Soulé: "Be akarok mutatkozni a Juventusban"

soule.jpgA jelenlegi idényben a Juventus U23-as alakulatának oszlopos tagjává váló, s kiváló teljesítményt nyújtó Matìas Soulé a tegnapi nap folyamán hosszabb interjút adott a spanyol sportajtó egyik éllovasának számító Diario AS kameráinak, melyben többek között beszélt az Öreg Hölgynél fennálló, őt körülölelő szituációról, a klub Primavera-együttesének, valamint az U23-as gárdának különbségeiről, valamint Max Allegri jelentőségéről is. 

A tizennyolc esztendős argentin tehetség elsőként a Biancionerihez való beilleszkedésének folyamatáról, illetve az olasz nyelv megtanulásáról értekezett, mely elmondása szerint igen könnyűnek és gördülékenynek bizonyult, ez pedig minden bizonnyal jó hatással volt az általa nyújtott produkció minőségére is.  

"Szerencsére elég gyorsan sikerült beilleszkednem új alakulatomba, melynek egyik fontos lépése volt, hogy megtanultam az olasz nyelvet is, ami magától értetődő módon segített abban, hogy közelebb kerülhessek csapattársaimhoz, akikkel igyekszem minél többet társalogni anyanyelvükön. Rendkívül jól érzem magam a Juventusnál, nem kis részben abból kifolyólag, hogy hosszadalmas sérülésemet, valamint a járvány viszontagságait követően ismételten folyamatosan a pályán tartózkodhatok, ami egyedül magamba vetett hitemnek, valamint a belém fektetett bizalomnak köszönhető" – fogalmazott a spanyol újságnak. 

Mint ismert, Soulé az utóbbi hetekben egyaránt pályára léphetett a Serie C-ben vitézkedő U23-as alakulatban, valamint a korához inkább passzoló Primavera-gárdában is, mely utóbbi együttessel a nemzetközi színtéren is bemutatkozhatott az UEFA Youth League idei kiírásában, ahol a Chelsea korosztályos csapata ellen is betalált. 

"A Serie C-ben, az U23-as alakulatban egyértelműen nagyobb a ritmus, mint a Primavera-együttesben, hiszen az olasz harmadosztályban számos olyan profi labdarúgó szerepel, akik korábban hosszú esztendőkön keresztül futballozhattak a Serie B-ben, s sokan a Serie A-ban is. A minap a Seregno ellen léptünk pályára, s nagyszerű, eseménydús mérkőzésben volt részünk, nem kis részben a fentebb említett profi hozzáállásnak köszönhetően. 

Olyan labdarúgó vagyok, aki a pályán, valamint azon kívül is szeret sokat beszélni, ám tisztában vagyok vele, hogy ez nem mindig válik előnyömre, melyről az általam eddig begyűjtött három sárga lap is tanúskodik. Az elkövetkezendő időszakban szeretném visszafogni magam, hogy ne jussak az eltiltás, vagy a kiállítás sorsára. Ez a legfőbb célkitűzésem stílusomat illetően."

A támadó a továbbiakban folytatta saját jellemzését, ezt követően pedig távlati céljait is megfogalmazta, szót ejtve az argentin válogatottról, majd Massimiliano Allegriről és a Juve felnőtt csapatáról is. 

"Szeretek magamra trequartistaként, játékmesterként hivatkozni, ugyanis legfőképpen a pálya közepén szeretek futballozni, ám ennek ellenére nincs ellenemre, ha a bal-, vagy a jobb szélen kell futballozni. Általában sokat cselezek, s kedvelem az egy az egy elleni szituációkat is, a jobb oldalon szerepelve pedig a lövéseket is bátran elvállalom. 

Gyermekkoromban az argentin viszonyokhoz szoktam, ehhez képest pedig nagy változást jelentett számomra az olasz futballkultúra, ahol szülőhazámhoz viszonyítva sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a taktikai kérdésekre. A Primavera-együttes kötelékében rendkívül sokat tanultam Bonatti mestertől, most pedig ugyanezt teszem az U23-as gárda vezetőedzőjével, Lamberto Zaulival is, akik mindketten profi labdarúgók voltak, most pedig arra törekednek, hogy átadják nekem tudásuk legjavát. 

Nagyon boldog voltam, hogy az előszezont az első csapat keretével edzhettem végig, ahol rendkívül eltökéltnek és magabiztosnak éreztem magam, még ilyen nagyszerű futballisták mellett szerepelve is. A Juventus labdarúgói hatalmas szeretettel fogadtak maguk között, s segítettek abban, hogy beilleszkedhessek a csapatba, ahol ennek köszönhetően maximumot tudtam nyújtani.

Legnagyobb vágyam az, hogy hamarosan egy hivatalos összecsapás keretein belül is bemutatkozhassak az Öreg Hölgy szerelésében, s őszintén remélem, hogy ezt már a jelenlegi idény folytán megtehetem majd, bár egyelőre semmit sem veszek biztosnak, s magától értetődőnek" – zárta szavait Soulé.