Ramsey: "Többet akarok játszani"

ramsey_belarus.jpgA Juventus walesi középpályása, Aaron Ramsey a minap igen érdekes mondatokat ejtett ki száján válogatottjának edzőtáborából nyilatkozva, melynek keretein belül egyértelműen kijelentette, hogy a jelenlegi állapotoknál jóval több játéklehetőségre vágyik klubcsapatánál, s messzemenően elégedetlen a fennálló helyzettel, mindezzel együtt azonban kiemelte, hogy pontosan tudja, mekkora felelősséggel jár a Bianconeri mezének viselése. 

A harminc esztendős labdarúgó, aki nemzeti együttesének legutóbbi, Fehéroroszország elleni megmérettetésén két ízben is bevette a kelet-európai alakulat kapuját, leszögezte, hogy teljesen hidegen hagyják a sajtó, valamint a róla véleményt nyilvánító egyének támadásai, ugyanis egyedül saját teljesítményére és feladataira koncentrál, mindazonáltal az interjúban színtiszta üzenetet fogalmazott meg az Öreg Hölgy mesterének, Massimiliano Allegrinek is. 

"Nem különösebben érdekel, hogy az egyes lapoknak, vagy újságíróknak mi a véleménye rólam, mivel pontosan tisztában vagyok vele, hogy milyen jelentős dolog, hogy Wales nemzeti együttesét, valamint a Juventust képviselhetem ezen gárdák kötelékében futballozva. Mindössze annyit szeretnék, hogy annyit tölthessek a pályán, amennyit csak lehetséges. Igen, nem titkolom, többet akarok játszani, ez azonban nem csupán tőlem függ" – fogalmazott a brit alakulat Belgium elleni találkozóját megelőzően. 

"Továbbra is úgy vélem, hogy ha minden szükséges feltétel rendelkezésemre áll, képes lehetek hasznos tagja lenni együtteseimnek, s nagyszerű produkciót nyújtva segíteni ezen csapatoknak az általuk kitűzött célok elérésében. Őszintén remélem, hogy még jó pár esztendőn keresztül aktív futballista maradhatok, s még sikeresebb játékossá válhatok az elkövetkezendő idényekben. Ez az egyetlen dolog, ami szemeim előtt lebeg, s ami motivál, mikor kifutok a gyepre" – fogalmazott Ramsey rövid nyilatkozatának zárásaként. 

Mint ismert, az Öreg Hölgy több, rendkívül megbízhatónak számító forrás (mindenekelőtt Romeo Agresti, Giovanni Albanese, Gianluca Di Marzio, továbbá Fabrizio Romano) alapján is arra törekszik, hogy már a téli mercato során megszabaduljon a walesi labdarúgótól, aki kirívóan rossz teljesítménye mellett 7 millió eurós fizetése által jelentős anyagi terhet is ró a klubra, ennek kieszközölése érdekében pedig egyes információk alapján a Bianconeri még a futballista szerződésének felbontására is hajlandó lenne.