Capello: "A Juvénak alig vannak minőségi játékosai"

capello_1.jpgAz egykori olasz szakember, a jelen pillanatban televíziós szakkommentátorként tevékenykedő Fabio Capello a tegnapi nap folyamán ismételten az itáliai média rendelkezésére állt, hogy számot vessen a Serie A jelenlegi állásáról, sorra véve a bajnokság hagyományos, valamint aktuális élcsapatait, melynek keretein belül kijelentette, hogy a Juventus mostanra egyértelműen kiszállt a Scudettóért folyó versenyből, ezen felül pedig górcső alá vette az Inter, a Milan, illetve a Napoli helyzetét is. 

"Úgy vélem, hogy a jelenlegi rossz forma ellenére a szakértőknek semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyniuk az Inter együttesét, ugyanis a Nerazzurri egy kiválóan felépített és menedzselt alakulat, mely pontosan azon az úton haladt tovább az idei szezonban, melyet megkezdett két esztendővel ezelőtt. Az előszezon során azt mondtam, hogy az Inter, a Juve, valamint a Napoli számítanak a Scudetto legfőbb várományosainak, ezen megállapításomat pedig továbbra is tartom a fekete-kékek tekintetében, ahol Simone Inzaghi egyelőre ragaszkodik a tavaly sikerre vezető alapelvekhez. Az a hétpontos különbség, mely e percben elválasztja az Inter a tabella éllovasának számító Milantól, egyik milánói együttes szempontjából sem bír jelentőséggel" – fogott bele mondanivalójába a Corriere della Sera kérdésére. 

"Az AC Milan természetesen képes lehet a bajnoki aranyérem elhódítására, mindazonáltal ehhez jóval nagyobb erőt kell mutatnia, melyre keretének erősségéből kifolyólag a Rossoneri véleményem szerint képes is lehet. Nagy fegyverténynek számít, hogy Stefano Pioli olyan labdarúgókkal rendelkezhet, mint Rafael Leão, vagy Theo Hernández, akik hatalmas potenciált, s nagy minőséget tudhatnak magukénak.

Előbbi játékos már most is képes befejezni a kulcshelyzeteket, ugyanakkor az elkövetkezendőkben nagyobb mentális összeszedettségre kell szert tennie, míg Theónak elsősorban önmaga megerősítésére van szüksége. A Milan jó úton halad, s minden bizonnyal ezen ösvényen is menetelnek majd az előttünk álló időszakban. 

A Napoli kiváló kerettel bír, mely együttes legfőbb erősségét betonbiztos védelme jelenti. Az Égszínkékek hátsó alakzata mindeddig pusztán négy találatot engedett be a bajnoki idényben, ez a mutató pedig hosszabb távon valódi különbséget jelenthet az egyes gárdák között. Victor Osimhen szintén fontos alkotóeleme a délieknek, ugyanis a nigériai egy rendkívül lendületes futballista, akinek egyetlen momentum is elegendő ahhoz egy meccsen, hogy döntő különbséget tudjon jelenteni csapata számára. Luciano Spalletti személyében mindemellett egy hihetetlenül tapasztalt szakember vezényli a nápolyiakat, aki igencsak eredményesen tölti be posztját, kihozva a maximumot a kezei alatt tevékenykedő keretből. 

A Juventus megítélésem alapján mostanra túlságosan messze van attól, hogy reális reményeket táplálhasson a Scudetto megszerzésének irányába, mivel az elöl lévő együttesek elképesztően nagy előnyre tettek szert hozzájuk képest, mellettük pedig a Lazio, a Roma, valamint az Atalanta is komoly erőt képvisel a Serie A-ban. Nem hinném, hogy a Bianconeri képes lenne magasba emelni a bajnoki trófeát, még akkor sem, ha Massimiliano Allegri visszatérésével mindenki ebben reménykedett a tréner tapasztalata és szakértelme miatt.

Úgy gondolom, hogy Max semmire sem megy erényeivel, ha nem talál keretében minőségi labdarúgókat, a Juventusnak pedig alig-alig vannak ilyen jellegű játékosai, s ki kell mondanunk, hogy a vezetőség nem is igazán tudna ilyen szinten álló futballistákat szerződtetni a közeljövőben, magától értetődően a klub számottevő anyagi gondjaiból kifolyólag" – zárta kijelentéseinek sorát Capello.