Maldini: "Donnarumma elhagyja a Milant"

gigio.jpgUgyan az utóbbi napok fejleményei, mindenekelőtt az OSC Lille kapusának, Mike Maignannak Milánóban elvégzett orvosi vizsgálatainak alapján számítani lehetett a szóban forgó bejelentésre, a ma délutáni órákban mégis némileg váratlanul érkezett a hír, hogy az AC Milan legfőképpen a Juventus által figyelt olasz hálóőre, Gianluigi Donnarumma immár hivatalosan is el fogja hagyni együttesét szerződésének június 30-án bekövetkező lejártával. 

Az új információkról a Diavoli legendája, a klubnál jelen pillanatban sportigazgatói szerepkörben tevékenykedő Paolo Maldini értesítette az olasz sportsajtót, akiknek egy Twitch-en tartott élő adás keretein belül számolt be a legújabb hírekről, kijelentve, hogy ugyan a kapus átigazolási díj nélkül hagyja el a Rossonerit, alakulata csak hálával tartozhat neki az elmúlt esztendőkért. 

"Úgy vélem, idényünk befejeztével nincs más dolgunk, mint köszönetet mondani minden egyes futballistánknak, aki valamilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy ilyen nagyszerű és hihetetlen szezont futhassunk. Elképesztő utunk során Gigio mindvégig vezetőként, olykor egyenesen kapitányunkként segített bennünket. Az emberek számos esetben nem képesek felfogni, hogy mit is jelent profinak lenni, az én olvasatom szerint pedig e kifejezés pedig azt is takarja, hogy mikor eljön a megfelelő időpont, egy játékos maximálisan készen áll egy klubváltás megtételére" – kezdte mondanivalóját Maldini. 

"Személyes tekintetben különösen nehéz felfognom és elfogadnom a mostani tendenciákat, ugyanakkor rá kellett döbbennem, hogy a mai világban közel elképzelhetetlennek bizonyul, hogy egy labdarúgó teljes pályafutását egyetlen alakulat kötelékében töltse. Nagy köszönettel és tisztelettel tartozunk azoknak, akik ennyi mindent adtak a Milannak, ahogy arra is emlékeznünk kell, hogy Donnarumma mindig a maximális tisztelettel fordult felénk, valamint beszélt rólunk a nyilvánosság előtt. 

Megeshet, hogy egy futballistának időnként új útra kell térnie, s új kihívásokat kell keresnie, ekképp nem hibáztathatom Gigiót döntéséért, s arra kérem a Milan szurkolóit is, hogy ne vonják őt felelősségre távozása miatt. Én magam csak a legjobbakat kívánhatom neki, s remélem, hogy bárhová is sodorja az élet, mindig meg fogja lelni számításait" – közölte az egykori kiváló védő.

Mint ismert, Donnarumma megszerzéséért mostanra nagyjából egyedül a Juventus maradt versenyben, melyet számos hírforrás, mindenekelőtt Gianluca Di Marzio hírei is alátámasztanak, ugyanakkor Fabrizio Romano szerint a kapus mindeddig nem döntött a jövőjét illető kérdésekről, mely határozatot az elkövetkezendő napokban fogja meghozni.