Helyzetjelentés – Az utánpótlás és a többi csapat

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

Az elmúlt pár napban az U23-as csapat két bajnoki találkozót is teljesített, de nemhogy pontot szerezniük nem sikerült, hanem még góllövés sem jött össze. A 16. fordulóban a Virtus Verona gárdáját fogadták, de a vendégek 1:0-ás sikert aratva elvitték a 3 pontot, a 4-3-2-1-es hadrendet választó hazaiaktól.

 

A két csapat az első félidőben nagyon óvatosan játszott, ügyelve arra, hogy ne adjanak teret egymásnak, így a játék a két tizenhatos között zajlott. Inkább a hazaiak elképzelései valósultak meg, de ez kevés volt a gólhoz. A legnagyobb helyzet Alessandro Sersanti előtt adódott, de nem tudta kihasználni. Aztán a szórványos Juventus helyzetek közepette, váratlanul büntetőhöz jutott a Verona, és az 56. percben Filippo Pittarello gólra is váltotta a lehetőséget. A gól után a Zebrák mindent megtettek a fordítás érdekében, de ezen a meccsen semmi nem akart sikerülni, így maradt a 0:1.

Zauli mester szavai a vereség után: "Sajnáljuk az eredményt, mert szerettük volna a harmadik egymást követő győzelmet. Ma a meccs nagy részében mi birtokoltuk a labdát a Verona térfelén, de ellenfelünk jól zárt minden téren. Jól értelmeztük a játékot, bátran és elszántan játszottunk, de nem voltunk agresszívak a kialakított helyzeteink során. Az utolsó 25 méteren hiányzott a gyilkos ösztön, és ez kétségtelenül olyan szempont, amelyen javítani kell."

A következő alkalommal a 3. helyezett Padova vendége volt a Bianconeri és ezúttal Venetóból távoztak 2:0-ás vereséggel a tarsolyukban az ezúttal sárga-kékben pályára lépő torinóiak, akik ezúttal is 4-3-2-1-ben kezdték a mérkőzést. Az első félidőt ezúttal is a Zauli-legények uralták, de a 45+1. percben mégis a piros-fehérek szerezték meg a vezetést némileg váratlanul. Egy a tizenhatoson belülre játszott labdát, a Serie A-tapasztalattal bíró Fabio Ceravolo éles szögből lőtte a kapuba, 8. gólját szerezve a sorozatban. Aztán a 70. percben végleg eldőlt a meccs, amikor Enej Jelenič 10 méterről bombázott a hálóba. A második játékrészt abszolút a házigazda uralta, úgyhogy esély sem nyílt az egyenlítésre, de a szépítésre sem.

Lamberto Zauli természetesen ezután a találkozó után is a riporterek rendelkezésére állt: "Ma egy jó első félidőt játszottunk, de amikor ennyi helyzetünk van, meg kell próbálnunk a legtöbbet kihozni belőlük. Bizonyára az első félidő végén elszenvedett gól elvett valamennyit a magabiztosságunkból, így a második félidőben már nem tudtuk úgy nehéz helyzetbe hozni a Padovát, mint korábban. Pont nélkül térünk haza, de azzal a tudattal, hogy bátran szálltunk szembe egy magas szintű csapattal, amely az előző szezonban közel állt ahhoz, hogy feljusson a Serie B-be. Ez a meccs minden bizonnyal egy fontos lépés volt a fejlődés útján. Nagyon fiatal csapatunk számára alapvető fontosságú, hogy ezzel a nehézségi együtthatóval és ezzel az elszántsággal játsszuk a mérkőzéseket."

A legfiatalabbakra a listavezető Roma látogatása várt, és a kiemelkedően legerősebb csapat ellen sem vallottak szégyent, hiszen 2:2-es döntetlen lett a találka vége. A 4-4-2-ben rohamozó csíkos mezesek már a 2. percben megszerezték a vezetést, egy védelmi hiba után Nicolò Turco lépett ki, és higgadtan a kapus mellett a hálóba lőtt. Aztán Cristian Volpato a 34. percben büntetőből egyenlített. A 48. percben aztán, egy jobb oldali beadás után Leonardo Cerri bivaly erősen bólintott kapura, de a hálóőr óriási bravúrt bemutatva hárított, de a kipattanót szintén ő, közvetlen közelről bebelsőzte. Aztán 5 perc elteltével már újra döntetlen állt az eredményjelzőn, hiszen egy mélységi előreívelés nyomán Joel Voelkerling Persson egyenlített. A 7. helyezett fekete-fehérek a következő fordulóban a 18. Pescara vendégeként javíthatnak.

Andrea Bonatti csapata aztán a hét közben a Coppa Italia Primavera keretein belül, a másik római csapat ellen is játszott egy mérkőzést, és 1:0-ra győzedelmeskedett, ezáltal továbbjutva a kupasorozatból. A mindent eldöntő gól a 15. percben született, és Leonardo Cerri volt a szerzője. A mérkőzés Massimiliano Allegri és Federico Cherubini a helyszínen tekintette meg, az alábbi játékosok teljesítményét figyelhették meg.

A női csapat háza tájáról csak két rövid hírrel szolgálhatunk. Január 5 és 8 között Frosinonéban rendezik meg a Supercoppa Italiana négyes döntőjét. melyen a címvédő Juventus az elődöntőben a Sassuolo csapatával mérkőzik, míg a másik ágon Roma-Milan összecsapást rendeznek. A két győztes január 8-án játssza a döntőt. 

Egy még jobb hír, miszerint Martina Rosucci negatív Covid-tesztet produkált, így hivatalosan is gyógyultnak minősül, így újra látogathatja az edzéseket.