Commisso: "A Juventus velünk tárgyaljon, ne Vlahović képviselőivel"

commisso.jpgA Fiorentina olasz felmenőkkel rendelkező amerikai milliárdos tulajdonosa és egyben elnöke, Rocco Commisso ismételten mikrofonok elé állt, hogy kifejtse véleményét a játékosügynökökkel való problémáiról, a Juventus számlahamisítási ügyéről, és természetesen együttese szerb csillagáról, Dušan Vlahovićról.

"Amerikában az ügynökök a játékosok fizetéséből kapnak részesedést, nem pedig az átigazolási összegből." - kezdte mondandóját az alábbi megállapítással a  Radio 24 adásában.

"Nem akarom azt mondani, hogy megzsaroltak, mert ez egy kemény kifejezés lenne, de sakkban tartottak, hogy Vlahovićot elvihessék Firenzéből, ahogy az Donnarumma esetében is történt."

Ezt követően továbbra is gólkirály-aspiráns futballistájáról, a 15 meccsen 12 gólt szerző, mindössze 21 esztendős center volt a téma. Olyan kérést fogalmazott meg, miszerint, ha a Juve szeretne tárgyalásokat folytatni a szerb ügyében, akkor azt ne az ügynökeivel tegye, hanem a klubbal. Ezzel a kijelentésével egyébként megerősítette Fabrizio Romano korábbi híreszteléseit, miszerint egyes együttesek már párbeszédet folytatnak a labdarúgó képviselőivel, ám a transzferguru szerint egy meg nem nevezett együttes már meg is egyezett a szerb válogatottal. 

"Ha én nem lennék, Vlahovićnak esélye sem lenne Firenze királyává válnia. Szeretnék mindenkit tájékoztatni arról, többek közt a Juventust vagy az Arsenalt, hogy a játékos a Fiorentina tulajdona, ezért velünk kell párbeszédet folytatni, nem pedig az ügynökeivel."

"Ez még nem egy lezárt fejezet. Kritizáltak, mikor arról beszéltek, hogy nem lesz hosszabbítás az esetében, ehhez képest a számai azóta növekvő tendenciát mutatnak. A srác profi mentalitással rendelkezik, én pedig nem szeretnék megzsarolni senkit sem."

Ezt követően kitért arra, hogy a Juventus megengedheti-e magának a 2021-es évben 29 találatot szerző gólzsákot, továbbá nem hagyhatta ki, hogy kitérjen a torinóiakat körülölelő botrányra.

"Nem tudom, hogy a Juventus megengedheti-e magának a leigazolását. Azt hallottam, hogy tőkenyereséghez jutottak, de még mindig milliós adóssággal rendelkeznek. Az elmúlt időszakban egy millió eurót vesztettek a tőzsdén.

Az interjút mi mással is fejezhette volna be, mint együttese eddigi szezonjának értékelésével, ráadásul mindezt jó szájízzel tehette meg, ugyanis a Violák hatodik a tabellán, 24 pontot begyűjtve, akárcsak az olasz rekordbajnok.

"Az elmúlt évek egyik legjobb kezdése az idei. Italiano hatalmas lelkesedést hozott magával, és új szintre emelte azon játékosokat, akik eddig is a keretet erősítették. Lenyűgöző az alázatossága, Barone és Pradè megérdemlik a dicséretet, hogy leszerződtették."