Allegri: "Gyönyörű győzelmet kell aratnunk"

allegri_pre_juve_malmo.jpgA Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában az immár biztos továbbjutónak számító Juventus a sorozattól távozó Malmö együttesét fogadja az Allianz Stadiumban, s bár a Bianconerinek matematikailag még lenne esélye kiharcolni a csoportelsőséget, a találkozó teljesen tét nélkülinek tekinthető, melynek következtében az Öreg Hölgy várhatóan igen tartalékos felállással fut majd ki a gyepre. Az összecsapást megelőzően természetesen a csapat mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát a nemzetközi sajtótájékoztató keretein belül, melyben az együttessel kapcsolatos tervei mellett szót ejtett a BL legnagyobb favoritjairól, valamint fiai felfogásáról is. 

"A holnapi összecsapás tekintetében mindenekelőtt a kezdőcsapatról beszélhetek, ugyanis egészen biztos vagyok benne, hogy kapunkat Mattia Perin fogja védeni, mellette pedig Adrien Rabiot, Daniele Rugani, illetve Alex Sandro is kezdők lesznek. Moise Kean a vasárnapi, Genoa elleni találkozón kisebb ütést kapott, ekképp pedig nem lesz bevethető, azonban Mattia De Sciglio vele ellentétben visszatérhetett, reményeink szerint pedig be is állhat majd néhány perc erejéig" – szögezte le a mester szavainak kezdeteként. 

"Alapvető kezdőcsapatunk néhány tagja biztosan pihenni fog, mások azonban a pályán tartózkodnak majd, ugyanakkor mindenképpen meg kell nyernünk a holnapi meccset, hogy a lehető legjobb módon fejezzük be a Bajnokok Ligája idei kiírásának csoportmeccseit, s hogy az eredményből erőt merítve lelkesen készülhessünk fel a szombati, Venezia elleni bajnokira. 

Dejan Kulusevski ma reggel kisebb műtéten esett át fogainak állapota miatt, azonban mostanra jobban van, jövő héten pedig újra megkezdi majd az edzésmunkát. Arthur jól érzi magát, s nagy esély mutatkozik játékára is. Kean erőnlétének kérdésessége és Kulusevski kiesése miatt Federico Bernardeschin kívül nincs sok lehetőségünk a támadóharmadban, kinek szerepeltetése viszont szélsőinktől vonja el a teret, s megkérdőjelezi azt is, hogy hány középpályást tudunk bevetni a találkozón. 

Nem tudom, hogy Dejant illetően fennáll-e az értékesítés gondolata, mivel vezetőedzőként nem beszélhetek, s nem is fogok beszélni a Juventus piaci terveiről. Sajnálatos, hogy Kulu nem lesz bevethető holnap, azonban valamit mindenképpen lépnünk kellett egészségügyi állapotát tekintve, különben a helyzet csak rosszabbra fordult volna, emiatt pedig úgy határoztunk, hogy a műtétet javasoljuk számára, vállalva a nehézséget, hogy csak jövő héten láthatjuk viszont őt. 

Paulo Dybala ugyancsak játékra kész, melynek folytán holnap egészen biztosan kezdőként fogjuk alkalmazni. Támadónk kiváló fizikai állapotban tudhatja magát, ekképp pedig egyelőre nincs szüksége pihenésre, ami nem is baj, hiszen az utóbbi időben számos meccset hagyott ki, így tehát mikor lehetősége van pályára lépni, mindenképpen élni kell erre vonatkozó esélyével. Leonardo Bonucci szintén jól van, holnap pedig nagy valószínűséggel ő is kezdőként fog kifutni a gyepre, legalábbis jelenlegi terveink alapján. 

Véleményem szerint az utóbbi időben csapatunk némiképpen stabilabbá, rendezettebbé vált, játékosaink pedig jobban elosztják egymás között a területeket a futballpályán a meccsek időtartama alatt. Mindezzel együtt kijelenthetem, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a jövőben is kitartunk majd jelenlegi elképzeléseink mellett, elvégre ez egyedül attól függ, hogy éppen mely labdarúgókkal rendelkezhetünk. Hátvédsorunk holnap nem lesz teljes, ugyanakkor ebbéli helyzetünkből is meg kell próbálunk előnyt kovácsolni, már amennyire ez lehetséges és kivitelezhető lesz. 

Természetes, hogy mikor diadalt aratunk, jobban érezzük magunkat, s általánosságban véve is nyugodtabbá válunk. Azért munkálkodunk a futball világában, hogy mérkőzéseket nyerjünk, s mikor ezt megtesszük, azzal felruházzuk magunkat a folytatáshoz szükséges nyugalommal, ami a lehető legfontosabb tényező e tekintetben. Holnap este az előrejelzések szerint havazni fog a mérkőzés ideje alatt, azonban ez a legkevésbé sem fog hátráltatni bennünket.

Az a fontos, hogy jól játsszunk, valamint, hogy nyerjünk, ugyanis ellenkező esetben csak felesleges futómunkát pakolunk majd le az asztalra, továbbá sérüléseket gyűjtünk majd be. Teljesen biztos vagyok benne, hogy egy gyönyörű estével, egy gyönyörű találkozóval, valamint egy gyönyörű győzelemmel kell megajándékozunk szurkolóinkat. 

Nem tudom, hogy a BL jelenlegi kiírásában pontosan mely alakulatok számítanak a legnagyobb favoritoknak, ám a Liverpool, a Bayern München, a Manchester City, valamint a Real Madrid biztosan közöttük vannak, s részben ide sorolnám a Paris Saint-Germaint is, ugyanis ezen öt-hat gárda egyértelműen a mezőny többi csapata fölött áll. 

Változatlanul azon az állásponton vagyunk, hogy egyszerre csak egy lépést kell megtennünk, s egyszerre csak egy összecsapással kell foglalkozunk, ugyanis a bajnokságban továbbra is tetemes lemaradásban vagyunk, míg a tabella első négy helyezettje hihetetlen idényt fut. Meg kell próbálunk több győzelmet aratni, mivel ezen sikerek nagyobb önbizalmat szolgáltatnak számukra, ezt követően pedig meglátjuk, hogy mit tehetünk. Abból kifolyólag, hogy a bennünket megelőző alakulatok az eddigiekben nem hibáztak túlzottan gyakran, nekünk sem szabad több pontot veszítenünk. 

Nem tudom, hogy csapatunk képes lehet-e ennél jobban teljesíteni, ellenben meggyőződésem, hogy meg kell teremtenünk a feltételeket ahhoz, hogy jobban, eredményesebben teljesíthessünk. A Malmö elleni meccset követően néhány hónapig szinte csak a bajnokságban kell jó produkciót nyújtanunk, ezt követően pedig visszatérhetünk majd a Bajnokok Ligájára, ahol egyelőre nem tudjuk, hogy kit fogunk majd kapni a sorosláson. A Bayern, a Liverpool, a Real, a City, továbbá a PSG mind rendkívüli erőt képviselnek, ezt pedig az is mutatja, hogy ezen együttesek jelenleg vezetik saját nemzeti bajnokságiakat, ellenük pedig emiatt minden bizonnyal egy jó adag szerencsére is szükségünk lenne" – összegzett Max Allegri.