Szczęsny: "Nem foglalkozom a kritikákkal"

wojciech-szczesny.jpgA Juventus kapusa, Wojciech Szczęsny a mai nap folyamán rövidebb, ám az elmúlt hetek történéseit tekintve annál fontosabb nyilatkozatot adott a nemzetközi médiának, melyben leszögezte, hogy az Udinese ellen elkövetett hibái, s az ezt követően rázúduló gyűlölethullám ellenére igyekszik nem foglalkozni a kritikákkal, mivel kizárólag az előtte álló újabb kihívásokra kíván fókuszálni. 

A lengyel labdarúgó válogatottjának San Marino elleni összecsapását megelőzően állt a kamerák elé, gondolatmenetét pedig legnagyobb erősségének megnevezésével kezdte, mely állítása szerint abban rejlik, hogy pályafutása során mindig képes volt kizárni a kívülről jövő véleményeket, attól függetlenül, hogy ezek pozitívak, vagy negatívak voltak-e. 

"Egyik legnagyobb erősségemnek mindig is azt tartottam, hogy karrierem ideje alatt képes voltam figyelmen kívül hagyni a külvilág rólam alkotott véleményét, attól függetlenül, hogy a közvélemény hangai negatívak, vagy pozitívak voltak-e. Úgy vélem, hogy az emberek gyakran csak két végletben képesek gondolkodni, melyek ebből kifolyólag rendkívül túlzó álláspontok, az én feladatom pedig az, hogy az arany középút megtalálásával reális képet alkossak magamról" – jelentette ki mondanivalójának bevezetőjeként. 

A lengyel nemzeti együttes jelen pillanatban világbajnoki selejtezőcsoportjának második helyén áll, megelőzve egyebek mellett a magyar válogatottat is, az eddigiekben hét pontot szerző gárda pedig a következő fordulóban San Marino alakulatával méri majd össze erejét, akik ellen Szczęsny szerint egyedül a győzelem számít elfogadható eredménynek. 

"Meglátásom szerint egy futballistának nem szabad a múltban történtekkel foglalkoznia, mivel egyedül előre kell tekintenie, így pedig én is igyekszem az előttem álló kihívásokra összpontosítani, s nem törődni az engem érő kritikákkal, vagy a korábbiakban elkövetett esetleges hibáimmal. 

Teljesen egyértelmű, hogy San Marinóval szemben egyedül a győzelem számít elfogadható eredménynek számunkra, mivel ahhoz, hogy versenyben maradhassunk a világbajnoki részvétel kiharcolásáért, mindenképpen be kell zsebelnünk a három pontot, ehhez azonban minden egyes csapattársamnak maximálisan koncentrálnia kell a szóban forgó feladatara.

El kell kerülnünk az egyéni, adott esetben gólhoz vezető hibákat, valamint figyelnünk kell arra, hogy ne gyűjtsünk felesleges lapokat, attól függetlenül, hogy ezek apróbb figyelmeztetéssel, vagy azonnali kiállítással járnak számunkra, mivel az ehhez hasonló történések mind érdemben befolyásolhatják az egyes találkozók végeredményét, nekünk pedig mindenképpen a pozitív kimenetel elérésére kell törekednünk" – összegzett a harmincegy esztendős hálóőr.