Materazzi ismét a Juvét kritizálta

materazzi.jpgMint ismert, a Juventus alelnöke, Pavel Nedvěd a napokban hosszabb interjút adott az olasz sportsajtónak, melyben egyéb, az Öreg Hölgy helyzetét érintő témakörök mellett kitért az Inter idei kivételes szezonjára, valamint a Bianconeri újabb Scudettóról szőtt, ám mostanra szétfoszlani látszó álmaira is, utóbb kijelentve, hogy hatalmas eredménynek tartja, hogy fia, ifjabbik Pavel Nedvěd még középiskolás volt, mikor a Zebrák megszerezték a sorozat kezdetét jelenő bajnoki címet 2012-ben, most pedig egyetemre jár, valamint autót vezet, s továbbra is a fekete-fehérek ülnek Olaszország trónján. 

Az interjú ezen része egész Itáliában nagy hullámokat vert, mivel többen hivalkodásként fogták fel a korábbi cseh futballista szavait, azonban az ennek hangot adóknál jóval tovább ment a Nerazzurri korábbi védője, Marco Materazzi, aki egy teljes, közösségi médiában közzétett posztot szentelt a Nedvěd által elmondottakra való reagálásnak, korántsem udvarias stílusban. 

"Pavel... Őszintén remélem, hogy a fiad átélheti, hogy MEGNYERITEK a Bajnokok Ligáját, mielőtt befejezi a tanulmányait, hiszen egészen biztosan megérdemelne egy ilyen szép eredményt. Ám az én gyermekeimnek megadatott, hogy láthassák, ahogy a magasba emelem a BL-trófeát, majd a VILÁGBAJNOKI serleget, már akkor, mikor ÓVODÁBA, illetve ÁLTALÁNOS iskolába jártak!" – írta a korábbi futballista az Instagrammon. 

A bejegyzés természetesen számos Juventus-szurkoló felháborodását váltotta ki, akik nemtetszésüket igyekeztek is kifejezni a Matrix becenévre hallgató futballista posztja alatt, azonban a legfőbb érintett, ifjabb Pavel Nedvěd egy meglehetősen higgadt hangvételű írásban válaszolt a milánói kék-feketék balhés ikonjának.

"Őszintén szólva, nem hatottak meg különösebben Materazzi szavai, mégpedig abból az egészen egyszerű okból kifolyólag, hogy bár édesapám aktuális helyzetről beszélt, Marco több mint tíz esztendővel ezelőtti történeteket elevenített fel, melyek rendkívül régen történtek, ez pedig akkor is kijelenthető, ha az azóta eltelt idő semmit sem von le jelentőségükből. 

Az édesapám által elmondottak egyszerű tények, s nem tudom, hogy Materazzi miért érezte úgy, hogy reagálnia kellene ezekre a szavakra. Ezzel együtt természetesen látható, hogy vannak, akik megelégednek tíz évenként egyetlen trófeával is, míg mások tíz év alatt tizennyolc serleget szereznek, s továbbra is sikerre éhesek. Béke. 

Utóirat: Valaki legyen olyan kedves, s magyarázza el, hogy a 2006-os világbajnoki címnek mi köze volt, vagy van az Interhez."

Mint tudnivaló, a Juventus, Pavel Nedvěddel soraiban 2003-ban került legközelebb a legrangosabb európai kupasorozat trófeájának elhódításához, azonban az egykori klasszis sárga lapjainak összegyűlése miatt nem léphetett pályára az Öreg Hölgy AC Milan elleni döntőjében, melynek keretein belül a Bianconeri büntetőpárbajban maradt alul a Rossonerivel szemben, majd négy évvel később a Juventinók nagy bánatára az Inter gyűjthette be a serleget, míg az Azzurri győzelmével záruló 2006-os világbajnokságon a Materazzival felálló olasz nemzeti tizenegy 2-0-ra győzte le a cseh válogatottat, ezen eredménnyel búcsúztatva a közép-európai alakulatot.