mint ma este, ugyanis csak ezáltal arathatunk diadalt a Venezia fölött, mely alakulat egy igen jól futballozó, s a pálya széthúzásában rejlő lehetőségeket a lehető legeredményesebben kihasználó gárdának számít. 

A Venezia pályája némiképp eltér a bajnokságban használt szabványmérettől, mivel három méterrel keskenyebb, mint az általában használt gyepszőnyegek, mely jellemvonás igen nagy gondokat okozhat számunkra, ha nem tanuljuk meg előnyünkre fordítani az adott szituációt. Ellenfelünk egy rendkívül jól támadó alakulat, mely tulajdonsága minden bizonnyal a Juventusszal szemben is kiütközik majd, ezért pedig nekünk elsősorban nagy fokú szervezettségre, hatalmas mértékű koncentráltságra, s jóval nagyobb kapu előtti hatékonyságra lesz szükségünk a három bajnoki pont megszerzéséhez. 

Hogy miért cseréltük le idő előtt Dybalát? Paulo a félidőben jelezte stábunknak, hogy egy ütés kissé nagyobb hatást gyakorolt rá a kelleténél, melynek folytán nem érzi túlzottan jól magát, ezét pedig nem szerettük volna kockáztatni pályán tartását, s jobbnak véltük a biztonságos megoldás alkalmazását, még annak ellenére is, hogy szerencsére semmi komolyabb baj nem érte őt, ami nagy előnynek bizonyul, ugyanis nem hinném, hogy Weston McKennie-n kívül bármely más sérültemet elvihetném magammal Velencébe" – összegzett a szakamber.