Nedvěd: "Ronaldo velünk fog maradni"

nedved_1.jpgA Juventus tegnapi, Cesena elleni felkészülési meccsen aratott 3-1-es sikerét követően a klub alelnöke, Pavel Nedvěd a szokottnál rövidebb, ám annál fontosabb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben egyebek mellett kijelentette, hogy Massimiliano Allegri nagyon szeretné Cristiano Ronaldót és Paulo Dybalát egyidejűleg alkalmazni a támadósorban, emellett pedig egyértelműen leszögezte, hogy a portugál klasszis a továbbiakban is a Bianconeri labdarúgója fog maradni. 

"Hogy vannak-e új fejlemények Cristiano Ronaldo ügyében? Különösebb történésekről nem igazán tudnék beszámolni, ugyanis semmi sem változott az elmúlt hetekben CR7 és a klub között. A futballista legjobb tudomásom szerint július 26-án, hétfőn tér majd vissza a Continassára, s kijelenthetem, hogy ott is fog maradni, ugyanis Ronaldo továbbra is a Juventus labdarúgója lesz majd" – szögezte le minden kétséget kizáróan a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Paulo Dybala tekintetében a játékos képviseletének, valamint az Öreg Hölgy illetékeseinek álláspontjai jelentős mértékben közeledtek egymáshoz az elmúlt időszakban, ám ez nem jelent nagyobb horderejű változást kapcsolatunkban, mivel úgy vélem, hogy mióta Paulo a Juventus labdarúgójának számít, mindig is rendkívül jó viszonyt ápoltunk környezetével. A klub sportigazgatója, Federico Cherubini már hetekkel ezelőtt közvetlen egyeztetésekbe bocsátkozott a futballista ügynökével, aki a következő napokban Torinóba érkezik majd, hogy megbeszéléseket folytasson velünk a jövőt illető kérdésekről. 

Giorgio Chiellini továbbra is jól megérdemelt nyaralását tölti egy elképesztően alakuló Európa-bajnokságot követően, a Juve álláspontja szerint pedig mindenképpen időt kell hagynunk csapatkapitányunknak a regenerálódásra, illetve a pihenésre, hogy ezt követően nyugodt körülmények között tárgyalhassunk majd a védő szerződésének meghosszabbításáról. 

Hogy mit gondolok a visszatérő Massimiliano Allegriről? Úgy vélem, hogy mesterünk, stábtagjaival egyetemben rendkívül izgatottnak számít, s nagyon várja az új szezon megkezdését, melyre jó hangolódást jelentenek a maihoz hasonló barátságos összecsapások. Maxban igen jelentős vágy munkálkodik tevékenységének folytatása iránt, ezen felül pedig hatalmas elszántságot képvisel, s mindenképpen szeretne jól teljesíteni második torinói ciklusában is. Allegri az elmúlt két esztendőben kikerült a futball vérkeringéséből, éppen ezért pedig mindenkinek meg akarja mutatni, hogy továbbra is nagyszerű szakembernek tekinthető, így pedig ezen állapotnak, valamint tapasztalatának köszönhetően mi is joggal reménykedhetünk benne, hogy képes lesz ismételten jelentős trófeákkal gazdagítani a Juventus történelmét. 

Egyelőre nem tudom, hogy Cristiano és Paulo milyen módon futballozhatnak majd egymás oldalán a következő évad során, mivel az efféle kérdésekben egyáltalán nem vagyok illetékes, azonban tisztában vagyok vele, hogy Max rendkívül boldog, hogy két hozzájuk hasonló labdarúgó állhat rendelkezésére a támadósorban, s biztos vagyok benne, hogy meg fogja mutatni, hogy a két futballista igenis képes egyidejűleg a pályán tartózkodni úgy, hogy ez a csapat egészének is kifizetődő legyen."

A cseh legenda ezt követően a Bianconeri saját csatornájának számító Juventus TV számára is nyilatkozott, ahol Allegri mellett elsősorban a Csikóhalak elleni találkozó tanulságairól igyekezett kifejteni álláspontját. 

"Az előszezon ezen szakaszában egyik alakulat sem képes teljes mértékben megmutatni, hogy milyen szinten áll, ugyanakkor az ilyenkor lejátszandó összecsapások mindig fontos szintfelmérőnek számítanak, úgy a tapasztaltabb labdarúgók, mint a fiatalabb reménységek számára, s éppen ezért rendkívül boldog vagyok, amiért az alakulat ilyen jó teljesítményt nyújtott egy igen hasznos teszt alkalmával. 

Meglátásom szerint a csapat, valamint az eddig visszatérő futballisták minden erejüket beleadva dolgoznak a közös tréningeken, melynek eredménye ma este is megmutatkozott. A második félidőben tapasztalt visszaállás egy teljesen természetes fázisnak bizonyult, így elsősorban nem is ennek bővebb okaira fektetném a hangsúlyt, hanem sokkal inkább ifjú labdarúgóinkat emelném ki, akik mindannyian igyekeztek nagyszerű produkciót adni, miközben bátran számíthattak idősebb társaik segítségére és iránymutatására. Az alakulat minden tekintetben helyes mentalitást képviselve, nagy vággyal és sikeréhséggel játszott, ami véleményem szerint igen fényes jövőt vetíthet előre a Juventus számára. 

Most nincs más dolgunk, mint megvárni együttesünk többi tagját, akik a nemzetközi tornák fáradalmainak kipihenését követően az elkövetkezendő napokban kapcsolódnak majd be a folyamatban lévő munkába. A főszerep ma a klub korosztályos alakulatainak reménységein volt, akik remek csapatot alkotva lendültek túl az esetlegesen felmerülő akadályokon, így kiharcolva a győzelmet egy történelmi riválissal szemben. Külön örömöt jelent, hogy ma este három futballistánk is bevette az ellenfél kapuját, mivel az együttes ennek révén is megmutatta, hogy nem mindig ugyanazon játékosokra hagyatkozik a gólszerzés tekintetében. 

Mint korábban már említettem, az elmúlt napokban rendkívül sokat dolgoztunk, mindezt pedig igen koncentráltan és elhivatottan tettük. Úgy hiszem, hogy az elmúlt két idényben mesterünk számos szempontból feltöltődött, s rengeteg, korábban számunkra ismeretlen tudásanyagot szívott magába, melyeket nagy valószínűséggel kamatoztatni is fog majd a következő idényben, felhasználva az előszezon során levont konzekvenciákat is. Max egyértelműen történelmünk részének tekinthető, emiatt pedig határtalanul örülünk annak, hogy ismét közös úton haladhatunk vele. Meggyőződésünk, hogy ismét megszámlálhatatlanul sok dolgot fog adni klubunknak és együttesünknek, ennek folytán pedig álláspontunk szerint minden tekintetben helyesen döntöttünk, mikor pár hete meggyőztük őt a Juventushoz való visszatérésről" – zárta mondanivalóját Nedvěd.