Újabb házkutatás, újabb gyanúsított, és a Ronaldo-transzfer is nagyító alatt

cr_mu.jpgA torinói államügyészség továbbra is a Juventust nagy mértékben érintő PRISMA-műveleten dolgozik, ugyanis erős a gyanújuk, miszerint a vezetőség a tőzsdén jegyzett klub nevében hamis számlákat állítottak ki, és hamis számokat kommunikáltak a nyilvánosság felé. Tegnapelőtt, akárcsak egy hete, házkutatást végeztek el az illetékes szervek a klub háza táján, mely fő oka a klub hivatalos közleménye szerint Cristiano Ronaldo Manchesterbe való igazolásának pontosabb megvizsgálása volt. 

"A Juventus bejelenti, hogy a mai nap folyamán értesítést kapott egy újabb házkutatási, valamint iratlefoglalási végzés életbe lépéséről, mely a 2021. november 27-én közzétett nyilatkozat, valamint ennek újabb fejleményei alapján a klub vezetőségének néhány, korábbiakban már említett tagja által elkövetett állítólagos bűncselekmények felgöngyölítésének céljából, valamint annak érdekében zajlik, hogy a torinói ügyészség szervei képesek legyenek fényt deríteni azon vádak igazságtartalmára, melyek Dos Santos Aveiro Cristiano Ronaldo értékesítésének 2021. június 30-i pénzügyi kimutatásokban való megjelenítésének vélt, vagy valós visszaéléseivel kapcsolatosak" – szól a Bianconeri témában kiadott, legutóbbi közleménye. 

Ugyan arról már az elmúlt hetekben is szó esett, hogy a hatóságok vizsgálat alá vonták Cristiano Ronaldo átigazolását, valamint a leszerződtetése, majd értékesítése során kiosztott ügynöki jutalékokat, a vádak az utóbbi órákban egyértelműen súlyosabbá váltak, miután a Corriere Torino jelentése szerint az ügyészség nagy erőket mozgósított annak érdekében, hogy megtalálják a portugál világsztár elmenetelével kapcsolatos dokumentumokat, melynek folyamán hamarosan állítólag az ötszörös aranylabdás játékos menedzserét, Jorge Mendest is ki fogják hallgatni. 

A lap hozzáteszi, hogy a nyomozati munkát végző szervek, mindenekelőtt a Guardia di Finanza emberei november 26-át követően nemrég újabb házkutatást tartottak a Continassán, valamint a Juventus egyéb, torinói és milánói székhelyein, ugyanis a Bianconeri az ügyészség és a bíróság nyomatékosított felszólítására sem adta át azon papírokat, melyeknek elemzése kulcsfontosságú lépést jelenthetne az ügy megoldása felé. 

A Corriere Torino mindemellett arról is beszámolt, hogy a hatóságok az eddigiekben tanúként kihallgatott személyek – azaz Federico Cherubini sportigazgató, Maurizio Arrivabene vezérigazgató, továbbá az a klub akadémiájának pénzügyi menedzsere, Paolo Morganti – mellett az elmúlt időszakban a Juventus U23-as alakulatának sportigazgatóját, Giovanni Mannát is beidézték a törvényszék elé, akit a pénzügyőrök nem kevesebb, mint három és órán keresztül faggattak az általa feltételezetten ismert részletekről. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Marco Re és Stefano Bertoli szakemberek mindeddig nem jelentek meg a hatóságok előtt, míg az ügy fő gyanúsítottjait, azaz Andrea Agnellit, Fabio Paraticit, Pavel Nedvědet, s Stefano Cerratót meg sem kísérelték kihallgatni. 

Romeo Agresti a tegnapi nap folyamán megerősítette, hogy a Juventus ügyvédje, Cesare Gabiaso ellen szintén eljárás indult az ügy keretein belül, mivel a szakember a vád szerint kulcsfontosságú szerepet töltött be a számlák meghamisítása, illetve a plusvalenza előállítása során, elvégre ő maga is közrejátszott a költségvetési mérleg mesterségesen történő kozmetikázásában, ami már önmagában is a hűtlen kezelés súlyosságával felérő bűncselekménynek számít. 

Érdekességként megjegyzendő, hogy a Calcio e Finanza tudomásának értelmében a Guardia di Finanza emberei eredetileg egyébként nem foglalkoztak volna CR7 távozásának ügyével, azonban a napokban egy meglehetősen érdekes telefonbeszélgetést hallgattak le Cesare Gabiaso, valamint Federico Cherubini között, melyben az ügyvéd teljes nyíltsággal értekezett arról, hogy amennyiben a hatóságok megkaparintják a portugál értékesítésére vonatkozó dokumentumokat, "a klub torkának fognak ugrani a költségvetési mérleg tekintetében fennálló szabálytalanságokból kifolyólag."