João Santos: "Jorginho könnyedén Juve-játékos lehetett volna"

jorginho_pssst.jpgAz elmúlt hónapokban az olasz válogatottal Európa-bajnokságot, a Chelsea alakulatával pedig Bajnokok Ligáját és Európai Szuperkupát szerző itáliai karmester, Jorginho ügynöke, João Santos a minap meglehetősen érdekes nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben kijelentette, hogy képviseltje annak idején igen reális lehetőséget jelentett a Juventusnál, bizonyos tekintetben pedig mindössze egy lépés választotta el attól, hogy a torinóiakhoz szerződjön. 

Mint ismert, a brazil származású futballista a Napoli együttesénél a déliek akkori trénerének számító Maurizio Sarri egyik kedvenc labdarúgója volt, Jorginho pedig nem kis részben éppen a szakvezető hívására igazolt a londoni Kékekhez is, ahonnan mestere az olasz rekordbajnokhoz is el akarta csábítani fekete-fehéreknél való ténykedésének ideje alatt. 

"Hogy igazak voltak-e a Juventusszal kapcsolatos pletykák? Nos, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem, mindazonáltal úgy vélem, hogy ez eddig is egyértelműnek számított. Mindenki tudja, hogy Maurizio Sarri mennyire kedveli Jorginhót, erről pedig ékes tanúbizonyságot ad, hogy minden eddigi állomáshelyén magáénak akarta tudni ügyfelemet, kinek neve ekképp az Öreg Hölgynél is felmerült két esztendővel ezelőtt" – szögezte le a nápolyi illetőségű Radio Kiss Kiss számára. 

"Nem titok, hogy a Zebrák vezetősége meg szeretett volna felelni Sarri kérésének, ennek érdekében pedig 2019 nyarán fel is vették a kapcsolatos velem, illetve a Chelsea illetékeseivel Jorginhóról érdeklődve, s bár a játékosnak nem lett volna ellenére a váltás az adott pillanatban, klubja nem szerette volna elengedni őt. Az azóta eltelt időszak kimagasló teljesítménye alapján odáig jutottunk, hogy e pillanatban mindössze hat-hét csapat engedhetné meg magának ügyfelem szerződtetését, s kijelenthetem, hogy ezen alakulatok közül némelyik információt is kért a labdarúgó helyzetének felmérése érdekében."

A menedzser rövid mondanivalójának zárásaként Jorginho tulajdonságait igyekezett méltatni, közlése szerint pedig a középpályás végre kitört korábbi skatulyájából, miszerint csak Sarri együtteseiben tud eredményesen futballozni, ugyanis az elmúlt időszak eredményei mindenképpen alátámasztják nagyszerű kvalitásait. 

"Miután képviseltem a Napoli gárdájával hatalmas tudásanyagot sajátított el a 4-3-3-as szisztémában futballozva, vérbeli mélységi irányítóként segítve az Égszínkéket, az utóbbi két idényben immár kétfős középpályás szerepel, s bizonyos szempontból szintet is lépett a korábbiakhoz képest. Jorginho N'Golo Kanté, valamint Mateo Kovačić mellett is képes nagyszerű produkciót nyújtani, ezt pedig alátámasztják a Chelsea-nél elhódított trófeái is. Az a vélemény, miszerint ügyfelem kizárólag Sarri irányítása mellett tud maradandót alkotni, többé semmilyen tekintetben nem számít helytállónak" – zárta szavait João Santos.