Corvino: "Vlahović készen áll a Juventusra"

vlahovic_corvino_statement_1.jpgA Fiorentina egykori sportigazgatója, Pantaleo Corvino a minap hosszabb, ezen felül pedig igencsak érdekes nyilatkozatot adott a Tuttosportnak, melynek keretein belül egyebek mellett szót ejtett a Bianconeri nagyszerűségéről, Federico Chiesáról, majd a számos lap által a Juve kiszemeltjeként emlegetett szerb labdarúgóról, Dušan Vlahovićról is, aki állítása szerint mostanra minden tekintetben készen állna arra, hogy csatlakozzon az Öreg Hölgyhöz. 

"Mikor Dušan még nem kapott folyamatos lehetőséget a Fiorentinánál, egy újságírón keresztül kérdezte meg tőlem, hogy mit gondolok róla, én pedig már akkor is azt mondtam, hogy véleményem szerint ő a a Violák egyik legnagyobb értéke. A minőség nem korhoz kötött, ez pedig be is bizonyosodott, hiszen Vlahovićért a hírek szerint olyan alakulatok érdeklődnek, mint a Liverpool, a Juventus, vagy a Tottenham, s véleményem szerint készen is áll arra, hogy ezen csapatoknál szerepeljen" – kezdte mondanivalóját a szakember. 

"Hogy milyen szerepkörben lehetne alkalmas a Bianconerinél? Természetesen klasszikus centerként, azonban az már a csapat mesterének, Max Allegrinek feladata, hogy elhelyezze őt a pályán, ekképp nem is fogalmaznék meg tanácsokat ezzel kapcsolatban. Véleményem szerint Dušan ideális párja lehetne Paulo Dybalának, hiszen két nagyszerű támadóról beszélünk, az argentinnak pedig szüksége van egy hagyományos kilencesre ahhoz, hogy kibontakozhasson, hiszen egy ilyen jellegű futballista jelenléte elősegítheti azt, hogy La Joya mélyebbre lépjen a labdákért, majd azokat továbbítsa adott esetben Vlahovićnak."

Mint ismert, Federico Chiesa az elmúlt szezonban kiváló idényt produkált a Bianconerinél, Corvino szerint pedig a technikás szélső mentalitásával sosem voltak különösebb gondok, aki számára a játéklehetőség mindig is fontosabbnak számított, mint az anyagi haszonszerzés. 

"Első firenzei időszakom alatt számos kiemelkedő játékost igazoltunk, akik között ott volt Federico is, aki éppen ezen évek során írta alá első profi szerződését a klubbal. Mikor második ciklusom folytán egy szezon végén szemügyre vettem a játékosok kontraktusait, arra lettem figyelmes, hogy Chiesa szerződése, mely ekkoriban mindössze 25 ezer eurós fizetést garantált számára, a következő szezon végén lejár. Biztos vagyok benne, hogy ezt a helyzetet a labdarúgók többsége arra használta volna fel, hogy döntéskényszerbe hozzák a klub vezetőségét, Fede és édesapja azonban egyértelművé tették számomra, hogy a srác bármi áron maradni szeretne a Violáknál, mivel egyedül itt látja garantáltnak a fejlődési lehetőséget. 

Mivel együttesünk már régóta kiváló kapcsolatot ápolt a Chiesa-családdal, mikor Enricóék arra kértek, hogy utasítsak el minden ajánlatot, ami Federicóért érkezik, eleget is tettem kívánságuknak, ennek folytán pedig jószerivel egy teljes nyarat azzal töltöttem, hogy nemet mondjak a Chiesáért érdeklődő Serie B-alakulatoknak. Bár Fede ekkor még egyáltalán nem volt biztos kezdő a csapatban, tehetségéből kifolyólag egyértelműen befért volna az együttesbe. Más játékosok ilyenkor távoztak volna, azonban ő kivárta a sorát, s a klub, illetve a város iránt érzett ragaszkodása miatt maradt a Liláknál. Az idő őt igazolta, mivel mikor Borja Valerót eltiltották a Juventus ellen, Paulo Sousa nem félt bedobni a mély vízbe Fedét, aki jó teljesítményének köszönhetően hamarosan a kezdő tizenegy kirobbanthatatlan tagjává vált.

Hogy eladhattuk-e volna Chiesát korábban? Igen, ezt határozottan kijelenthetem, mivel őszintén elmondhatom, hogy 2019-ben, az elutasítás félelme nélkül mindenre kiterjedő megállapodást kötöttem a Juve akkori sportigazgatójával, Fabio Paraticivel Fedét illetően, akinek leigazolásáért cserébe a torinóiak 40 millió eurót, emellett pedig Leonardo Spinazzola és Merih Demiral játékjogát adták volna nekünk. Az egyik labdarúgó végleges üzlet keretein belül, a másik pedig kölcsönben érkezett volna a Fiorentinához, azonban a tulajdonosváltás, s Rocco Comisso elképzelései megváltoztatták terveinket" – szögezte le Corvino nyilatkozatának befejezéseként.