Palladino: "Gasperini ideális lenne a Juve számára"

pirlo_gasp.jpgA Juventus egykori csatára, Raffaele Palladino egy friss nyilatkozatában arról beszélt, hogy ha az Öreg Hölgy a közeljövőben menesztené jelenlegi mesterét, Andrea Pirlót, a legideálisabb jelölt a Bianconeri kispadjára nem más lenne, mint a középcsapatként tengődő Atalantából Bajnokok Ligája-résztvevő alakulatot faragó Gian Piero Gasperini, akit meglátása szerint múltja, illetve nagy valószínűséggel jövője is a torinóiakhoz köt. 

Mint ismert, az olasz rekordbajnok utóbbi időben aratott, az eddigieknél jobb eredményei miatt a Maestro rendkívül kockázatos helyzete mostanra stabilizálódni látszik, ugyanakkor amennyiben a Juventus nem lenne képes kvalifikálni magát a legrangosabb európai kupasorozat jövő évi kiírásába, a klub vezetősége nagy valószínűséggel megválna a szakembertől. Pirlo jövőjének szempontjából ennek révén a további bajnoki összecsapások minden bizonnyal hatalmas jelentőséggel bírnak, a fekete-fehéreknek pedig kezdetben éppen a tabella negyedik helyén álló bergamóiak ellen kell bizonyítaniuk vasárnap délután. 

"Úgy vélem, hogy Gasperini minden tekintetben illene a Juventushoz. Gian Piero rendkívül erős személyiséggel, illetve meglehetősen sajátos, mondhatni tökélyre fejlesztett elképzelésekkel rendelkezik, s ha az Atalantát elhagyva egy új kihívást keresne, meggyőződésem szerint igen erős hatást váltana ki új együtteséből, hiszen eredményeiből kifolyólag tiszteletet keltene a futballistáiban" – szögezte le Palladino a La Gazzetta Sportnak adott nyilatkozatában. 

Mint ismert, a hatvanegy esztendős olasz tréner korábban a Bianconeri ifjúsági trénereként munkálkodott, ezen időszak alatt pedig egyéb labdarúgók mellett a felnőtt keretben 57 összecsapáson 10 gólig jutó egykori támadó is kezei alatt nevelkedett. 

"Meglátásom szerint Gasp nagyszerűen bánik a fiatalokkal, hiszen korábban maga is az utánpótlásban tevékenykedett, ennek révén pedig ő lenne a tökéletes mester a Juventus ifjú tehetségeinek számára is, példának okáért sokkal nagyobb hatással lehetne Federico Chiesa, vagy Dejan Kulusevski játékára, mint bárki más" – összegzett a csatár.  

"Már hat-hét évvel korábban is azt mondtam, hogy az Atalanta trénere az ideális jelölt az Öreg Hölgy számára, a bergamóiak kispadján aratott hangzatos sikerei pedig minden kétséget kizáróan még nagyobb bizonyosságot adtak erről. Gasperini minden tekintetben készen áll arra, hogy egy igazi topklub, jelesül a Juventus mestere legyen" – tette hozzá a szakember korábbi asszisztense, Vincenzo Chiarenza, aki a Bianconeri ifjúsági szektorában, majd a klub U19-es csapatánál is a mester oldalán dolgozott. 

"Gian Piero Olaszország legmodernebb futballját játszatja az Atalantával, s véleményem szerint a stílusa egy jelentősebb európai hagyományokkal bíró együttesnél még jobban kiütközhetne, emellett pedig az Öreg Hölgy labdarúgóira is jótékony hatást gyakorolna a jelenléte. Gaperini kiválóan ismeri Torinót, hiszen éveken keresztül tevékenykedett a klub kötelékében, s minden szükséges tulajdonság megvan benne ahhoz, hogy a Bianconerit irányítsa."

Gian Pero Gasperini majdnem tíz esztendőn keresztül, 1994 és 2003 között szolgálta a Zebrákat, majd ezt követően számos olasz alakulatnál tevékenykedett vezetőedzőként, mely csapatok közül a legjelentősebb együttesnek vitathatatlanul az Inter számított, ahol azonban csúfosan megbukott a 2010/2011-es szezon első hónapjaiban. Az Atalanta kispadját 2016-ban foglalta el, a Nerazurrival pedig az utóbbi három idényben korábban elképzelhetetlen sikereket aratott, mivel két bajnoki bronzérmet is szerzett gárdájával, melyet tavaly a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe is bejuttatott.