Bernardeschi: "A 20-as mez a sikerre emlékeztet"

bernardeschi.jpgA Juventus tegnap délután félhivatalosan elismerte, hogy Juan Cuadradót (16-os helyett 11-es), valamint Danilót (13-as helyett 6-os) a felnőtt keret újabb futballistája kap új mezszámot a következő idényben, ugyanis a klub hivatalos webshopjában közzétett látványtervek szerint Federico Bernardeschi immár a 20-as számot viselheti majd az eddigi 33-as jelölés helyett, melyet a 2017/2018-as idény óta hord szerelésén. 

A cserével a legnagyobbak nyomdokaiba lépő olasz futballista, aki egyébként az olasz válogatott kötelékében is a 20-ast viseli, a bejelentés apropóján igen meghatott és érzelmes üzenetet tett közzé a közösségi médiában, melynek keretein belül leszögezte, hogy az Azzurrival elért nyári eredményei, azaz az Európa-bajnoki győzelem, s kontinensviadalon való eredményes szereplés miatt hatalmas büszkeséggel tölti el, hogy az előttünk álló évadtól kezdődően klubcsapatában is vele azonosítják majd a szóban forgó szerelést. 

"A 20-as számú mez egyszerre emlékeztet a magamból kiadott verejtékekre, az általam meghozott áldozatokra és megkötött barátságokra, a bennem lobogó szenvedélyre, valamint az engem érő megváltásra és örömre, melyet az Égszínkék szerelést viselve élhettem át a Wembley Stadionban töltött két varázslatos éjszakán" – kezdte sorait a szélső személyes Instagram-fiókján publikált bejegyzésében. 

"A 20-as szám mindig is emlékeztetni fog engem a határtalan és véget nem érő partira, melyet Róma főterén tapasztalhattunk meg sikerünket követően, ezen felül pedig egy életen át eszembe juttatja majd a gyerekek mosolyában megcsillanó boldogságot, valamint hatvanmillió ember ölelését. 

Miután az olasz válogatottal már keresztülmehettem mindezen, most készen állok arra, hogy a Juventusszal is magammal vihessem ezen érzelmeket, s hogy együtt folytassuk menetelésünket a győzelem útján. Forza Azzurri! Forza Juve!" – összegzett Bernardeschi. 

Mint ismert, a korábbiakban sok futballista számára meghatározónak tekinthető mezt a fent említett Simone Padoin mellett a korábbiakban a teljesség igénye nélkül olyan labdarúgók viselhették a Bianconeri kötelékében, mint Pietro Vierchowod, Alessio Tacchinardi, Sebastian Giovinco, Luca Toni, Marko Pjaca, vagy a szám legutóbbi birtokosa, a jelenleg a Manchester City kötelékében szereplő João Cancelo.