Helyzetjelentés – Az utánpótlás és a női csapat

juve_u19.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni nemrég indult sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A 4. helyezett Primavera-együttes szombaton, a 16. pozícióban található Ascolit fogadta, és esélyeshez méltó játékkal aratott 5:0-ás győzelmet. Andrea Bonatti csapata az alábbi felállásban vetette bele magát a játékba, és a 16. percben, egy Alessandro Del Pierót idéző szabadrúgásból, Fabio Miretti révén meg is szerezte a vezetést. Védhetetlen lövés volt, balról a rövid felső sarokba. Aztán az játékrész utolsó percében, tizenegyesből sikerült megduplázni az előnyt, Samuel Iling balról tört be a tizenhatosra, de egy rossz ütemű belépő a földre terítette, a megítélt büntetőt pedig Enzo Barrenechea, a balra vetődő kapussal ellentétesen a jobb alsó sarokba lőtte. Az 58. percben a napokban szerződéshosszabbításon áteső, aktuális gólzsák, Cosimo Marco Da Graca, egy jobbról érkező lapos be passz után, a tizenhatos vonalán egy labdaátvétellel, két védőt is lerázott, aztán 10 méterről higgadtan gurította a kapuba idei 14. gólját.

Dicséret illeti a gólpasszadó Matías Soulét is. Az utolsó 10 percben, a teljesen széteső vendégek aztán további két gólt engedélyeztek a fickándozó Zebráknak, előbb a 86. minutumban Stefano Marucciról szerencsétlenül a kapuba vágódott a labda Leonardo Cerri lövése után, a kapufáról kipattanó labda, majd a 92.percben Kristian Sekularac vette be Luca Boletta kapuját. A fiatalok továbbra is a 4. helyen állnak, de csak két pontra a 3. Inter és 6-ra a listavezető Sampdoria mögött, mindkettőnél egyel kevesebb találkozót letudva. Jövő szombaton egy komoly erőpróba következik, éppen az éllovas otthonában.

Andrea Bonatti értékelését az alábbiakban olvashatjátok: "Ma a lehető legjobb hozzáállást tanúsítottuk a találkozót illetően. Mindenkivel rendkívül elégedett vagyok, különösen azokkal a játékosokkal, akik az első perctől fogva a pályán tartózkodtak. Fontos volt, hogy ne engedjük gólhelyzethez jutni az ellenfelet, ennek eléréséért pedig rendkívül szilárd védekezést sikerült megvalósítanunk, ami az elmúlt hónapok során sajnálatos módon nem jellemezte alakulatunkat. Ma nagyszerűen futballoztunk, s reményekkel telve tekintünk az elkövetkezendő időszakra, hiszen a jövő héten a Sampdoria alakulatával nézünk majd farkasszemet, mely gárda utóbbi tizenöt megmérettetésének lefújásakor tizenegy diadalt ünnepelhetett."

Az U23-as gárda a 9. helyről tekinget felfelé, de a 4. Renate otthonában 2:1-es vereséget szenvedtek. Lamberto Zauli ezt felállást választotta a mai meccsre, de sajnos a gárda egyre rosszabb eredményeket ér el a bajnoki mérkőzésein. Marley Aké a 17. percben még a vendégeknek szerzett vezetést, de a hazai csapat innen is képes volt megfordítani az állást. Alig 8 egységgel később Marcello Possenti egyenlítette ki az állást, majd a fordulás után, néhány perccel, Tommy Maistrello a győztes találatot is bevitte. A következő meccsen , a tabellán szorosan a Juve mögött lévő Olbia gárdája ellen hazai pályán lesz esély a javításra.  

A csapat trénere, Laberto Zauli a találkozót követően legfőképp csapata eredetileg kiváló teljesítményét méltatta, leszögezve, hogy még e percben sem dőlt el semmi a fiatal együttes jövőjét illetően, mivel továbbra is három összecsapás áll rendelkezésükre a rájátszásban való szereplés kivívásához. 

"Kiváló első félidőt játszottunk, s alig-alig engedtünk lehetőséget egy olyan nagyszerű gárdának, mint a Renate, ez pedig mindenképpen büszkeséggel tölthet el bennünket. A végeredményért természetesen elnézést kell kérnünk mindenkitől, aki szurkolt sikerünkért, ugyanis pont nélkül kell hazatérnünk Torinóba, ami magától értetődően ellenkezik eredetileg meghatározott célkitűzéseinkkel. Ennek ellenére meglátásom szerint továbbra is bizakodva tekinthetünk a jövőbe, ugyanis még három mérkőzés áll előttünk ahhoz, hogy kivívjuk a rájátszásban való szereplés jogát. Ezen találkozók minden bizonnyal igen bonyolult és megerőltető megmérettetések lesznek, ugyanakkor mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy győzelmeket arathassunk rajtuk, ezt pedig bármi áron el kell érnünk. Innentől kezdve nem válogathatunk a módszerek közül."

A 100%-os mérleggel rendelkező hölgyek, a Sassuolo vendégei voltak a mai napon, és tovább menetelve arattak 3:0-ás diadalt. Az első játékrészben többnyire a fekete-fehérek birtokolták a labdát, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani, ám a 41. percben Arianna Carusót buktatták a büntető területen belül, és a megítélt tizenegyest Valentina Cernoia váltotta gólra. Aztán a 2. félidő, 2. percében ugyanő, egy gyönyörűen felépített jobb oldali támadás végén érkezett középen, és Lina Hurtig centerezését gurította a hálóba. Ezek után apróbb hazai helyzetek alakultak ki, de komoly gólveszélyt nem hordoztak, egy jól eltalált távoli lövéssel Cernoia majdnem elérte a klasszikus mesterhármast, de lökete a felső lécet döngette meg. A 77. percben aztán megérkezett a kegyelemdöfés, Caruso passza után, a brazil Maria Aparecida Souza Alves állította be a 0:3-as végeredményt. A lefújás előtti másodpercekben a zöld-feketék is telibe lőtték a keresztlécet, de a szerencse ma a bajnokcsapattal volt, így a végeredmény már nem változott. Továbbra is pontveszteség nélkül állnak a lányok az első helyen.

Érdkességnek számít, hogy a héten két reményteli labdarúgó is szerződést hosszabbított a Juventusszal, ugyanis a Bianconeri U23-as alakulatának gólvágója, Marco Da Graca 2024-ig, míg a női együttes kiválósága, Sofie Pedersen 2022-ig szóló kontraktust kötött az Öreg Hölggyel, melynek szerelésében a jövőben is feltett szándékuknak tekinthető az újabb trófeák elhódítása. 

pedersen.jpg