Danilo: "Tudjuk, hogy többet kell tennünk a Juventusért"

danilo_juve_zenit_press.jpgA Juventus előtt újabb nagy feladat áll a holnapi napra vonatkozóan, ugyanis az Öreg Hölgy együttese a Sassuolo, majd a Hellas Verona elleni bajnoki kudarcokat követően a Bajnokok Ligájában javíthat majd teljesítményén, ahol egy esetleges, Zenit elleni hazai sikerrel a csoportkörből való továbbjutást is kiharcolhatnák a torinóiak, melynek köszönhetően nagyobb erőket összpontosíthatnának a Serie A elkövetkezendő küzdelmeire is. A mérkőzést megelőzően természetesen az együttes mestere, Massimiliano Allegri mellett a csapatot képviselő Danilo is megtette a maga nyilatkozatát, szavaiban pedig mindenekelőtt kijelentette, hogy alakulatának minél előbb meg kell értenie a tréner elképzeléseit, ugyanis a jelenlegieknél sokkal többet kell tenniük az Öreg Hölgy sikereiért. 

"Úgy vélem, hogy az előttünk álló összecsapást a lehető legmegfelelőbb időben kell majd megvívnunk, ugyanis annak ellenére, hogy a találkozó minden bizonnyal igen nehéz lesz, a Bajnokok Ligájában szinte mindig a kellő dühvel és elszántsággal lépünk pályára, jelen pillanatban pedig éppen ezen tényezőkre van leginkább szükségünk, a megfelelő hozzáállás mindenre kiterjedő képviselete mellett" – szögezte le a brazil védő mondanivalójának nyitányaként. 

"Nincs kétségem afelől, hogy csapatunk egységesnek mondható, ennek alapján pedig az edzőtábor is sokat segíthet nekünk, ugyanis ezáltal még több időt tölthetünk majd egymás társaságában, s kifejthetjük álláspontjainkat futballunk célját, valamint általánosságban vett tevékenységünk jó, illetve kevésbé eredményes jellemvonásait illetően. Meggyőződésem, hogy elmúlt kudarcainkat követően sikerült a lehető leghamarabb magunkra találnunk, ez pedig egyértelműen kedvezőnek számít egy ilyen helyzetben. 

Való igaz, hogy alakulatunk túlzottan sok gólt kap, annak ellenére is, hogy tisztában vagyunk vele, hogy miként kellene védekeznünk, ez pedig ebből kifolyólag mérhetetlenül nagy idegességgel és csalódottsággal tölt el bennünket. Az Inter elleni rangadó előtt sorozatban négy meccset hoztunk le kapott találat nélkül, így e tendencia folytatása egyáltalán nem lenne elérhetetlen feladat számunkra. Jelen pillanatban semmiképpen sem kesereghetünk a szituáció miatt, melybe kerültünk, ugyanis azzal tehetjük a legtöbbet, ha összeszedjük magunkat, felállítjuk hátsó alakzatunkat, s olyan védekezést valósítank meg, ami a BL-döntőben is megállná a helyét. 

Továbbra is céljainkra összpontosítunk, ugyanakkor ezt nem csak egyéni-, hanem csapatszinten is így kell tennünk. A legfontosabb egyelőre az, hogy begyűjtsük a három pontot a Zenit elleni megmérettetésen, a továbbiakat pedig majd csak ezt követően vehetjük górcső alá. Az egyetlen módja annak, hogy visszatérjünk a helyes útra az, ha egységben, lépésről-lépésre haladunk, máskülönben szezonunk véglegesen értelmetlenné és kudarcossá válik. 

A Bajnokok Ligája trófeájának elhódítása mindig is a Juventus legfőbb céljai között szerepelt, ez pedig jelenleg sincs másképp. Úgy gondolom, hogy együttesünk rendelkezik a szükséges minőséggel és tapasztalattal ahhoz, hogy megszerezhesse e serleget, ugyanakkor ehhez kétségkívül szükségesek lennének a fenti tényezők. Csapatunk meglehetősen jól reagált a mester edzőtáborról szóló bejelentésére, ugyanis mindannyian tudjuk, hogy ennél sokkal többet kell tennünk az Öreg Hölgyért. Az, hogy ennek érdekében egy héten keresztül nem láthatjuk családunkat, szeretteink fontossága ellenére járulékos veszteségnek tekinthető, mivel munkánknak, melyért fizetésünket kapjuk, elsőbbséget kell élveznie ilyen állapotok mellett. 

A változásokhoz természetesen minden esetben nehéz alkalmazkodnunk, hiszen időbe telik, mire egy gárda maximálisan megérti és elsajátítja trénerének elképzeléseit és taktikáját, ám ennek ellenére teljesen egyértelmű, hogy ezt minél előtt meg kell tennünk, hogy kikecmeregjünk ebből a helyzetből, s mihamarabb elkezdjünk feljebb kapaszkodni a bajnoki tabellán. Az, hogy milyen különbségek állnak fenn a Serie A, valamint a Bajnokok Ligája között, innentől fogva teljesen lényegtelen, mivel versenysorozattól függetlenül egyetlen célra kell összpontosítanunk: a győzelemre" – zárta szavait Danilo.