Zamparini: "A Napoli ideális Dybala számára"

dybala_capitano.jpgA Palermo korábbi elnöke, Maurizio Zamparini néhány nappal ezelőtt meglehetősen érdekes nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben többek között szót ejtett Cesare Prandelli nemrég bejelentett visszavonulásáról, Gennaro Gattuso helyzetéről, illetve a Juventus argentin klasszisáról, Paulo Dybaláról, aki véleménye szerint a Napoli együttesében tudná leginkább kibontakoztatni képességeit. 

Az egykori sportvezető mindenekelőtt az Olaszországban mindig központi témának számító edzőkérdésről nyilatkozott, véleményt alkotva Prandelli napokban közzétett szavairól, illetve saját, korábbi trénerválasztásairól is, kijelentve, hogy annak idején a Juventus az ő javaslatára választotta mesterének Antonio Contét. 

"Nincs sok hozzáfűznivalóm Cesare Prandelli döntéséhez, azonban mégis fel kell idéznem Siniša Mihajlović esetét, aki a betegsége ellenére is a Bologna mestere maradt, s kiváló eredményeket ért el az együttes kispadján. Egy vezetőedző nem lehet depressziós, ekképp nem is értem a Fiorentina mesterének határozatát" – jelentette ki Zamparini a Radio Crc adásában. 

"Természetesen én is voltam depressziós, azonban csak a futballélettől való visszavonulásomat követően, s éppen amiatt, hogy kikerültem a labdarúgás vérkeringéséből. Nem is tagadhatom, hogy én magam is követtem el hibákat a trénerek kapcsán, példának okáért túlságosan hamar menesztettem Luciano Spallettit, illetve Alberto Zaccheronit, annak ellenére, hogy később bebizonyították kiválóságukat. 

Ennek ellenére rendelkezem egy különleges képességgel, mely éppen a fent említett ellentéte, ugyanis nagyszerű érzékkel fedezem fel az alacsonyabb osztályokban tevékenykedő, s mindeddig nem sok elismerést kapó trénereket, s viszem őket patinásabb alakulatok padjára. Példának okáért, 2011-ben én javasoltam Beppe Marottának, hogy szerződtessék Antonio Contét, aki akkor még egyetlen trófeát sem nyert, viszont páratlan karakterrel rendelkezett, melyek egyedülálló szakemberré tették.

Végül bebizonyosodott, hogy a megérzésem helyes volt, mivel Conte egy rendkívüli ciklust indított el a Juventusnál. Úgy is mondhatjuk, hogy én vagyok felelős az Öreg Hölgy elmúlt évtizedben aratott győzelmeiért."

Zamparini nem kizárólag Conte felfedezéséért felelős, ugyanis elmondása szerint a játékosként visszavonuló, majd kisvártatva edzői pályafutásba vágó Rino Gattusóban is ő látta meg a potenciált, ekképp a lehető leghamarabb a szicíliai alakulathoz csábította. 

"Mikor Gennarót leültettem a Palermo kispadjára, egyáltalán nem volt tapasztalata vezetőedzőként, ám azóta több nagy csapatnál is eredményesen szerepelt. Nem tudom, hogy Aurelio De Laurentiis miként dönt vele kapcsolatban, azonban úgy vélem, hogy az elnök úr mindig a Napoli sikereit tartotta szem előtt, ekképp az égszínkékek szurkolói feltétlen szeretettel tartoznak neki az elmúlt időszak diadalaiért. 

Hogy a jelenlegi Napoliból hiányzik egy igazi sztár? Ezt nem gondolnám, azonban való igaz, hogy jelen pillanatban nincsen olyan nagy hatású labdarúgójuk, mint amilyennek az elmúlt évtized elején Cavani számított. Edinson már Palermóban is nagyszerű fizikai jellemzőkkel rendelkezett, mely által képes volt félelmet kelteni az ellenfelekben, akár egy teljes összecsapáson keresztül is. Nem tudom, hogy a déliek jelenlegi csatára, Victor Osimhen rendelkezik-e ezzel a tulajdonsággal, azonban meghatározó futballista válhat belőle Nápolyban."

A nyilatkozatból természetesen nem maradhatott ki Zamparini kedvenc témája, azaz Paulo Dybala aktuális helyzete sem, ugyanis a sportvezető szerint a Juventus nem volt képes megfelelően kihasználni az egykori Palermói csillag képességeit, akinek ekképp a Napoli alakulatához kellene szerződnie, hogy ott szálljon harcba a Scudettóért. 

"De Laurentiis csapata szintén érdeklődött Paulo iránt 2015-ben, azonban a futballista mindenképpen az Öreg Hölgy labdarúgója szeretett volna lenni, mi pedig szem előtt tartottuk kérését. Sajnálatos módon Torinóban nem voltak képesek megfelelően kihasználni a Dybalában rejlő potenciált, akit utóbb többen megpróbáltak bűnbaknak beállítani emiatt. 

A Juve vezetősége hatalmas hibát követett el azáltal, hogy nem részesítette megfelelő bánásmódban Dybalát, aki ennek ellenére többszörösen bebizonyította, hogy a világ egyik legjobb futballistája. Úgy vélem, hogy Paulónak a Napoli lenne az ideális együttes, mivel a Partenopei vele kiegészülve egészen biztosan megnyerné az olasz bajnokságot" – összegzett Zamparini.