Di Livio: "A Juve már megállapodott Allegrivel"

allegri_smile.jpgA Juventus egykori futballistája, Angelo Di Livio ismételten az olasz sportsajtó kamerái elé állt, hogy kifejtse véleményét az Öreg Hölgy előtt álló, Napoli elleni összecsapás kockázatairól, ami véleménye szerint mindenképpen eldönti majd Andrea Pirlo sorsát, aki vereség esetén szinte bizonyosan a menesztés sorsára jut majd. 

A korábbi nagyszerű középpályás szerint a Partenopei összecsapás nem pusztán a tréner jövőjének szempontjából lesz meghatározó, hanem a teljes Juventus sorsát is eldöntheti, mely alakulat siker esetén új erőre kaphat a Bajnokok Ligája-pozíciók eléréséért folyó küzdelemben, ugyanakkor ha a déliek elviszik a három pontot Torinóból, hosszú időre aláásnák a Bianconeri helyzetét. 

"Ha reálisan igyekszem értékelni a Zebrák előtt álló összecsapást, a Juventus hihetetlenül sok dolgot tesz kockára a Napoli ellen, ami igaz Andrea Pirlóra is, akinek teljes edzői karrierje múlhat a találkozó kimenetelén. A csapat, valamint trénerük egyaránt kritikus pillanatban, s egyértelműen hatalmas veszélyben van, a vereség pedig felmérhetetlenül nagy katasztrófát jelentene, hiszen jelenleg beláthatatlan következményekkel járna a Bianconeri számára, akiknek legelső lépésük a Maestro menesztése lenne" – fogalmazott Di Livio a TMW Radio Maracana című műsorában. 

"A soron következő mérkőzés talán a szezon legfontosabb megmérettetése lesz, éppen ezért pedig rendkívül várom a szerda estét, mely találkozót követően a jelenleginél sokkal pontosabban ítélhetjük majd meg a helyzetet. Ha a Juve kudarcot szenved, hatalmas változások fognak bekövetkezni, ugyanakkor természetesen az Öreg Hölgy sikeréért fogok szurkolni, s hiszem, hogy a csapat képes lesz megverni az égszínkékeket, sőt a csapat szerelmeseinek ez a minimális elvárása a labdarúgók felé. 

Ugyan rengeteg kritika éri Pirlót, nem ő tehet a kialakult helyzetről, s akik a Juve ajánlatának elfogadásáért kritizálják, minden bizonnyal maguk sem utasítottak volna egy ehhez hasonló megkeresést. A Bianconeri egy dízelmeghajtású Ferrari volt ebben az idényben, mivel szinte a teljes szezonban nélkülözni kényszerültek Paulo Dybalát. A felelősség nem hárítható rá egyes személyekre, mivel a kudarcok súlya mindenkire azonos mértékben nehezedik."

A Zebrák kudarca minden bizonnyal aláásná Pirlo pozícióit, ugyanakkor nagy kérdést jelent, hogy az egykori középpályás menesztését követően ki venné át az együttes kispadját. 

"Véleményem szerint a Juventus már a világszenzáció bejelentésére készül, ugyanis titokban megállapodást köthettek Massimiliano Allegrivel, aki a közeljövőben azonnali hatállyal átveszi majd a fekete-fehérek irányítását. Az Öreg Hölgy egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy a Bajnokok Ligáján kívül rekedjen a következő idényben, s a Coppa Italia esetleges elhódítása önmagában igen csekély vigaszt jelent majd a Scudetto elbukásáért, s a BL-ből való ismételt kiesésért. A következményeket annak kell elszenvednie, aki leültette a kispadra Pirlót, mivel mostanra kijelenthető, hogy a Bianconerinek nem sikerült a klub jelmondata szerint munkálkodnia a jelenlegi esztendőben, ugyanis nem tettek meg mindent a győzelemért."

Vajon ha Paulo Dybala a Maestro rendelkezésére állt volna, eredményesebben alakult volna az olasz rekordbajnok idénye? 

"Ha Dybala egészséges, kétségkívül óriási hozzáadott értéket jelent a fekete-fehérek számára, ekképp személy szerint mindenképpen a megtartásán munkálkodnék az értékesítése helyett. A Juventus feladata egyértelmű: a jövőben az argentint kell megtenni a csapat arcának, s köré kell építeni az együttest, máskülönben igen szűk esztendők következnek" – összegzett Di Livio.