A Juventus szerződtetni szeretné Kaio Jorgét

kaio.JPGBrazília a világ egyik leggazdagabb múltú futballkultúrájaként számos világklasszist adott az egyetemes labdarúgásnak. Habár nemzetközi szinten az elmúlt évtizedben a Seleção nem tudott versenyre kelni a világ legjobb válogatottjaival, az ország továbbra is tele van tehetséges fiatalokkal, akiket az európai élklubok igyekeznek minél hamarabb, gyakran irreálisan magas áron (néha mellényúlva) leigazolni, hiszen senki sem szeretne lemaradni az új Neymarról, Ronaldinhóról, vagy Gabriel Jesusról. Ezen fiatalok közül az egyik legfelkapottabb név jelenleg Kaio Jorge, a Santos 19 éves csatára, akinek aláírásáért előreláthatólag nagy versenyfutás lesz a nyáron.

Jelenleg úgy tűnik, hogy Kaio nem fogja meghosszabbítani decemberben lejáró szerződését jelenlegi klubjával, így júniustól joga van előszerződéseket kötni, hogy januártól új kenyéradója rendelkezésére álhasson. A kérők között szerepel többek között a Juventus együttese is Germán García Grova soprtújságíró szerint. A dél-amerikai futballisták kapcsán megbízhatónak számító TyC Sports munkatársa tudni véli, hogy a Zebrák előszerződésre tettek ajánlatot a játékos képviselői számára egy öt évre szóló szerződésről, mely tartalmaz egy 100 millió eurós kivásárlási záradékot is bízva abban, hogy valóban nem történik szerződéshosszabbítás az ígéretes tehetség és az Alvinegro között. Természetesen a Juventusnak más európai topklubokkal is meg kell küzdenie az ígéretes játékos aláírásáért, hiszen többek között a Chelsea is komoly érdeklődést mutat iránta.

Mirko Di Natale a játékos helyzete kapcsán Grováéval ellentétes hírekkel tudott szolgálni, tudomása szerint az Öreg Hölgy eddig nem tett hivatalos ajánlatot a játékosnak, csak megfigyelik a helyzetét.

Kaio Jorge mindössze tíz évesen csatlakozott a fekete-fehér együttes ifjúsági alakulatához, tizenöt évesen már a U20-as csapat tagja volt, egy évvel később, tizenhat évesen pedig már a felnőttcsapatban is lehetőséget kapott. Szezonbeli statisztikáit tekintve a brazil bajnokságban 28 meccsen kapott szerepet  a tabella nyolcadik helyét elfoglaló Santosban (23-szor kezdőként), melyeken 4 gólt és 1 gólpasszt jegyzett, átlagban 68 percet töltött a pályán. Legutóbbi mérkőzésén a 67. percben cserélték be a Boca Juniors ellen 2-0-ra elbukott Libertadores-kupa-találkozón (érdekesség, hogy a mérkőzés első gólját egy bizonyos Carlos Tévez szerezte, aki második gólban előkészítőként játszott szerepet). A Sofascore az elmúlt 12 havi teljesítményét minden sorozatot tekintve 6,73-ra értékeli, a Transfermarkt szerint pedig jelenlegi piaci értéke 12 millió euró körül mozog.