Agresti új hírei Romagnoli és Pirlo kapcsán

pirlo_antisocial.jpgA Juventus ügyeiben szinte mindig pontos értesülésekkel rendelkező ismert olasz átigazolási szakember, Romeo Agresti a tegnapi nap folyamán számos, a csapat helyzetét és jövőjét érintő kérdésben nyilatkozott az Öreg Hölggyel foglalkozó médiumoknak, melyben eddig nem ismert, illetve korábban nem hangoztatott szempontokat igyekezett megfogalmazni a Bianconeri elkövetkezendő időszakáról. 

A Goal Italia számára jelentő transzferguru elsőként a Zebrák javarészt az U23-as együttesben szereplő, azonban néhány összecsapáson a felnőttkeret tagjaként is lehetőséget kapó román védője, Radu Drăgușin kapcsán szolgált információkkal, véleménye szerint pedig a futballista most pénteken írja majd alá új kontraktusát a torinói alakulattal, mely a korábbi hírek szerint négyéves megállapodást tartalmazhat, ekképp biztosra vehető, hogy a még mindig csak tizennyolc esztendős reménység a külföldi topligák csapatainak érdeklődése ellenére a jövőben is az olasz rekordbajnok kötelékében szerepel majd, ahol reményei szerint idővel alapemberré is válhat. 

Agresti a továbbiakban mindenekelőtt ismételten kitért az egy nappal ezelőtt éppen általa közzétett Federico Bernardeschi-Alessio Romagnoli csereügyletre is, melynek tekintetében kijelentette, hogy a klubok érdeke egyértelműen az egyezség megkötése lenne, ekképp az üzlet jó eséllyel létrejön majd a nyár folyamán. 

"A kérdéses üzletet illetően elsőként a Juventus alakulata kereste meg az AC Milan együttesét, kijelentve, hogy mindenképpen szeretnék leigazolni a Diavoli védőjét, Alessio Romagnolit, akiért cserébe Federico Bernardeschit ajánlották fel a Rossonerinek, akiket pedig a jelek szerint érdekel is az Öreg Hölgy megkeresése. A transzfer igen könnyedén kivitelezhető átigazolás lenne a két futballista szerződéseinek jövő évi lejárta, s helyzetük bizonytalansága miatt, a Bianconeri pedig minden bizonnyal elő is tudná teremteni a védő jelen pillanatban 6 millió eurót kitevő fizetésére szánt összeget, ugyanakkor a Zebráknak mindenekelőtt saját anyagi helyzetüket kell tisztázniuk."

Hogy a hírforrás végén szereplő anyagi helyzet miért szorul tisztázásra, kiderül Agresti alább közzétett szavaiból, melynek alapján a klub sportigazgatója, Fabio Paratici azon munkálkodik, hogy június 30-ig 100 millió eurós plusz bevételhez juttassa a fekete-fehéreket, s nem is akármilyen módon. 

"Fabio Paratici jelen pillanatban azon dolgozik, hogy 2021. június 30-ig 100 milliós tőkenyereséget generáljon a Juventusnak, melyet legfőképpen átigazolások révén kíván előteremteni. Ennek érdekében igen nagy valószínűsége van, hogy az Öreg Hölgy a tavaly látott Arthur-Pjanić cseréhez hasonló ügyletekkel próbálkozik majd. Tudomásom szerint a Bianconeri számos klubbal áll kapcsolatban az efféle transzferek lehetőségei után érdeklődve, az elkövetkezendő hetekben pedig élesebben körvonalazódnak majd a piacot illető esélyek, s ekkor minden bizonnyal azt is pontosabban meg lehet majd határozni, hogy a klub mely játékosait tervezi értékesíteni."

A szakember végezetül Andrea Pirlo helyzetével kapcsolatban fogalmazott meg állításokat, kijelentve, hogy ugyan a tegnap este megrendezett, s 2-1-es fekete-fehér sikerrel záruló összecsapás kapcsán rengeteg pletyka látott napvilágot, információi szerint a trénert negatív eredmény esetén sem menesztették volna azonnali hatállyal. 

"Nem hinném, hogy egy-egy negatív eredmény megváltoztatná Pirlo helyzetét, mivel a klub vezetősége még az olasz sportsajtó kamerái előtt is leszögezte, hogy kitartanak a mester mellett, s tudomásom alapján ebbéli álláspontjukat azóta sem változtatták meg. A tréner pozíciója legalább a jelenlegi idény végéig stabil marad, s Andrea Agnelli csak akkor gondolkodna el a váltáson, ha a Juventus nem kvalifikálná magát a jövő évi Bajnokok Ligájába, mely súlyos anyagi és szakmai veszteséggel járna. 

Ennek ellenére a Maestro helyzete továbbra sem felhőtlen, mivel a szakmai stáb berkein belül hatalmas zűrzavar uralkodik, mely állítás igaz a teljes Juventusra is. Sokaknak nem tetszik, hogy az összecsapások során legfőképp Roberto Baronio és Carlo Pinsoglio vezényelnek a kispadról, miközben Andrea Pirlo legtöbbször csak az oldalvonal mellett sétálgat, s szinte egyáltalán nem szólal meg egy-két apróbb utasítást, vagy figyelmeztetést leszámítva. Egy másik olasz futballcsapat menedzsere, aki neve elhallgatását kérte, kijelentette nekem, hogy véleménye szerint a jelenlegi szituáció leginkább kaotikus állapotként írható le, s meglátása alapján nem vetít előre sok jót a jövőre nézve sem" – jelentette ki Agresti a Juventibus tegnapi adásában.