Dybala első mestere: "Paulo harcba szállhat az Aranylabdáért"

dybala_udinese.jpgA Juventus argentin klasszisának számító Paulo Dybala pályafutásának első trénere, Dario Franco a ma reggeli órákban exkluzív interjút adott a TuttoJuve szerkesztőségének, melynek keretein belül szót ejtett a Bianconeri tízesének Udinese ellen nyújtott teljesítményéről, a szerződésének meghosszabbítása körüli huzavonáról, valamint az argentin válogatott keretébe való, tegnap bejelentett visszatéréséről is. Az alábbiakban ezen párbeszéd fordítását tesszük közzé. 

Tegnap bejelentették, hogy Lionel Scaloni argentin szövetségi kapitány döntésének értelmében Paulo Dybala hosszú kihagyást követően ismét kerettag lesz majd a nemzeti együttes világbajnoki selejtezőinek időtartama alatt. Mit gondol, mivel érdemelte ki a játékos a tréner ilyen fokú bizalmát? 

"Úgy hiszem, hogy jelenlegi formája, illetve az utóbbi hetekben mutatott produkciója elegendő volt ehhez, azonban az Udinese elleni meccs végleg eldönthette a lényegi kérdéseket, mivel Paulo kiválóan futballozott a Juventus legutóbbi összecsapásán."

Hogyan vélekedett arról, hogy Scaloni nem küldött meghívót Dybalának a később Argentína győzelmével végződő Copa Américára? 

"Igazság szerint a környezetemben tapasztaltak alapján Paulo keretből való kihagyása igen nagy felzúdulást keltett az argentin emberek körében, s őszintén szólva engem is rendkívül meglepett, hogy a mester nem küldött meghívót Dybalának."

A jelenlegi hét döntő fontosságú lehet Dybala szerződéshosszabbítási ügyét illetően. Mit gondol, Paulo végül megtoldja majd a klubbal fennálló kontraktusát? 

"Külső szemlélőként nézve egyértelműen úgy vélem, hogy igen. Rendkívül fontos tényezőnek számít, hogy Paulo az utóbbi hetekben visszanyerte az elmúlt szezon hiányzó folytonosságát, teljesítményét és mentalitását tekintve immár pedig a Bianconeri egyik legfontosabb labdarúgójának számít. Nem hinném, hogy különösebb gondok lennének szerződésének meghosszabbításával, vagy hogy jelentősebb problémák merülnének fel a felek között az erről szóló egyeztetések során."

Max Allegri visszatérése mennyiben befolyásolta Dybalát? Vajon az, hogy a mester projektjének középpontjaként számol vele, ösztönzőleg hathat La Joyára? 

"Max Allegri Dybala karrierjének egyik legfontosabb mestere, mivel közös tevékenységük során segített Paulónak a legmagasabb szintre jutni. A tréner tudja, hogy egyik legjobbja milyen teljesítményre képes, ha megkapja az ennek megmutatásához szükséges bizalmat, éppen ezért pedig igyekszik minden tekintetben rá építeni alakulatát. Ez igen fontos körülmény, ugyanis ennek meglétével Paulo is legjobbját nyújthatja."

Hol látja Dybala helyét a pályán? Személyes tekintetben secunda puntaként, vagy inkább játékmesterként vetné őt be?

"Véleményem szerint az a szerepkör, melyben Allegri az Udinese ellen bevetette Paulót, tökéletesen passzol a játékos karakterisztikájához, mivel azáltal, hogy némiképp hátrébb szerepel a kaputól, képes nagyszerű passzokkal helyzetbe hozni csapattársait, a mélységből előtörve pedig fontos gólokat szerezhet alakulatának, ahogy tette az például a Zebrette elleni találatnál is."

Mit gondol, ha elkerülik a sérülések La Joyát, képes lesz még harcba szállni az egyik legnagyobb álmának számító Aranylabdáért? 

"Ha Paulo képes lesz folytonosságot mutatni, s pályára lépni a legjelentősebb mérkőzéseken, ezen találkozók alkalmával pedig kimagasló teljesítményt nyújtani, semmi sem elképzelhetetlen. Dybala az eddigiekben 101 gólt szerzett a zebracsíkos szerelésben, amennyiben pedig kitart jelenlegi formája mellett, egyértelműen harcba szállhat az Aranylabdáért" – összegzett Dario Franco.