FRISSÍTVE: Douglas Costa a Grêmio-hoz került kölcsönbe - Hivatalos

capture5.JPGRomeo Agresti értesülései szerint a Juventus brazil szélsőjét, Douglas Costát órák választják el attól, hogy visszatérjen nevelőegyütteséhez, a Grêmio Foot-Ball Porto Alegrenséhez. A Juventus ügyeiben egyik legtájékozottabb újságíró szerint már a szerződéssel kapcsolatos dokumentum-csere is megtörtént, így lényegében órák kérdése, hogy a hivatalos bejelentésre is sor kerüljön.

Mint ismeretes, Costa az elmúlt szezont Münchenben töltötte kölcsönben, mivel nem szerepelt Andrea Pirlo terveiben, azonban a Bayernben is utolérték a folyamatos sérülések, melyekkel Torinóban is szenvedett. Ennek okán a bőrgatyások nem szerették volna a kölcsönszerződést meghosszabbítani, így a Zebráknak megoldást kellett találniuk, hogy felszabadítsák a játékos nem csekély fizetését a könyvelésből. Ezen helyzetet kihasználva lépett képbe a Dél-Brazíliában található kék-fekete együttes, hogy hazavigyék a saját akadémiájukon nevelkedett játékost.

Korábban a hírek arról szóltak, hogy a játékos szerződését a Juventus közös megegyezéssel felbontja egy évvel annak lejárta előtt, azonban Fabrizio Romano értesülései szerint ezzel ellentétben egy újabb évnyi kölcsönszerződésről van szó, melynek végen lejárna a villámléptű támadó szerződése. Az ismert újságíró szerint a mexikói Tigres is érdeklődött Costa iránt, azonban a futballista számára mindig is nevelőegyüttesébe való hazatérés volt a prioritás.

FRISSÍTÉS 23:25-kor: A Juventus hivatalos honlapján közölte, miszerint Douglas Costa 2022. június 30-ig kölcsönszerződés keretén belül a Grêmio együtteséhez igazol.