HIVATALOS: Cristiano Ronaldo a Manchester United játékosa

ronaldo_manchester.pngA mai nap során hivatalossá vált, hogy három fekete-fehérben töltött év után a Juventus portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo búcsút int Torinónak, hogy új kihívásokat keresve visszatérjen abba a városba és klubba, ahol pályafutása korai szakaszában vált világsztárrá, az angliai Manchesterbe. A város vörös fele sokáig nem lehetett maradéktalanul boldog, hiszen úgy tűnt, a United színeiben 2008-ban első Aranylabdáját bezsebelő játékos a városi rivális Manchester Cityhez szerződik, azonban a Polgárok végül elálltak az üzlettől, így egyetlen reális opcióként csak a Vörös Ördögök maradtak CR számára. A MU hivatalos közleményében tudatta a szurkolókkal, hogy a mai naptól a játékos már nem tartozik a Zebrák kötelékébe, és ismételten azon klubot fogja szolgálni, ahol világsztárrá vált.

"A Manchester United örömmel tudatja, hogy a klub megállapodást kötött a Juventusszal Cristiano Ronaldo átigazolásáról, a személyes feltételek, a vízum és az orvosi vizsgálat értelmében.

Cristiano, az ötszörös Aranylabdás, pályafutása során eddig több mint 30 komolyabb trófeát nyert, köztük öt UEFA Bajnokok Ligája-címet, négy FIFA Klub-világbajnokságot, hét bajnoki címet Angliában, Spanyolországban és Olaszországban, valamint a szülőhazájában, Portugáliában.

A Manchester Unitednél töltött első korszakában 292 mérkőzésen 118 gólt szerzett.

A klubnál mindenki várja Cristianót Manchesterbe."

Tavasszal a hitelesebb olasz forrásoktól már olvasni lehetett, hogy valami megtört Ronaldo és a Bianconeri között, melynek kezdetét valamikor a Porto elleni BL-kudarc környékére datálhatjuk, és a szezon végeztével már cikkeztek arról, hogy a portugál támadó elvágyódik a piemonti fővárosból. Az Európa-bajnokságot követően úgy tűnt, hogy lecsillapodnak a kedélyek, hiszen pihenője leteltével Ronaldo visszatért Torinóba, és megkezdte előszezonbeli felkészülését a csapattal, maga Pavel Nedvěd alelnök is nyomatékosította, hogy a Bianconeri nem kívánja értékesíteni a támadót, ráadásul Lionel Messi PSG-be történő szerződése úgy tűnt, hogy végleg eloszlatja a kételyeket, hiszen sokáig csak a párizsi alakulat tűnt reális opciónak a klubváltásra. Az új szezon közeledtével azonban ismét felerősödtek a távozással kapcsolatos pletykák, Fabrizio Romano szerint Ronaldo már az Udinese elleni szezonnyitó mérkőzés alkalmával is azért maradt ki a kezdőből, mert elcserélését kérte, noha a 2-2-es döntetlennel záruló mérkőzést követően Massimiliano Allegri annyit mondott, hogy ennek szimplán taktikai okai voltak (mint ismert, Ronaldo a meccs hajrájában beállt, és pár centi híján győztes gólt szerzett a hosszabbításban Federico Chiesa parádés beadása után, azonban a VAR a gólt les miatt érvénytelenítette). Az összecsapást követő napokban kezdtek felgyorsulni az események, a váltás ténye pedig augusztus 26-án kezdett realitássá válni, hiszen a támadó ügynöke, Jorge Mendes váratlan látogatást tett Torinóban, hogy egyeztessen ügyfelével a lehetséges csapatokról, majd ezt követően lehetett olvasni egyre gyakrabban a Manchester City érdeklődéséről. 

Fabrizio Romano és a The Athletic is arról számol be, hogy s Manchester United 15 millió eurót és 8 millió euró bónuszokat fizet a Juventusnak Cristiano Ronaldóért. Körülbelül 20 millió eurót garantáltan megkap az olasz rekordbajnok, mivel néhány feltétel könnyen teljesíthető.