Boldog húsvétot mindenkinek!

pz_logo2.jpgEgy ünnepnapra ébredtünk, így a megszokott közérdekű közlemény sem maradhat. Ez a nap nem csak a keresztény világban nem hétköznapi, hanem a PannonZebra életében is, ugyanis egy mérföldkő ez az oldal fejlődésének rögös útján. Hogy miről is van szó, azt a cikkben található képből sejthetitek, de először szeretnék beszámolni arról, hogy az újévi cikkben belefoglalt célokkal, hogy állunk.

Azt kell mondjam, hogy remekül indult a 2021-es év a Zebrán, ugyanis már az első napokban megduplázódott az Olvasók száma és minden statisztikai adat, sőt, a hónap végén már arról számolhattunk be, hogy majdnem tripla annyian követtétek a Zebrát, mint 2020-ban. Örömünkre szolgál, hogy ezek nem csak kiugró adatok voltak, hanem ezen emberek döntő többsége a mercato után is velünk tartottak. Ez nem csak számokban mutatkozott meg, hanem a közösségünk is elkezdett egyre inkább szilárdabb alapokon van, sőt, már valójában beszélhetünk arról, hogy a PannonZebrának igazi közössége van.

A következő szintlépés remélhetőleg be fog következni, és sikerül megszervezni a zebrafocit, ami csak attól függ, hogy éppen, hogy fog alakulni a koronavírus elleni harc. Ha ne adj' Isten nem sikerülne tető alá hozni ezt májusban, akkor tolhatunk az időponton, ha muszáj lesz.

Az is szerepelt a tervek között, hogy cikkírás terén meg tudjuk tartani a szintet, de egyelőre úgy tűnik, hogy sikerült túlszárnyalni magunkat, ugyanis ebben az esztendőben átlagban 4.23 cikkel próbáltuk meghálálni a bizalmat naponta, ami bőven az általunk meghatározott 3 felett van. Továbbá mindegyik hónapban több bejegyzést készítettünk, mint 2020 bármelyikében, eddig március a rekorder 150-el, de ha így halad az április hónap tovább, akkor ez a mérföldkő is a múlté lesz.

A szerkesztőség bővítése érdekében is sikerült tenni, ugyanis Consminor is csatlakozott hozzánk az év folyamán. Mindezek ellenére tovább szeretném növelni a szerkesztők számát, ugyanis a közösségi oldalakon egyáltalán nem, vagy csak alig tudjuk tartani a frontot, így mindenképp kell minimum egy fő, hogy erre is jusson energiánk.

Lényegében eddig jól haladunk, de ha ide tettük a lécet, akkor ezt mindig meg kell ugranunk, jelenleg ez fő cél a budapesti foci megszervezése mellett, és tovább kell fejlődnünk moderálásban, hogy a jó légkör állandó maradjon.

Most viszont térjünk ki arra, hogy pontosan miről is szól ez a közlemény, és mi is az a kép a cikk bal sarkában. Ez a PannonZebra új címere, vagy logója (kinek, hogy tetszik). A logó elkészítéséért szeretnénk hatalmas köszönetet mondani Szabó Krisztinek, a Mantina rajzműhely vezetőjének, aki az együttműködés során végig elképesztő gyorsasággal, profizmussal és türelemmel reagált a legapróbb változtatási igényeinkre is, hogy megszülethessen az a szimbólum, melyet mindannyian jó szívvel magunkénak tudunk érezni. Egy szimbólum, mely nem csak számunkra, hanem az Olvasók számára is egyet jelentsen ezzel az oldallal. Igyekeztünk nem valami komplikált logót készíttetni, sokkal inkább törekedtünk a hagyományosságra és a realisztikusságra. A jó dolgokat nem kell megmagyarázni, úgyhogy nem is szeretnék sok betűt pazarolni rá, ugyanis lényegében minden az, aminek látszik. Mindenképp ragaszkodtunk a Juventus klasszikus színeihez, a feketéhez, a fehérhez és az aranyhoz, amely színek oldalunkon is megmutatkoznak.

A zebrafej értelemszerűen az oldalt és Juvét jelképezi, és azért egy pajzsban látható, ugyanis az utóbbi kilenc év másról sem szólt, csak arról, hogy az Öreg Hölgy többnyire magabiztosan nyerte meg a Scudettót, már-már kisajátítva azt, amit a képen szereplő pajzs jelöl. A betűtípusnál nem szerettünk volna valami csicsás szöveget, inkább emellett a klasszikus, de mégis kicsit modern, kerekded típus mellett döntöttünk. A három csillag szintén az, aminek tűnik, azaz minden tizedik bajnoki címet egy csillag jelöl. Reménykedünk benne, hogy tetszik számotokra ez a címer, tudtok vele azonosulni, és hamarosan módosítani kell, és feltenni a negyedik csillagot. Remélhetőleg hamarosan itt az oldalon is látható lesz ennek a címernek egy változata, amihez majd valószínűséggel a hátteret is igazítjuk, ha szükséges.

Végezetül szeretném megköszönni, hogy itt vagytok velünk, olvastok minket, kommenteltek, és részt vállaltok abban, hogy ez a közösség egyre nagyobb és jobb legyen. A szerkesztő-társaknak is szeretném megköszönni azt az odaadó munkát, amit minden egyes nap beletesznek a Zebrába.

Kellemes húsvétot mindenkinek! Buona Pasqua a tutti!