Forrnak az indulatok Dybala kapcsán

dybala_uzenet.jpgIsmételten a Juventus argentin klasszisa, Paulo Dybala áll az olasz sportsajtó érdeklődésének középpontjában, mivel Itália legnagyobb lapjai ismételten kiemelt híreik között emlegetik a futballistával megesett aktuális történéseket, mindenekelőtt az esetleges nyári értékesítésével kapcsolatos híreket, illetve a labdarúgó által elkövetett szabályszegést, melyet a koronavírus ellen felállított protokollal szemben követett el, mikor részt vett egy Weston McKennie otthonában tartott házibulin. 

A játékos mindezek révén a tegnap esti órák folyamán ismét a közbeszéd egyik legfőbb tárgyává vált, hiszen egyebek mellett az egyik legnevesebb Juventushoz köthető újságíró, Romeo Agresti is igyekezett közzétenni vele kapcsolatos újabb információit, ezen felül pedig a Bianconeri egykori ügyvezető igazgatója, Luciano Moggi is szót ejtett a labdarúgó körül kialakult szituációról.

Utóbbi szakember, aki 1990 és 2006 között alakította a Zebrák átigazolási politikáját, egy hosszabb, számos témát felölelő rádióinterjúban nyilatkozott Dybala kapcsán, akiről elmondta, hogy a klub jelenlegi vezetőségének helyében egészen biztosan nem húzta volna ennyi ideig egy játékos értékesítésének, és/vagy hosszabbításának történetét, mivel a maga részéről szerette igen korán lezárni az ehhez hasonló ügyeket. 

"Meglátjuk, hogy a Juventus vezetősége miként dönt Paulo Dybala jövőjével kapcsolatban, ám személyes élményeimre hivatkozva annyit elmondhatok, hogy sportigazgatóként mindig igyekeztem biztosítani a később értékesített futballistáink pótlását, már az üzlet utolsó lépéseinek megtételét megelőzően. Példának okáért, 2001-ben, Zidénide Zidane Real Madridhoz való távozása előtt már megállapodást kötöttem Pavel Nedvěddel, aki később meghatározó labdarúgónkká vált" – jelentette ki Moggi a Radio Bianconera adásában. 

"Az Öreg Hölgy vezetőségére mindemellett túlzottan sok kritika irányul, ez pedig igaz Dybalára is, aki a pocsék idénye ellenére egy igazi bajnoknak mondható, melyet élesen bizonyít, hogy a múltban számtalan összecsapáson volt képes különbséget jelenteni a pályán. A Juventust érő negatív hangok mondanivalójában természetesen volt némi igazságtartalom, s én is közzétettem a velük kapcsolatos észrevételeimet, ám néhányan egyszerűen túl messzire mentek, s a kezdetben értelmes párbeszéd idővel kendőzetlen pocskondiázásba torkollott" – állapította meg a legendás szakember, hozzátéve, hogy a csapat szurkolóinak továbbra is türelmesnek kell lenniük, mivel a torinóiak egy generációváltás kezdeténél járnak. 

A támadó neve nem csak a nevével kapcsolatban felmerült pletykák tekintetében forgott az olasz médiában, ugyanis a tegnap délutáni hírek szerint Dybala egy, a karanténszabályokkal merőben ütköző összejövetelen vett részt néhány nappal ezelőtt, mely tettéért mind a Juventus, mind pedig a közvélemény egy része megharagudott rá az információk alapján. Ugyan az argentint sokan támadták az eset miatt, barátnője, Oriana Sabatini tegnap éjjel egy interjújában elmondta, hogy az esetet rosszakaróik csak egy újabb eszközként használják fel arra, hogy befeketítsék párját, ahogy azt az utóbbi hónapok során már számtalanszor megtették. 

"Nem, a kérdéses összejövetel nem egy illegálisan megrendezett, titkos parti volt, mivel a barátom, Paulo csupán egy csapattársaival közös vacsorára ment el, melyet egyébként minden szerdán meg szokott tenni, eleget téve a meghívásoknak. Ezen alkalmakkor mindig ugyanannyi ember étkezik együtt, ekképp a híresztelések, miszerint tízen, esetleg húszan voltak jelen aznap este, egytől egyig alaptalan hazugságok" – fogalmazott a LAM televíziós csatornának adott interjújában. 

Az argentin szupermodell a továbbiakban kijelentette, hogy az eset ismételten csak egy rosszindulatú pletykának számít, melyet ellenfeleik használnak fel velük szemben, mivel ismételten vitát akarnak generálni Dybala körül, aki egyébként utóbb maga is bocsánatot kért a történtekért. 

"Ez egy újabb nagyszerű példája annak, hogy a rosszakaróink miként próbálnak felfújni minden egyes esetet, melynek segítségével negatív fényben lehet feltüntetni bennünket. Ezek a történetek teljesen lényegtelenek, mivel semmi közük a labdarúgáshoz, azonban mégis az ehhez hasonló eseteket nagyítja fel a média. Igazság szerint nem is tudom, hogy a hatóságok milyen okból látták szükségesnek a meghozott intézkedéseket a kérdéses estén, mivel valóban csak egy egyszerű vacsoráról volt szó" – igyekezett egyértelműsíteni a játékos álláspontját barátnője. 

A tegnapi nap Dybalát érintő eseményei azonban ezzel még korántsem értek véget, mivel a rendkívül megbízhatónak számító transzferguru, Romeo Agresti szintén ezen, történésekben gazdag időpontot választotta legfrissebb értesüléseinek publikálására, melyben kijelentette, hogy a futballista hezitálása egyre nehezebb helyzetbe sodorja a Juventust, akik még jelen pillanatban sem tudják, hogy milyen módon oldják meg a labdarúgó helyzetét. 

"Nem hinném, hogy a karanténszabályok megszegése képes lesz érdemben befolyásolni a Juve vezetőségének Dybalához köthető álláspontját, mivel a Bianconeri mindig a szituációk egészét tekintette, s sosem egyes esetek alapján vonta le a szükséges konzekvenciákat. Ha a játékos nem lesz hajlandó a vezetőség által felkínált ajánlat elfogadásával meghosszabbítani szerződését, szinte eladhatatlanná válik, melynek következtében véleményem szerint kizárólag egy csereügylet lesz elképzelhető vele kapcsolatban. Egy biztos: a helyzet kezd rendkívül veszélyessé és kellemetlenné válni az Öreg Hölgy számára" – szögezte le Agresti.