Beharangozó – a Zenit elleni meccs

fc-zenit-saint-petersburg-hd-logo.pngAlig telt el tizenhárom nap, és a Juventus újra a Zenit ellen lép pályára. A csoportmeccseken eddig 100%-os, és még gólt sem kapó hazaiak nyilvánvalóan folytatnák ezt a fajta sorozatukat, még inkább azért, mert a bajnokságban két váratlan pofon is érte őket, és ennek feledtetése is a feladataik között van. A csoportot a kilenc pontos torinóiak vezetik, a hat pontos Chelsea és a három egységgel álló szentpéterváriak előtt, úgyhogy újabb három pont már biztosan továbbjutást jelentene. Emlékezésképpen érdemes megemlíteni, hogy a fekete-fehérek idegenben 1:0 arányban győztek Kulusevski hajrában elért góljával az orosz gárda elleni első találkozójukon. A mérkőzésre ma este 21 órakor kerül sor az Allianz Stadiumban. A televízióban sajnos nem lesz látható, így maradnak a Pubban fellelhető streamek. 

A mérkőzés bírájának a spanyol nemzetiségű Alejandro José Hernández Hernández játékvezetőt jelölte ki az UEFA. A 38 éves dirigens 1982. november 10-én született Lanzarote településen. Az első megbízása 2012. augusztus 20-án, egy Real Zaragoza-Real Valladolid összecsapáson volt, amit a vendégek nyertek meg 1:0 arányban. Ezzel együtt 333 meccsen volt vezető pozícióban, 5,53-as átlaggal osztja a sárgákat, 122 piros mellett 79 büntetőrúgást is megítélt. Az elit ligában ez lesz a debütáló mérkőzése, eddig csak BL-selejtezőn fújta a sípot, összesen 5 alkalommal, idén a PSV-Galatasaray  5:1 alkalmával tette meg ezt. Ennek a két csapatnak még sohasem vezetett.

A kék-fehérek eddigi egy fellépése a piemontiak otthonában 1:0-ás vereséggel végződött, a döntő találat Alessandro Del Piero nevéhez fűződik. Az oroszok a Juve elleni vereség előtt kétszer kikaptak a bajnokságban is, de úgy tűnik, hogy új győzelmi sorozat építésébe kezdtek, hiszen azóta hazai vizeken két összecsapást is sikerrel vettek, a két moszkvai gigász, a Spartak és a Dinamo ellen 7:1-re, és 4:1-re diadalmaskodtak. Allegri mester csapatának nagyon résen kell lennie tehát, ha nem akar nagy pofonba belefutni, főleg úgy, hogy a védekezés újra a hetekkel ezelőtti szintre esett vissza.

Optimizmusra adhat okot, hogy ezen a napon, azaz november másodikán még sosem kapott ki a Juventus, pedig összesen 18 alkalommal lépett pályára a mindenkori Öreg Hölgy születése másnapján. 12 alkalommal a meccs győzelemmel ért véget, a maradék 6 alkalommal pedig döntetlen lett.

Hiányzókat tekintve Daniele Rugani és Mattia De Sciglio a védők névsorából esett ki, Aaron Ramsey hiányzása szinte már természetes,  ám Moise Kean is lehetne akár a teljesen formán kívül került Álvaro Morata alternatívája, ha éppen nem bajlódna sérüléssel. Sergei Semak mester hiányzói Daler Kuzyayev, Magomeg Ozdoev és Douglas Santos lesznek, illetve Malcom játéka erősen kérdéses.

semak_zenit_2021_juve_1080x648.jpgHa már a Zenit mestere is szóba került, az alábbiakban, beharangozónk kiegészítéseként tekintsétek meg a szakember meccs előtti nyilatkozatát, Hollóka kolléga tolmácsolásában.

"Terveink szerint úgy fogunk futballozni, ahogy azt ellenfelünk játéka lehetővé teszi majd számunkra, ugyanis a Juventus egy rendkívül magas szinten álló alakulat, nekünk pedig ebből kifolyólag pedig mindenképpen alkalmazkodnunk kell hozzájuk. Nem véletlen, hogy az Öreg Hölgy vezeti Bajnokok Ligája-csoportunkat, ráadásul teszi mindezt maximális pontszámmal, ennek nyomán pedig úgy gondolom, hogy a Zenit azzal jár a legjobban, ha a Bianconeri játékstílusának fényében alakítja majd ki saját taktikáját a holnap este folyamán.

Rendkívül nehéz lenne megmondani, hogy a Zebrák legutóbbi eredményei, azaz az általuk elszenvedett két vereség lelombozzák-e a fekete-fehéreket, vagy éppenséggel ennek ellenkezője történik, s a kudarcok motiváló hatást gyakorolnak az olaszokra. A magam részéről úgy gondolom, hogy egyelőre mindkét forgatókönyv elképzelhető, a találkozó kezdetéig pedig nem dönthetjük el végérvényesen, hogy melyikkel kell számolnunk. Egy biztos, a Juventus meglehetősen erősen szerepel a Bajnokok Ligája idei kiírásában, ez pedig jóval többet nyom a latba, mint a fent boncolgatott feltételezések. 

Nem gondolnám, hogy alakulatunk megijedne a nála nagyobb játékerőt képviselő együttesektől, ekképp ez a kijelentés nem helytálló egyik legnagyobb fegyverünket jelentő támadónk, Sardar Azmoun tekintetében sem, ugyanis játékosunk a Chelsea, majd a Juve ellen is a tőle telhető legjobb teljesítményt nyújtotta, elmúlt két bajnoki összecsapásunkon mutatott produkciója pedig ugyancsak alátámasztotta, hogy jó úton halad. Bízom benne, hogy Torinóban ismételten képes lesz megmutatni, hogy miért tartják őt széles körben a Zenit egyik legértékesebb labdarúgójának. 

A csapatunknál, s kiváltképp a támadó harmadunkat illetően fennálló versenyhelyzet fontos elemét képezi együttesünk fejlődésének, mivel ezáltal futballistáink ösztönzése és motiválása is sokkal könnyebb feladatnak bizonyul stábunk számára. Attól függetlenül, hogy csatárokról, vagy akár egymás posztriválisainak számító középpályásokról beszélünk, a verseny mindenhol jelen van alakulatunkon belül, a többfrontos sorozatterhelés pedig lehetővé teszi számomra, hogy mindenkinek megadjam a neki kellő játékperceket az időnként kieszközölendő, ám alapvetően folyamatos rotálás által. Minden egyes futballistának megvannak a maga sajátos tulajdonságai, mi pedig általában fizikai állapotukat, illetve az adott ellenfél egyéni jellemvonásait figyelembe véve határozunk a kezdő tizenegy összeállításáról. 

Egyértelmű, hogy helyzetünk messze nem a legjobb a Bajnokok Ligájában, ebből kifolyólag pedig a holnapi megmérettetés minden tekintetben döntő fontosságúnak bizonyul majd számunkra. Reméljük, hogy sikerül pontot, vagy adott esetben pontokat rabolnunk a Juventustól, hiszen mindenképpen tovább szeretnénk jutni csoportunkból, azonban nem vághatunk neki a találkozónak azzal a hiú reménnyel, hogy a győzelemért játszunk az olasz rekordbajnok ellen" – összegzett Sergei Semak. 

A várható kezdőcsapat pedig a következő lehet Giovanni Albanese információi szerint:

Image