HELYZETKÉP – Mi áll a Ronaldo-ügy mögött?

cr_vs_udinese.jpgMint ismert, a Juventus tegnapi, Udinese elleni összecsapását megelőzően igen nagy port kavart a bejelentés, melynek nyomán hivatalossá vált, hogy a csapat legnagyobb sztárjának tekinthető Cristiano Ronaldo nem lesz benne a kezdőcsapatban, s csupán a kispadon foglal majd helyet a találkozó kezdeti szakaszában.

Annak ellenére, hogy a portugál futballista a második félidőben immár negyedik Bianconerinél töltött idényében is kifuthatott a gyepre, (később érvénytelenített) találatánál pedig mezét letépve, látványosan örült sikerének, a legmegbízhatóbb átigazolási források szerint egyértelmű, hogy a harminchat esztendős labdarúgó maga kezdeményezte pihentetését, nemes egyszerűséggel abból az okból kifolyólag, hogy ezzel is nyomatékosítsa a klub illetékeseinek: távozni kíván az Öreg Hölgytől. 

Az olasz rekordbajnok vezetőségének egyik legfontosabb tagja, az Andrea Agnelli jobbkezének számító egykori klublegenda, a jelen pillanatban alelnökként tevékenykedő Pavel Nedvěd mérkőzés előtti nyilatkozatában nem meglepő módon máris el kívánta terelni a nyilvánosság figyelmét a témáról, elkerülvén a szinte kötelező jelleggel felmerülő pletykákat és kitalációkat, ennek érdekében pedig világossá tette, hogy az ötszörös aranylabdás labdarúgó egészen biztosan folytatni fogja közös útját a Zebrákkal.

"Nem szabad szenzációkat keresnünk, vagy éppenséggel gyártanunk olyan témákkal kapcsolatban, ahol nem állnak fenn ilyen jellegű történések. Az arról szóló határozatot, hogy Cristiano ma a padon fog kezdeni, együttesünk szakmai stábja a játékossal összhangban hozta meg, s mivel a szezon elején járunk, teljesen normálisnak mondható, hogy egy-egy futballista, megszokottnál gyengébb erőnléti állapotából kifolyólag, nem kap helyet a kezdőcsapatban az első pillanattól fogva.

Ez nem csak Ronaldóra vonatkozik, hanem a teljes alakulatra, mivel annak ellenére, hogy mesterünk megpróbálja a lehető legerősebb együttest a pályára küldeni, versenyképességünk biztosításának érdekében kénytelen mellőzni néhány alapemberét, ahogy történt az csapatkapitányunk, a friss Európa-bajnok Giorgio Chiellini esetében is. Határozottan leszögezhetem: Cristiano Ronaldo maradni fog a Juventusnál, ez 100%-os biztossággal jelenthető ki" – fogalmazott a DAZN munkatársának. 

Habár Nedvěd mellett a csapat vezetőedzője, Massimiliano Allegri is kijelentette meccs előtti nyilatkozatában, hogy a támadó maradni fog a Bianconerinél, majd a találkozó lefújását követően is megismételte, hogy Ronaldo taktikai, és/vagy erőnléti okokból kifolyólag maradt ki a kezdőcsapatból, a legmegbízhatóbb átigazolási szakembernek tekinthető Fabrizio Romano egészen más nézőpontról számolt be a kezdősípszót megelőzően, ugyanis az újságíró minden kétséget kizáróan leszögezte, hogy CR7 maga kérte padoztatását. 

"Cristiano Ronaldo a kispadon kezd a Juventus Udinese elleni összecsapásán, ez hivatalos információnak tekinthető a klub közlése alapján. Azt, hogy ne legyen a kezdőcsapat tagja, Cristiano maga kérte együttesétől, mivel abban reménykedik, hogy a következő napokban képes lesz egy számára kedvező megoldást és opciót találni az átigazolási piac tekintetében. Ezzel együtt azonban leszögezhető, hogy a Juve mindeddig NEM kapott hivatalos ajánlatot Ronaldóért" – fogalmazott Romano a Twitteren közzétett bejegyzésében. 

A szakértő mindezzel együtt azt is megállapította, hogy ahogy az eddigiek folytán, úgy az Öreg Hölgy jelen pillanatban is biztos benne, hogy Ronaldo, kinek szerződése egyébként 2022. június 30-án fog lejárni a Torinóiaknál, a tegnap megkezdődő idény végéig egészen biztosan a klub kötelékébe fog tartozni, mivel egyetlen alakulattól sem érkezett hozzájuk hivatalos megkeresés CR7-et illetően, ennek híján pedig a futballista természetesen nem is hagyhatja el a fekete-fehéreket. 

Ugyan a Juventusszal kapcsolatos ügyekben bennfentes szakembernek tekinthető Romeo Agresti Max Allegri álláspontjának ismertetésén túl egyetlen szót sem szól az eseményekről (minden bizonnyal azért, mert – akárcsak Giovanni Albanese – klubhoz köthető forrásaitól nem kapott felvilágosítást Ronaldo helyzetével kapcsolatban), a Sky Sport Italia számára jelentő Gianluca Di Marzio, Romano hírei megerősítve a késő esti órákban kijelentette, hogy a Bianconeri nem kapott ajánlatot Cristiano Ronaldóért, azonban e pillanatban nem látható előre, hogy milyen fejlemények következnek majd a mercatóból hátralévő, előttünk álló hét napban.

Annyi bizonyos, – tette hozzá Di Marzio – hogy bárki is érdeklődjön a portugál iránt, annak a futballista tetemes, nettó 32 millióra rúgó fizetésének biztosításán túl 25 millió eurót kitevő átigazolási díjat is kellene fizetnie a Juventusnak, mely összeg együttesen számos érdeklődőt elriaszthat a luzitán szerződtetésétől, akinek tekintetében immár legfeljebb angol alakulatok jöhetnek szóba, miután a PSG Lionel Messi megszerzését követően letett Cristiano szerződtetéséről, a Real Madrid mestere, Carlo Ancelotti pedig kategorikusan cáfolta azon értesüléseket, melyek egykori labdarúgójával boronálták össze a Blancókat.