Allegri és Pirlo maradt– FRISSÍTVE 06:22-kor

allegri_elkann_partita_del_cuore.jpgA Juventushoz való visszatérés kapcsán ismételten, s ezúttal már valóban megbízható források által is hírbe hozott Massimiliano Allegri egykori mentora és közeli barátja, Giovanni Galeone ismételten meglehetősen nagy port kavaró nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett arról beszélt, hogy a Bianconeri egykori sikertrénerének számára minden bizonnyal hatalmas kihívást jelentene az Öreg Hölgynél való ismételt munkavállalás, melynek apropóján igyekezett véleményt alkotni az olasz rekordbajnok egyes futballistáiról, illetve a Real Madrid gárdájáról is. 

Mint ismert, a fekete-fehérek háza táján az elmúlt órákban jelentősen felgyorsultak az események, ugyanis Andrea Agnelli klubelnök és Fabio Paratici sportigazgató hivatalosan is bejelentették az Allegrivel köztudottan rossz viszonyt ápoló, átigazolásokért felelős szakember távozását, ezen felül pedig a legmegbízhatóbb transzferguru, Fabrizio Romano nemrég arról írt, hogy a klub fejesei hamarosan meghozzák a végleges döntést Juve trénerének, Andrea Pirlónak tekintetében is, majd podcastjében arról beszélt, hogy a livornói születésű mesterért mindenekelőtt a Juve és az Inter érdeklődik, viszont Allegri prioritása továbbra is a Real Madrid lenne, akikre azonban nem fog sokáig várni. 

"Kérem, ne kérdezzék meg tőlem, hogy mely klub lesz Max célállomása, mivel erre jelen pillanatban semmiféleképpen nem tudnék válaszolni. Meglátásom szerint Allegri már kész megállapodással rendelkezik valamely jelentős alakulattal, azonban bizonytalan, hogy ez pontosan melyik együttest takarja. Ezzel szemben meggyőződésem, hogy Massimiliano júniustól fogva ismét munkába áll majd, mivel két, szakmán kívül töltött idény rendkívül soknak számít, még egy olyan ember számára is, mint ő, hiszen Allegri annak ellenére, hogy első szabad esztendejében élvezte a kötetlenséget, második állás nélküli szezonját már hatalmas szenvedésként élte meg" – közölte Galeone a La Gazzetta dello Sporttal. 

"Bár valóban nem tudom, hogy mit tartogat a jövő a mester számára, úgy vélem, hogy a sajtóban emlegetett gárdák érdeklődése igencsak imponálhat Maxnak, hiszen melyik tréner nem szeretne pályafutása során például a Real Madrid vezetőedzője lenni? Véleményem szerint Allegri erősen vágyik egy külföldi tapasztalatra Olaszországban töltött esztendőit követően, ennek révén pedig a Blancók megkeresése nagy esélyt tartogathat számára, mindazonáltal a Juventushoz való visszatérés jóval nagyobb kihívásnak bizonyulna, mint a Habfehérek átvétele. 

Ha tavaly nyáron Massimiliano kikérte volna véleményemet egy ehhez hasonló kérdésben, valószínűleg mostani álláspontomhoz képest teljesen mást javasoltam volna neki, ám jelen pillanatban úgy látom, hogy a trénernek nagy lehetősége lenne arra, hogy ismét ütőképes együttest kovácsoljon a Bianconeriből, két évvel menesztését követően. 

Leszögezném, hogy Max elmenetele nem személyes ellentétek, sokkal inkább szakmai nézeteltérések, s a kapcsolat megfáradása miatt távozott az Öreg Hölgytől közös megegyezés révén, ennek nyomán pedig kijelenthető, hogy a klub vezetősége nem menesztette őt, csupán egymással egyetértésben véget vetettek közös történetüknek. Bár Allegri javaslatait akkor nem hallgatták meg, magáért beszélt, hogy a Juve később mégis végrehajtotta a mester által követelt változtatásokat: elküldték Mario Mandžukić-ot és Sami Khedirát, valamint kérdésessé tették előbb Paulo Dybala, most pedig Cristiano Ronaldo jövőjét is."

