Helyzetjelentés – A válogatott játékosok

spain-alvaro-morata-vs-sweden.jpgEzúttal lényegesen több sikerélménnyel térhetnek haza a Juve focistái, mint legutóbb, azonban a sérültek száma is lényegesen magasabb, ráadásul a dél-amerikaiak az sem biztos, hogy időben visszatérnek Torinóba, és játékra alkalmasak lesznek a Lazio elleni kifejezetten fontos bajnoki összecsapáson. Lássuk, hogy teljesítettek a válogatott futballisták, és milyen állapotban térnek vissza

Szczęsny: Két borzasztó meccsen van túl, ugyanis mind Andorra, mind Magyarország ellen kapitulált, ez pedig összesítve három találatot jelent, és 6.4-es értékelést. A miniállam ellen csak egyszer nem tudott védeni, de csapatának így is sikerült kiharcolni a selejtezőt érő helyet, ugyanis a társak négyszer is eredményesek tudtak lenni, míg a magyarok ellen kétszer is hárítani tudott, viszont ennyi gólt kapott is, míg a lengyelek vereséget szenvedtek.

de Ligt: Louis van Gaal nem szokta elhalmozni játékpercekkel, ám ezúttal 90 perccel a lábában tér vissza Olaszországba. A Montenegró elleni 2-2 alkalmával még a megszokott de Vrij-van Dijk kettős játszott, ám Norvégia ellen már Matthijsszal sikerült kijutni a VB-re, mely mérkőzésen 7.5-re vizsgázott, és meglepő módon 10 pontos hosszú átadást számlálhatott össze, 16 próbálkozásból.

Chiellini: Pályára nem lépett, de a sérülés csak összejött neki.

Bonucci: 180 játékperccel több van már a lábában, ám sikerélménnyel nem gazdagodott, hiába játszott Észak-Írország ellen 8.2-re, amivel a meccs legjobbja lett. Nem rajta múlt, hogy nem sikerült kijutni egyenes ágon a világbajnokságra, ugyanis míg Svájc ellen 16 hosszú átadása mellett többek közt volt három szerelése, és mindössze egyetlen párharcot vesztett el, addig az észak-írek ellen két kulcspasszt is kiosztott.

Danilo: Jobb szélső védőként szerepelve végigjátszotta mindkét rangadót, azaz Argentína és Kolumbia ellen is végig a pályán tartózkodott. Mind a két alkalommal 7.4-es értékelést kapott, a statisztikái is nagyon hasonlítanak, védekezésben stabil teljesítmény, ami mellé párosul egy-egy kulcspassz is.

Alex Sandro: Ő is teljes mértékben kivette a részét a brazil pontszerzésekből még ha az Argentína elleni 0-0 alkalmával csak 6.9-es értékelésre tellett tőle, míg Cuadradóék ellen olyan osztályzatot kapott, mint amivel Danilo is dicsekedhet. 

Cuadrado: Gyakorlatilag nincs is kolumbiai kezdő, amiben ne szerepelne a neve, ez most sem volt másként, és végigjátszotta mindkét összecsapást. Sandróék ellen leszerepelt jobbszélsőként (6.6), viszont Paraguay ellen jobb szélső védőként a meccs embere tudott lenni 7.5-el, és még így is 3 kulcspasszt ki tudott osztani, és még meg tudott csinálni ugyanennyi cselt is, ráadásul a szerelések száma is 3.

Locatelli: Ő is követte Danilo és Szczęsny példáját, és mindkét összecsapáson ugyanolyan osztályzatot kapott (6.8). Svájc ellen kezdőként lépett pályára, de 58 perc után lekapta Mancini, míg Észak-Írország ellen a padon foglalt helyet először, és csak a 68-ik percben lett a pályára küldve.

Rabiot: A Kazahsztán elleni 8-0 alkalmával ő maga is betalált, emellé jól is futballozott, amiről négy darab hosszú átadás is tanúskodik (mindegyik pontos), továbbá mindkét csele sikeresnek bizonyult, és a 8/6-os megnyert párharc-arány sem néz ki rosszul. Finnország ellen már a torinói formáját hozta és 6.5-re játszott, két fős középpálya jobb oldalán, míg a kazahok ellen a megszokott helyén, bal oldalon futballozott. A finnek ellen egyébként nem játszotta végig a meccset, a 86-ik percben a negyedik számú játékvezető a 14-es számot mutatta fel, ami Rabiot lecserélését jelentette. 

Bentancur: Szokása szerint az első mérkőzésen megsérült, ám a másik találkozóra már összeszedte magát, méghozzá még felül is tudta múlni az előző mérkőzésen nyújtott teljesítményét, méghozzá annyira, hogy a Bolívia elleni 3-0-ás vereség alkalmával együttese legjobbja volt. Óscar Tabárez mester egy 4-1-4-1-et talált ki együttesének, amivel Argentínától is sikerült kikapni, és egyre inkább távolodnak el attól, hogy a katari megmérettetésen kipróbálják magukat. A felállás érdekessége, hogy ebben Bentancur a bal oldali támadó középpályás, amitől kevesebb elvetemültebb ötlet van. Ennek ellenére azért Dybaláék ellen 76 perc alatt csak sikerült összehozni egy 6.9-es osztályzatot, míg Bolívia ellen 7.1-re telt tőle, és 90 perc alatt 5 sikeres cselt is meg tudott csinálni, 2 kulcspassz mellett.

McKennie: Csak a rivális Mexikó ellen játszott 90 percet, ám góllal hálálta meg a bizalmat, mindezt bal oldali középpályásként valósított meg 4-3-3-as felállásban.

Ramsey: Még szép, hogy hazája mezében brillírozik, Fehéroroszország ellen duplázni tudott 71 perc alatt, Belgium ellen viszont már csak 6.8-as értékelésre tellett tőle, ám 89 percet bírt a pályán. A belgák elleni döntetlennek köszönhetően esélye nyílt annak, hogy a VB-n is megmutathassa, hogy Wales-szerelésében mit tud, ugyanis pótselejtezőn még kijuthat nemzete Katarba.

Chiesa: Mindkét összecsapást végigjátszotta balszélsőként, ám mégsem tudott betalálni, igaz, 2-2 alkalommal lőhetett csak kapura. Az első mérkőzésen nem játszott valami jól (6.7), míg a másodikon hiába kapott 7.8-as osztályzatot, ezzel még nem sikerült elérni az első helyet.

Kulusevski: Grúzia ellen 16 percet játszott, ám ennyi idő is elég volt neki, hogy megnyerje mind a három párharcát, és bemutathasson három cselt. A spanyolok ellen 64 perc csatárként nem volt elég ahhoz, hogy ennek felét megvalósítsa, ez pedig a osztályzatán is meglátszik (6.6 és 7.0)

Dybala: Uruguay ellen 45 minutum alatt ki tudott osztani egy gólpasszt trequartistaként, aztán a második félidőre ki sem ment, mert sikeresen lesérült ismét.

Bernardeschi: Neki 22 perc is elég volt, hogy összeszedjen egy jó kis sérülést, ami miatt jó időre ki is dőlt.

Morata: Görögország ellen 65 percet játszott, ám csak egy lövésig jutott el, így nem is csoda, hogy Luis Enrique hamar lekapta, a 6.5-ös osztályzat pedig a szövetségi kapitány döntését támasztja alá. Svédország ellen már nem is szerepelt kezdőként, ám így is 31 minutumot játszhatott, és kilőtte nemzetét Katarba, míg Kulusevskiék csak pótselejtezőn juthatnak ki a VB-re. Aztán nehogy az olaszokkal találkozzanak...