Pasquale Bruno: "Cuadrado egy fetrengőművész"

bruno.jpgAz olasz futball minden bizonnyal egyik legszínesebb egyéniségének számító, javarészt Juventus-ellenes kirohanásairól ismert egykori labdarúgó, Pasquale Bruno a minap ismételten éles kritikával illette a Bianconeri futballstílusát, ezen belül is az Öreg Hölgy egyik legjobb idei kerettagját, Juan Cuadradót, aki elmondása szerint rendkívül sokszor szimulál az egyes összecsapásokon, ezzel harcolva ki kedvező helyzeteket alakulatának. 

A többek között a Fiorentina, a Como, illetve a fekete-fehérek városi riválisának számító Torino kötelékében is szereplő korábbi labdarúgó mindenekelőtt a kolumbiai jobbhátvéd vasárnapi, Udinese elleni teljesítményét kritizálta, mivel mint ismert, a Zebrák éppen a játékos ellen elkövetett szabálytalanságnak köszönhetően jutottak szabadrúgáshoz, melynél Cristiano Ronaldo Rodrigo De Paul kitartott kezére bikázta a játékszert, ami büntetőt, s ennek révén egyenlítést ért a torinóiaknak. 

Az eset, minden efféle történéshez hasonlóan természetesen igen nagy port kavart Olaszországban, kiváltképp a friuliak sportigazgatójának, Pierpaolo Marinónak nyilatkozatát követően, melyben élesen kritizálta a Juve módszereit, s a szóban forgó ítéletet is, most pedig Bruno is nyilvánosság elé tárta gondolatait, igen súlyos szavakkal illetve Cuadradót, akit egyebek mellett fetrengőművésznek is nevezett heves monológjában. 

Cuadrado játékát nézni önmagában is egy hatalmas szenvedéssel ér fel, s már emiatt is örökös eltiltást, valamint hatalmas pénzösszeget kitevő büntetést adnék a kolumbiainak. Magán az összecsapáson szinte semmit nem csinált, folyamatosan rossz passzokat osztogatott, az általa ellőni kívánt labdákat pedig rendre eltörte, vagy belebikázta a védőkbe, mikor pedig még ennyire sem volt hajlandó, pusztán gátlástalanul fetrengett a földön" – szögezte le a Tiki Taka által szervezett vitaműsorban, melyben a Zebrette és a Bianconeri összecsapása körüli botrányokat igyekeztek kivesézni. 

Mikor az adás egyik másik résztvevője, a legszebb éveit szintén a Granata szerelésében Francesco Graziani igyekezett védelmébe venni a kurrens idényben minden sorozatot figyelembe véve 19 gólpasszt kiosztó futballistát, Pasquale Bruno az ő véleményét is megtámadta, leszögezve, hogy a kolumbiai kétségkívül a sportág legnagyobb színészeinek egyike. 

"Te véded Cuadradót, ez teljesen egyértelmű, pedig semmi értelme nincsen! Ugyan már, Ciccio, nem hiszem, hogy te nem látod, hogy milyen szégyenletes produkciót nyújtott a játékos a kérdéses összecsapáson! Nem nézed a Juventus találkozóit? Ha megtekintenéd ezeket, minden bizonnyal te is észrevennéd, hogy az Öreg Hölgy futballistái, csakúgy, mint a mai labdarúgók többsége, szűnni nem akaróan a földön heverésznek, s most még a szurkolók sem fütyülhetik ki őket mindezért. Azért fizetünk, hogy ezeket a játékosokat megtekinthessük? Akkor inkább soha többé nem költök egy fillért sem a stadionlátogatásokra. Te, és a fetrengőművész Cuadrado is b******** meg!" – összegzett úriember módjára.