Galeone ezt követően szót ejtett a Zebrák jelenlegi keretéről is, kifejtve, hogy álláspontja szerint kik azok a labdarúgók, akiknek nagy jövője lehet a fekete-fehéreknél, valamint megnevezte a csapat szerinte legfőbb gondot jelentő, központi problémáját is. 

"Andrea Barzagli visszavonulásával a Juve korszakos védelme, azaz a BBC minden tekintetben széthullott, hiszen Matthijs de Ligt egymagában nem volt képes pótolni a veterán olasz védőt, a válás pedig tovább súlyosbodott, mikor Andrea Pirlónak Giorgio Chiellini hiányában alkalmas ember híján Alex Sandrót kellett a védelem tengelyébe rendelnie. Allegri minden bizonnyal képes lenne áthidalni az ezt illető gondokat is, ugyanakkor ehhez az kell, hogy minden tekintetben szabad kezet kaphasson Andrea Agnellitől. 

Mint ismert, Allegri már korábban is a klubhoz kívánta hozni a Juve idei sikereinek egyik fő letéteményesét, Federico Chiesát, ekkor pedig többen, egyebek mellett én is őrültnek gondoltuk őt, holott teljes mértékben igaza volt. Fede káprázatos teljesítményt nyújtott a Bianconerinél a jelenlegi idényben, meglátásom szerint pedig jövőre Dejan Kulusevski is hasonló utat járhat majd be Max kezei alatt, amennyiben a szakember valóban visszatér Torinóba, s rajtuk kívül az olyan szégyenteljes produkciót nyújtó labdarúgók is képesek lehetnek a megújulásra, mint Federico Bernardeschi, akit Allegri adott esetben középpályásként is alkalmazhatna.

Véleményem szerint a Juventusnak mindenképpen szüksége van egy vérbeli edzőre, mivel Andrea Pirlo még jelen pillanatban is sokkal inkább labdarúgó, mint tréner. A Maestro láthatóan saját maga is küzd érzelmeivel az oldalvonal mellett, mivel igen kényelmetlennek érzi szerepét, s jobban szeretne a vezénylés helyett a pályán segíteni, még annak ellenére is, hogy a játékos-edzők ideje körülbelül ötven esztendeje lejárt" –  összegzett Galeone. 

FRISSÍTVE 21:02-kor – Gianluca Di Marzio hírei szerint Massimiliano Allegrit a napokban az Inter sportigazgatója, Beppe Marotta telefonos úton megkereste, hogy vele pótolja az immár hivatalosan is távozó Antonio Contét, azonban Max ígéretet tett a Juventusnak, mely alakulattal immár szerződtetésének feltételeiről tárgyalnak. Allegri évente 10-11 millió eurót szeretne zsebre tenni Torinóban, míg a klub 7 millió euró körüli összeget ajánlott neki. A Bianconeri régi-új mestere egyértelműen első számú opciót jelent az Öreg Hölgynél, ám ha a felek nem tudnának megegyezni, a Juve kispadját a jövőben is Andrea Pirlo foglalná el. Allegri közel a visszatéréshez, ám jelenleg még semmi sem dőlt el. 

21:59 – Ugyancsak Di Marzio szerint az Öreg Hölgy alelnöke, Pavel Nedvěd a következő napokban megbeszéléseket folytat majd Andrea Agnellivel szerződésének meghosszabbításáról. A cseh legenda, valamint a Juve kispadjának jelen állás szerinti várományosa, Massimiliano Allegri köztudottan nem kedvelik egymást, ugyanakkor a transzferguru nem tett említést arról, hogy mindez befolyásolhatja-e a mester visszatérését. 

06:22 – Sky: Csak Allegri vagy Pirlo irányíthatja jövőre a.Juventust, más opció nincs.