FRISSÍTVE – Ronaldo: "Mindig a szívemben lesztek"

cr_atleti_farewell.jpgMint ismert, a Juventus egykori portugál szupersztárja, a Bianconeri szerelésében töltött három idénye alatt minden sorozatot figyelembe véve 134 összecsapáson pályára lépő, ezen találkozókon pedig 101 gólt szerző, s 22 asszisztot kiosztó Cristiano Ronaldo két Scudetto, egy Coppa Italia, valamint két Supercoppa Italiana bezsebelését követően a mai nap folyamán hivatalosan is elhagyta a torinói alakulatot, s visszatért az első topligás klubjának számító Manchester United kötelékébe. 

Az ötszörös aranylabdás futballista a Vörös Ördögök hivatalos bejelentését követően személyes Instagram-fiókján keresztül vett búcsút az Öreg Hölgytől, melynek során kijelentette, hogy megtisztelve érzi magát amiatt, hogy a fekete-fehérek labdarúgója lehetett, emellett pedig leszögezte, hogy érzése szerint a Juve mindig is része lesz személyes történetének, ahogy ő maga is a klub történelmének. 

"Ma elhagyok egy csodálatos klubot, mely a legnagyobb együttesnek számít Olaszországban, s minden bizonnyal a legjelentősebb alakulatok közé tartozik Európában is. Az egymás oldalán töltött idő során szívemet és lelkemet adtam a Juventusért, s érzésem szerint életem utolsó napjaiig szeretni fogom Torino városát is"kezdte szavait CR7. 

"A »tifosi bianconeri« mindig is nagy tiszteletet mutatott irányomba, én pedig megpróbáltam a tőlem telhető legjobb módon meghálálni ezen érzéseket, melynek érdekében minden egyes szezonban, minden egyes mérkőzésemen, s minden egyes versenysorozatban küzdöttem a szurkolókért. Közös utunk végén mindannyiunknak vissza kell tekintetünk az elmúlt időszakra, s rá kell döbbennünk, hogy együttes erővel nagyszerű tetteket vittünk véghez, s bár nem sikerült minden általunk kitűzött célt elérnünk, összességében nagyon szép történetet írtunk meg egymás oldalán.

»“Juve, storia di un grande amore
Bianco che abbraccia il nero
Coro che si alza davvero
Juve per sempre sara…«

Úgy vélem, hogy mindig is egy leszek közületek. A Juve immáron személyes történetem része, s meglátásom szerint én is része vagyok a Ti történelmeteknek. Olaszország, Juve, Torino, tifosi bianconeri: mindig a szívemben lesztek."

Ronaldo búcsúja mellett a játékos egyes csapattársai is elköszöntek a portugáltól, ekképp az eddigiek folytán többek között Paulo Dybala, Álvaro Morata, valamint Danilo is közzétették érzelmes, Cristiano irányába címzett szavaikat a közösségi média bizonyos felületein. 

"Öröm volt Veled tanulni, fejlődni, és játszani. Ma új szakasz kezdődik pályafutásodban, melyhez minden jót kívánok Neked! Hamarosan találkozunk, Cristiano!"fogalmazott Paulo Dybala. 

"Öröm volt ismételten megosztani szerelésünket, valamint mindennapjainkat, barátom. Nagyon köszönöm Neked, valamint családodnak azt a bánásmódot, melyben mindig is részesítettetek engem, illetve szeretteimet. Sok sikert kívánok új kalandodhoz, s nagyon erős ölelést küldök feléd, Cristiano!"jelentette ki Álvaro Morata. 

"Öröm volt megosztani Veled két rendkívül sikeres esztendőt, s minden nap tanulni Tőled valami újat, többek között azt, hogy miként lehetek erősebb, harcosabb, s összességében véve profibb. Köszönöm Neked a barátságot, mely az együtt töltött idények során köttetett közöttünk, s minden jót kívánok pályafutásod soron következő szakaszához. Tedd boldoggá az embereket!"írta Danilo. 

"Sok sikert karriered következő fejezetéhez, s köszönöm, hogy az első együtt töltött perctől fogva szárnyaid alá vettél engem! Hiányozni fogsz! Hamarosan találkozunk!"szögezte le Weston McKennie. 

Leonardo Bonucci: "Számos pillanatot osztottunk meg egymással, s hatalmas öröm volt számomra, hogy ezeket Veled együtt élhettem át. Gondolkodásmódodat, profizmusodat, valamint fejlődési vágyadat örök érvényű tanításokként hagyod rám, valamint csapatunkra. Sok sikert új kalandodhoz, Cristiano."

Matthijs de Ligt: "Megtiszteltetés volt csapattársadként szerepelni a pályán. Úgy vélem, hogy Te magad vagy a tökéletes példa minden játékos számára, ugyanis mindannyiunknak megmutattad és megmutatod, hogy miként lehet tovább fejlődni a kemény munka által, s hogy sosem lehetünk elégedettek azzal, amit az eddigiekben elértünk. Remélem, még sok élményt tapasztalhatsz meg, hiszen tudom, hogy még közel sem tartasz utad végén. Sok sikert, Cris!"

Federico Chiesa: "Nagy öröm és megtiszteltetés volt Veled futballozni. Sok sikert a jövőben, Cristiano!"

Juan Cuadrado: "Nagy boldogsággal tölt el, hogy Veled játszhattam, Cristiano. Sokat tanultam szakmaiságodból és fegyelmedből. Isten kegyelme kísérjen Téged új kalandod során."

Carlo Pinsoglio: "Megtiszteltetés, s páratlan kiváltság volt Veled futballozni. Köszönök mindent, Cristiano, melyet a Juventusért, valamint a klubhoz köthető személyekért tettél. Sok sikert, Cristianau!"

Luca Pellegrini: "Megtiszteltetés volt közvetlen közelről szemlélni Téged, mikor ellenfeledként futhattam ki a gyepre, s még nagyobb örömmel töltött el, mikor egyazon csapat szerelését viselve küzdhettünk alakulatunk sikeréért. Még ha rövid idő is adatott meg számomra melletted, ezen időszak alatt is megértettem és magamévá tettem az általad képviselteket, mindenekelőtt a győzelem iránti rendkívüli éhséget. Te magad vagy a példa, mely előttünk jár. Sok sikert, Cristiano!"

Cikkünk folyamatosan frissül a klub játékosainak búcsúival.