Allegri: "Rosszul játszottunk, de nyertünk"

allegri_zenit.JPGAzzal a céllal utazott Szentpétervárra a Juventus, hogy hatalmas lépést tehessen a Bajnokok Ligája csoportkörből való továbbjutás felé. Erre minden esélye meg is volt Massimilino Allegri fiainak, hiszen a Malmö és a BL-címvédő Chelsea legyőzése után a torinóiak 6 ponttal álltak a csoport élén, az újabb 3 pont bezsebelésével pedig már lényegében fél lábbal a legjobb 16 között érezhették volna magukat a játékosok. A viszonylag eseménytelen 0-0-ás első félidő után lényegesen aktívabban jöttek ki a felek a második játékrészre, a Bianconeri pedig a csereként beálló Dejan Kulusevski góljával megszerezte a győzelmet, így az olasz rekordbajnok továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a csoportot a londoni kékek előtt, így karnyújtásnyira került a továbbjutás. A mérkőzést követően a csapat trénere beszélt egyedül az eredménnyel volt elégedett, a teljesítménnyel korántsem.

"Nagyszerű eredményt sikerült elérnünk, 3 mérkőzés, 9 pont, 0 kapott gól. 15 nap múlva a továbbjutásért lépünk pályára. Nem játszottunk jól, lassúak voltunk, lelassítottak minket, sokat hibáztunk. Ez arra emlékeztet minket, hogy sokkal figyelmesebbek legyünk vasárnap." - kezdte nyilatkozatát a mester.

A mérkőzés utolsó percei izgalmasra sikeredtek, hiszen a hosszabbítás vége felé a Zenit szabadrúgáshoz jutott kedvező szögből, melyből könnyen egyenlíthetett volna. "Javulnunk kell a labdabirtoklás terén, különösen amikor a labda közel van a tizenhatoshoz. Meg kell értenünk, hogy nem ajándékozhatunk az ellenfélnek szabadrúgást 20 méterről. Többet kell játékba hoznunk a szélsőinket. Jobban kell teljesítenünk a középpályások mögött, sok rossz döntést hoztunk."

Allegrit a csapat keretének minőségét illetően is megkérdezték. "Hogy Dybala lenne az egyedüli minőségi játékos? Ez természetes, hogy Dybala jól mozog a vonalak között, e téren Kulusevskinek és Chiesának is fejlődnie kell. Kulusevski svéd válogatott, mégsem játszott sok Bajnokok Ligája-mérkőzést. Meg kell tanulnia hogyan kontrollálja a játékot, hogy mikor kell gyorsítani, majd lelassítani azt. Tehetséges játékos, jobb döntéseket kellene hoznia, de a képességei több, mint megfelelők erre."

A csapat egy újabb 1-0-ás győzelmet aratott. Ez már teljesen Allegri Juventusa? "Nem tudom ezt honnan vették. Ez nem az én Juventusom, egy fontos csapat áll rendelkezésemre, de sokat kell fejlődnünk. Rosszul játszottunk, de nyertünk, ez segíthet nekünk a vasárnapi mérkőzésre való felkészülésünkben." - összegzett a szakember.