Chiellini: "A Scudetto elvesztése extra motivációt ad"

chiellini_crown.jpgA Juventus csapatkapitánya, az idei Európa-bajnokságon az olasz válogatott karszalagjának viselőjeként élete első nemzetközi trófeáját elhódító Giorgio Chiellini egy tegnapi díjátadó ünnepségen, melynek keretein belül gyermekkori városában, Livornóban beszélt a település polgármesterének oldalán, lényegében elismerte, hogy hamarosan meg fogja hosszabbítani kontraktusát a Juventusszal, ezzel pedig immár Andrea Agnelli nyilatkozatát követően mindkét fél megerősítette, hogy kisvártatva sor kerül a szerződés aláírására. 

A jövő hónapban immár harminchetedik születésnapját ünneplő veterán középhátvéd leszögezte, hogy szeretné folytatni pályafutását, mivel mindenképpen fel kíván emelni még néhány trófeát a karrierjéből hátralévő időszakban, ugyanakkor leszögezte, hogy még szüksége van némi pihenésre azt megelőzően, hogy visszatérne Torinóba, s megkezdené a szezonra való felkészülést. 

"Szükségem van még néhány hónapra a regenerálódáshoz, mivel egy kis időszakot mindenképpen biztosítanom kell testemnek ahhoz, hogy pihenjen, s hogy felépüljön az elmúlt hónapban megtapasztalt nehézségeket követően, azonban hétfőn vissza fogok utazni Torinóba, s rendkívül örülök, hogy belevághatok egy új idénybe a felkészülés megkezdésével" – jelentette ki Chiellini. 

"Legszebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy egyszer alkalmam lesz csapatkapitányként a magasba emelnem egy rangos nemzetközi trófeát az olasz válogatottal, s ugyan már amiatt is határtalan boldogságot éreztem, hogy a városomért futballozhattam, az Európa-bajnokság megnyerésével legnagyobb célunkat is sikerült elérnünk, s legjelentősebb álmunkat is valóra válthattuk. 

Leszögezném, hogy mindenképpen szeretnék még elhódítani néhány serleget, s kapitányként az égbe lendíteni ezen trófeákat, mivel ha ehhez hasonló motivációk vezérelnek, csak még sikeréhesebbé válok, s még eltökéltebb leszek a folytatást iránt. A Juventus szerelésének viselése önmagában is hatalmas felelősség, s rendkívül örülök, hogy továbbra is magamra ölthetem majd e mezt, ugyanakkor a tudat, hogy kilenc esztendőt követően nem tudhatom majd mellkasomon a Scudettót jelképező pajzsot, sokkal nagyobb elhivatottságot ébreszt bennem, mint mely az eddigiek folytán vezérelt.

Hogy ezt azt jelenti, hogy meghosszabbítom-e szerződésemet? Nos, a Juve vezérkarának legutóbbi sajtótájékoztatóján e téma is szóba került, azonban nem csodálom, hogy elfelejtették az ott elhangzottakat, mivel Andrea Agnelli és Massimiliano Allegri igen alapos és részletes helyzetképet adtak elképzeléseikről" – zárta szavait humorosan Chiellini.