Pirlo: "Dybalának élő szerződése van"

pirlo_vs_napoli.jpgA Juventus az olasz bajnokság hajrájára fordul holnap délután, mivel immár a Serie A 30. fordulója fogja kezdetét venni a torinói alakulat számára, melyben ezúttal a tabella tizenharmadik helyén álló Genoa együttese fog pályára lépni az Allianz Stadium gyepén, hogy ott próbálja meggátolni a Bianconerit Bajnokok Ligája-kvalifikációról szőtt álmának elérésében. 

Az összecsapást megelőzően a szokott módon az Öreg Hölgy vezetőedzője, Andrea Pirlo is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, melyben egyebek mellett szót ejtett a csapat várható összeállításáról, valamint a profi futballisták mentalitásának tényezőiről is. 

"A Partenopei elleni szerdai megmérettetésen minden szempontból a helyes felfogásban léptünk pályára, hiszen a kellő eltökéltséggel és hozzáállással futballoztunk, ugyanakkor mindez mit sem ér, ha holnap ettől eltérő mentalitást fogunk képviselni. Ettől kezdve minden egyes hátralévő összecsapásunkon a tőlünk telhető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, mivel alapvető célkitűzéseink továbbra is változatlanok. A hétközi fordulóban a szezon eddigi talán legjobb produkciójával futottunk ki a gyepre a csapategység szempontjából, most pedig az a feladatunk, hogy ezt illetően is következetességet sugározzunk" – szögezte le a Maestro a találkozó előtti sajtótájékoztató keretein belül. 

"Nem tudom, hogy mi lehetett az égszínkékek ellen mutatott szellemiség legfőbb kiváltó oka, ám véleményem szerint könnyebb felkészíteni a szellemet egy rangadóra, mint egy kisebb jelentőséggel bíró összecsapásra, kiváltképp, ha akkora bajnokok esetét vizsgáljuk, akik a Juventus keretét alkotják. Ennek ellenére a Grifoni ellen ugyanezen nyomvonal mentén kell majd futballoznunk, hiszen csak ezen az úton haladva érhetjük el az általunk kitűzött célokat, mind most, mind pedig a jövőt illetően. Nem tudnám megmagyarázni, hogy miért veszítettünk pontokat a kisebb együttesekkel szemben, ám jelen pillanatban ezen tévedések már tényeknek bizonyulnak, s nem tehetünk ellenük semmit. Jövőre e tekintetben is jobbá kell válnunk, hiszen végső soron ezen összecsapások döntenek arról, hogy május végén ki emelheti fel a Scudettót" – tette hozzá. 

A Bianconeri számos futballistája térhetett vissza a kerethez az utóbbi időben, ugyanakkor közülük nem mindenki szerepelhet a kezdő tizenegyben, hiszen néhányuknak további időre van szükségük a megfelelő fizikai állapot eléréséhez, emellett pedig szót ejtett a csapat argentin klasszisának, Paulo Dybalának helyzetéről is. 

"Nem hiszem, hogy Paulo Dybala holnap az első perctől fogva a pályán tartózkodhat majd, hiszen három hónapon keresztül nem lépett pályára tétmérkőzésen, ebből fakadóan pedig természetes, hogy további időre van szüksége a formába lendüléshez. A Napoli ellen lejátszott fél órában kiválóan játszott, s fontos gólt szerzett nekünk, ekképp mindenképpen számolunk vele a Genoa ellen is, s reméljük, hogy egy héttel később már a kezdőcsapatban is helyet kaphat. 

Mielőtt az Öreg Hölgy mestere lettem, számos alkalommal hangoztattam, hogy Dybala mekkora értéket jelent a Juventusnak, s igen sajnálom, hogy a jelenlegi szezonban nem volt lehetőségem több alkalommal bevetni az ellenfeleinkkel szemben. A jelen sokkal fontosabb, mint a jövő, hiszen a most meghozott döntéseink alapvetően befolyásolják majd az elkövetkezendő éveinket, ugyanakkor a későbbi eseményekre egyelőre csak következtetni tudunk. 

Hogy Paulo távozik-e majd a nyár folyamán? Jelen pillanatban ezt nem tudnám megítélni, annyi azonban bizonyos, hogy mivel még egy évig élő szerződéssel rendelkezik, a következő esztendőben is zebracsíkos szerelésben fog futballozni. Egy olyan labdarúgóról beszélünk, aki a legnehezebb körülmények között is képes különbséget jelenteni a találkozóinkon, ebből kifolyólag nagyon remélem, hogy a továbbiakban megadatik számomra a lehetőség, hogy egyszerre alkalmazzam Álvaro Moratával, valamint Cristiano Ronaldóval, mindazonáltal holnap nagy valószínűséggel Dejan Kuluševski szerepel majd a helyén.

A spanyol szintén nagyszerű támadó, aki rendkívül intelligens is, ekképp pedig mikor a Napoli elleni találkozó előtt arra kértem, hogy leginkább az akciók kibontakozását segítse, gond nélkül megtette ezt. Ugyan emiatt némiképp kevesebbet kerül a kapu elé, igen hasznos tagja lesz a csapatnak, akinek kiválása minden esetben nagy érvágást jelent számunkra. 

Merih Demiral felépült a válogatott szünet előtt jelentkező sérüléséből, s kigyógyult a koronavírusból is, ugyanakkor még mindig nincs megfelelő fizikai állapotban, ez pedig magától értetődő módon megakadályozza szerepeltetését is. Bízunk benne, hogy kisvártatva visszatérhet, s újra segítheti az együttesünket, mivel a hátsó alakzat szempontjából igen nagy jelentőséggel bír az egyéniségéből kifolyólag. 

Kijelenthetem, hogy ezúttal valóban Wojciech Szczęsny áll majd a kapunkban, nem pedig Gigi Buffon, aki annak ellenére, hogy hatalmas biztonságot ad számunkra, nemigen képes háromnaponta rendelkezésünkre állni, hiszen több pihenőre van szüksége, mint fiatalabb korában. Federico Chiesa kiváló labdarúgó, aki nagyszerűen oldja meg az egy az egy elleni szituációkat, emellett pedig kimagaslóan érzékeli, hogy mikor van szükség a tempóváltások kieszközölésére. Rendkívül éhes a sikerre, eltökéltsége miatt pedig igen gyorsan tanul. Csodálatos érzéssel tölt el, hogy megismerhettem. 

Weston McKennie és Arthur jól érzik magukat. A brazil középpályás jó edzésmunkát végzett a napokban, ám egyelőre nem tesszük ki jelentősebb megerőltetésnek, mivel vigyáznunk kell sérülésére, melynek kiújulásához egyetlen óvatlan mozdulat is elegendő, azonban szükség esetén rendelkezésünkre fog állni holnap délután. Juan Cuadrado a középpálya jobb szélén fog futballozni, míg Aaron Ramsey és Giorgio Chiellini szintén a kezdő tizenegyben kaphatnak majd helyet, hiszen mindketten kiváló állapotban vannak az orvosok szerint" – zárta szavait az egykori középpályás.