Ismét a Chiellini-Bonucci párost méltatja a futballvilág

chiello_bonu_belgium.jpgMint ismert, az olasz válogatott tegnapelőtt kiváló teljesítményt nyújtva, 2-1-es sikerrel búcsúztatta Belgiumot az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, s kvalifikálta magát a torna következő körébe, ahol Spanyolországgal csap majd össze a fináléba való bejutásért. A találkozót követően a nemzetközi és az olasz médiát egyaránt elárasztották az Azzurrinak gratuláló, vagy éppen a nemzeti alakulat egyes játékosait méltató megnyilvánulások, melyek közül több is a Juventus két veterán védőjének, Giorgio Chiellininek, valamint Leonardo Bonuccinak teljesítményét emelte ki. 

A legismertebb efféle poszt természetesen a Bayern München egykori klasszisának, Bastian Schweinsteigernek nevéhez fűződik, aki az összecsapás után nemes egyszerűséggel annyit írt személyes Twitter-fiókján keresztül: "Bonucci és Chiellini jelenleg a világ legjobb belső védői!", mellyel hatalmas elismerést adott a két olasz veteránnak. 

Az Öreg Hölgy legendája, a meccset a müncheni Allianz Arenában megtekintő Claduio Marchisio arról beszélt, hogy a Bianconeri és az Azzurri csapatkapitánya minden tekintetben oroszlánrészt vállalt a sikerből, ugyanis rendkívül bátran és erőteljesen védekezett az ellenféllel, kiváltképp Romelu Lukakuval szemben, a karszalag viselőjeként pedig számos szempontból kulcsfontosságú volt pályán való jelenléte.

"A válogatott rendkívül erős, s megmutatta, hogy egy valódi nagy csapat ellen is képes kimagasló futballt mutatni. Természetesen a mérkőzés végső szakaszára a labdarúgók rendkívül fáradtak lettek, ugyanakkor eszüknek és szívüknek köszönhetően kitartottak, s kiejtették az előzetesen a kontinensviadal egyik legnagyobb esélyesének tartott Belgiumot. Chiellini tökéletesen fogta Lukakut, aki ennek révén képtelen volt akcióból betalálni, s ennek nyomán véleményem szerint Giorgiót az elődöntőig valamilyen módon mindenképpen hibernálni kellene, nehogy sérülést szenvedjen, mivel Spinazzola kiesése így is rendkívül érzékeny veszteség lesz, az Azzurrinak pedig még mindig szüksége van egy csúcsformában lévő Cheillinire."

A válogatott csapatkapitányaként 2006-ban világbajnoki címet szerző egykori legendás védő, Fabio Cannavaro szerint Chiellini igazi vezér a pályán, melyet egyre jobban megmutat korának előrehaladtával, s véleménye szerint a harminchat esztendős labdarúgó Leonardo Bonuccival kiegészülve az utóbbi évtized legjobb párosának tekinthető a védelem tengelyében. 

"Ahogy Giorgio idősödik, egyre jobban megcsillogtatja képességeit, valamint bebizonyítja, hogy valóban rendelkezik azzal a minőséggel, melyről mindig is sejtettük, hogy megtalálható benne. Chiellini immár évek óta megmutatja, hogy miért is tartják sokan a világ egyik legjobb védőjének, hiszen kvalitásai mellett okossága, valamint futballpályán való látása is hatalmas erényének tekinthető. Pontosan tisztában van vele, hogy miként kell kezelnie csapattársait, valamint saját testének és fizikai állapotának változásait, ennek köszönhetően pedig egyértelműen a jelenlegi Azzurri egyik, ha nem a legfontosabb játékosának számít.

Leonardo Bonuccival szinte minden tekintetben kiegészítik egymást, nem csak a nemzeti együttesben, hanem a Juventus szerelésében is, s annak ellenére, hogy az utóbbi hónapokban a Bianconeri hanyatlása miatt rengeteg kritikát kaptak, az Európa-bajnokságon ismételten bebizonyították, hogy mekkora értéket jelentenek gárdájuk számára. Egyértelműen ők alkották Európa legjobb párosát az elmúlt idényekben."

Az angol válogatott és a Newcastle United egykori ikonikus gólvágója, Alan Shearer hasonló gondolatokat osztott meg az itáliai médiával, leszögezve, hogy a találkozót megelőzően felmerülő aggályok ellenére a két veterán remekül funkcionált a sorsdöntő megmérettetésen, ennek folytán pedig Olaszország igen sokat köszönhet a Juve két labdarúgójának. 

"Hogy mit gondolok Chiellini és Bonucci teljesítményéről? Egyszerűen fantasztikusak voltak, s rácáfoltak a kétkedőkre, akik a találkozó előtt attól tartottak, hogy nem lesznek majd képesek megfelelően figyelni Lukakura, s azon aggódtak, hogy vajon milyen mértékben lesznek majd képesek lépést tartani a belgák csatárával. Giorgio és Leo koruk ellenére mindvégig kitartottak, s az utolsó tíz percben is hősiesen védekeztek, mely különösen nagy fegyverténynek bizonyul, ha arra gondolunk, hogy az ellenfél minden eszközt bevetett az egyenlítés érdekében" – zárta a sort az angol válogatott legendája.