Arrivabene hozná el a szemléletváltást?

Arrivabene stressed Juve 'will make careful choices' on the transfer market  - Football ItaliaMint ismeretes, a Juventus egy, a 2006-os eseményekre emlékeztető szituációba került, ugyanis nyomozás folyik az Öreg Hölgy ellen számlahamisítás erős gyanúja miatt. Ez a helyzet pedig értelemszerűen komoly kérdéseket vethet fel a szurkolók fejében, amik nem csak annyiban merülnek ki, hogy milyen komoly büntetés várhat az olasz rekordbajnokra, mennyiben változtatja ez meg a vezetőség összetételét, hanem az is kérdésessé válik, hogy milyen stratégia mentén folytatja az olasz rekordbajnok az aktuális keret kialakítását, figyelembe véve, hogy a jelenleg is alkalmazott felfogás jó eséllyel törvénybe ütköző. E témát feszegette ezúttal a La Gazzetta dello Sport.

A patinás múlttal rendelkező lap értesülései szerint a jelenlegi vezetés már megfogalmazta elvárásait a nyáron kinevezett új vezérigazgató, Maurizio Arrivebene felé, melynek első pontja természetesen a fenntarthatóság meglelése és a katasztrofális állapotokban álló könyvelés rendbetétele lenne.

Ezt követően a klub szeretne felhagyni a magas fizetésért szerződtetett szabadon igazolható játékosok megszerzésével, ugyanis az utóbbi időkben nem sikerült olyan futballistákra találni e módszerrel, mint korábban. Elég csak rágondolni Emre Canra, Adrien Rabiot-ra, vagy Aaron Ramsey-re, kiknek a teljesítménye eddig nem számított arányosnak a fizetésükkel, míg korábban tucatjával szerzett meg ilyen módszerrel húzóembereket a Guiseppe Marotta nevével fémjelezett olasz rekordbajnok.

Az ügynököknek kifizetett hatalmas járulékok kifizetésének felszámolása is az új szemlélethez tartozik, ugyanis egyes információk szerint emiatt is megütheti a bokáját a Juve, elég csak Cristiano Ronaldo, vagy Matthijs de Ligt átigazolására gondolni, mely transzferek alkalmával eurómilliók ütötték Jorge Mendes és Mino Raiola markát.

Annak ellenére, hogy a Bianconeri már rálépett a fiatalítás ösvényére, a jövőben még hangsúlyosabban kíván fókuszálni a fiatalok megszerzésére, ezzel is megalapozva a jövőt. Ám nem csak újonnan igazolt ifjoncokkal szeretnék csökkenteni az átlagéletkort, hanem a már rendelkezésre álló tehetségek nagyobb szerepvállalását is kezdeményeznék, mint amilyen Matías Soulé, Koni de Winter, Franco Israel, Filippo Ranocchia és Nicolò Fagioli. Minden esetre eléggé beszédes az is, hogy Massimiliano Allegri vezetőedző és Federico Cherubini sportigazgató személyesen tekintette meg a Juventus és a Lazio Primavera-csapatai között folyó kupamérkőzést, mely 1-0-ás Zebra-győzelemmel ért véget.