Allegri: "Segítenünk kell a fiatalokat a fejlődésben"

allegri_toro.JPGRégen fordult elő, hogy a Derby della Molét a Torino együttese fogadta kedvezőbb helyzetből, azonban a Juventus pocsék szezonrajtjának köszönhetően most ez történt, még ha pontegyenlőséggel is várták a felek a hetedik fordulót a tabella kilencedik és tizedik helyéről. Massimilliano Allegri együttese az utóbbi időben kezd magára találni, hiszen két zsinórban megnyert bajnoki mérkőzést követően a héten a BL-címvédő Chelseat is sikerült legyőzni a Zebráknak, így a Mister joggal bízhatott egy újabb pozitív eredményben, mellyel az olasz rekordbajnok ismét feljebb mászhatott volna a tabellán, átugorva többek között a városi riválist is. A Granata-fölényt hozó 0-0-s első félidőt követően a Zebrák már sokkal aktívabban jöttek ki a második játékrészre, végül pedig Manuel Locatelli gyönyörű lövésével megnyerték a találkozót, fekete-fehérbe öltöztetve ezzel a piemonti fővárost. A találkozót követően Massimiliano Allegri interjújában többek között kiemelte, hogy a csapat jó úton halad, de még mindig van hová fejlődni.

"Javulnunk kell a cselezések terén, az első félidőben a jobb oldalon Bernardeschi és McKennie felén sok labdát pazaroltunk el Keannel, akinek irányítóként kellett játszania sokszor. A második félidőben sokat fejlődtünk." - kezdte nyilatkozatát Allegri. 

Manuel Locatelli másodszor lőtt gólt zsinórban, mely ezúttal döntőnek bizonyult. "Nagyon jól teljesített, továbbra is nagy fejlődési potenciál van benne. Nem csak rövid passzokkal operál, hanem a regista szerepkörben is megfelelően teljesít. Nagyon ügyes, rendelkezik a technikai adottságokkal, de még fejlődnie kell ebben a szerepkörben."

Moise Kean volt az egyetlen csatár a keretben, azonban a félidőben őt is lecserélte Allegri, így a második játékrészben csatár nélkül játszott a Bianconeri. "Chiesa jól teljesített csatárként, az első félidőben jó labdái voltak. Technikai szempontból nagyon rosszul teljesítettünk egy jól szereplő Torino ellen. Kaio Jorge jól szállt be, látszik, hogy készen áll. Kulusevski is jól teljesített. A szünet után megtaláltuk a megfelelő mentalitást, és az eltökéltséget a védekezésre. A második félidőben sokszor hibáztunk az utolsó passzoknál, majd jött Locatelli, de sokkal hamarabb megszerzhettük volna a vezetést. Sajnáltam volna, ha nem nyerünk, mivel a Milan elleni első félidőt leszámítva ez volt az idei legjobb meccsünk."

Moise Kean csak egy félidőt játszott a Torino ellen. Mennyire volt az edző elégedett a teljesítményével? "Jó teljesíményt nyújtott néhány eladott labdától eltekintve, nem volt könnyű helyzetben. Két ígéretes helyzetet teremtett. Jó érzékkel támadja a kaput, de fejlődnie kell a kontroll és a technika tekintetében. Boldog vagyok miatta." - vélekedd Allegri a fiatal támadóról.

A mérkőzésen de Ligt is megfelelő teljesítményt nyújtott. "Minél többet játszik, annál tapasztaltabb lesz. Rendkívül fontos játékos számunkra, másik ligából érkezett, ahol hozzászokott, hogy ő volt a referenciapont. Olaszországban fejlődnie kell az agresszió terén, valamint az egyes szituációkat is jobban kell, hogy olvassa. Ha nyugodt marad, csak fejlődni fog, Kulusevskihez hasonlóan. Sok fiatal játékosunk van, nekünk pedig azon kell dolgoznunk, hogy fejlesszük őket egyénileg. Jó lehetőség számukra, hogy együtt játszhatnak Chiellinivel - aki ma kiemelkedő volt -, valamint Bonuccival."

A mérkőzés vége felé a kamera Bonuccit kapta lencsevégre, aki az edző mellett álva mosolyogva mondott valamit. "Ezt mondta nekem: Edző, még van egy cserelehetőség. Azt mondtam neki, hogy nem, mert azzal adnánk nekik 30 másodpercnyi időt, hogy erőt gyűjtsenek. Úgy gondolom Leo sokat érett az elmúlt években, sokkal nyugodtabb, és felelősségteljesebben viselkedik csapattársai felé." - zárta mondandóját a Juventus edzője.