Bonucci: "Chiesának sokat kell tanulnia"

bonucci_spezia.jpgA Juventus védője, Leonardo Bonucci kissé megkésett, ugyanakkor igen fontos nyilatkozatot adott az olasz médiának az Öreg Hölgy Spezia ellen aratott, 3-2-es győzelmét követően, melynek keretein belül elmondta, hogy mindig is családjaként tekintett a Bianconerire, egyúttal pedig elismerte, hogy alakulatának szüksége van a kritikákra ahhoz, hogy jobb teljesítményt nyújtson. 

"A győzelem magától értetődő módon a lehető legjobb, s legfontosabb dolog, mely ma este történhetett velünk, mivel mindenképpen nyerni szerettünk volna a Spezia elleni találkozón, annak érdekében, hogy a három bajnoki pont begyűjtésével végre feljebb léphessünk a tabellán, valamint, hogy a diadal által kitisztítsuk fejünket, s rendbe hozzuk magunkat mentális tekintetben" – fejtette ki a harmincnégy esztendős futballista a DAZN kamerái előtt. 

"Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy eredményeink, valamint teljesítményünk nem egyenlő a Juventusszal, s nem is méltó ehhez a nagyszerű klubhoz. Ma este csak hatalmas küzdelem árán érhettünk el sikert, hiszen a Spezia rendkívül szervezetten futballozott, azonban mivel mesterünk helyesen mondta, hogy a továbbiakban is fejlődnünk kell, egyelőre nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket a mai diadalból, s máris a Sampdoria elleni találkozó megvívásának módján kell gondolkodnunk. 

Mindössze arra van szükségünk, hogy ismét megleljük azt a munkamorált, csapatszellemet, valamint áldozatvállalási készséget, mely mindig is naggyá tett bennünket, ugyanis teljesen egyértelmű, hogy egyedül ennek visszahozásával érhetünk el olyan eredményeket, mint az elmúlt esztendőkben. 

Nem értek egyet azon véleményekkel, melyek kimondják, hogy nem szabad túlzott mértékben kritizálni egy együttes labdarúgóit, s ennek alapján a Juve játékosait, hiszen megítélésem szerint még azon legendákat is megengedett, sőt szükséges kritikákkal illetni, akik a korábbiak folyamán minden egyes begyűjthető trófeát a magasba emelhettek. 

Ennek ellenére nem gondolnám, hogy az egyes futballistáknak különösebb hangsúlyt kellene fektetniük a kétségkívül túlzóan negatív véleményekre, ez pedig pontosan így van Matthijs de Ligt esetében is, akiknek a szakértők véleményének meghallgatását követően azon kell dolgoznia, hogy még jobbá váljon az elkövetkezendő meccsek idejére. Bár Matthijs az utóbbi időben több alkalommal is elkövetett kisebb-nagyobb hibákat, ma este végül ő szerezte meg mindent eldöntő gólunkat. Az efféle esetek és történetek meglehetősen gyakoriak a labdarúgás világában. 

Az összecsapást megelőzően mindössze annyit tanácsoltam de Ligtnek, hogy próbáljon meg legjobb tudása szerint futballozni, hiszen az, hogy ha egy labdarúgó a Juventusnál szerepelhet, már önmagában is megmutatja, hogy az adott személy milyen remek kvalitásokkal rendelkezik, melyeket Matthijs a korábbiakban a pályán is képes volt megcsillogtatni. 

Hogy mit gondolok Federico Chiesa mai produkciójáról? Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy Fede elképesztő labdarúgó, s ennek megítélésem szerint legkésőbb az Európa-bajnokságon mindenki számára egyértelművé kellett válnia. Chiesa igen szereti saját maga megoldani a nehezebb szituációkat, akár azzal együtt is, hogy ennek kivitelezéséhez két-három futballistát kellene kicseleznie, ami természetesen nagyra becsülendő jellemvonás, ugyanakkor Fedének ezzel együtt azt is meg kellene tanulnia, hogy bizonyos helyzetekben az ügyeskedés helyett inkább tartalékolja a benne tomboló energiákat, s az igazán kiélezett pillanatokban váljon döntő fontosságúvá, ahogy ma este is tette" – zárta mondanivalóját Bonucci.