Pirlo és fia halálos fenyegetéseket kapnak

nicolo-pirlo.jpgUgyan az Öreg Hölgy folyamatban lévő idénye nem sok örömre ad okot a Juventinóknak, hiszen a korai Bajnokok Ligája-búcsú, valamint a Scudetto kilenc esztendő után bekövetkező elvesztése a csapat szerelmeseinek nemtetszését is kiváltotta, melynek rendre hangot is adnak a közösségi média különböző felületein, egyes drukkereknek csak nagy jóindulattal nevezhető egyének azonban egészen odáig mentek a napokban, hogy a Maestro, illetve legidősebb fia, Niccolò halálát kívánó üzeneteket juttattak el a szakemberhez, s családjához. 

Az esetről maga Niccolò számolt be Instagram-fiókján keresztül, leszögezve, hogy a fenyegetés közel sem egyszeri alkalom volt, mivel ő, illetve édesapja szinte minden egyes nap kapnak hasonló tartalmú üzeneteket, ugyanakkor most értek el ahhoz a ponthoz, ahol úgy érzik, hogy nem szabad tovább hallatniuk az ehhez hasonló írások meglétéről. 

"Nem gondolom magam olyan embernek, aki ítélkezik mások fölött, s nem is szeretem ezt csinálni, azonban úgy érzem, hogy mindennek van egy határa, ezt pedig egyesek egy ideje jelentősen túllépték, mikor az alábbi üzeneteket írták nekem, valamint édesapámnak" – kezdte mondanivalóját Niccolò legfrissebb bejegyzésében, melyet rengeteg Juventus szurkolói oldal, valamint az ismert olasz újságíró, Gianluca Di Marzio is leközölt az elmúlt órák során. 

"Természetesen minden egyes embernek megvan a joga és a lehetősége ahhoz, hogy kinyilvánítsa véleményét, attól függetlenül, hogy ez elnyeri-e tetszésünket, vagy sem, ám úgy vélem, hogy ebben az esetben az az egyetlen hibám, hogy a Bianconeri edzőjének fia vagyok, akit magától értetődően sok szurkoló szeret, sokak pedig megvetnek, s édesapámnak is ez a legnagyobb bűne jelen helyzetben. 

A szüleim egész eddigi életem során arra tanítottak, hogy bátran fejezzem ki gondolataimat, emellett pedig vegyem figyelembe mások álláspontját is, ám ezzel olyan területre léptek, mely számomra elfogadhatatlan. Nem kívánok semmit tenni, csupán azt kérdezném az illetőktől, akik ilyen és ehhez hasonló írásokat küldenek nekem: ha egy cipőben járnánk, vajon ők hogy reagálnának, s ami még fontosabb, mit éreznének ebben a szituációban? 

Niccolò Pirlo vagyok, egy egyszerű, tizenhét éves srác, ám ennek ellenére minden egyes nap tömegével érkeznek hozzám az ehhez hasonló üzenetek, melyek az én, valamint édesapám halálát kívánják. Semmi különlegeset nem tettem eddig az életben, semmi olyat, mely ellenszenvet válthatna ki másokból, ám amiért Andrea Pirlo fia vagyok, meg kellene halnom. Ahogy édesapámnak is, pusztán azért, mert egyeseknek nem tetszik a munkássága."

A kinyilatkoztatást olvasván számos ismert személy, többek között Lapo Elkann, az egykori olasz belügyminiszter, Matteo Salvini, az egyik legnagyobb átigazolási szakértőnek számító Fabrizio Romano, valamint a híres olasz rapper, Vito Ventura (Shade) is a tettek iránt érzett mély megvetésüknek és a cselekedetek teljes elítélésének adtak hangot a poszt alatti kommentszekcióban, egyúttal biztosították Andrea és Niccolò Pirlót támogatásukról.