Helyzetjelentés – Az utánpótlás és a női csapat

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni ma induló sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

Az U23-as csapat legutóbb a hónap elején, március 7.-én lépett pályára, akkor a Grosetto vendégeként aratott 1:0-ás győzelmet. Most csütörtökön, hazai környezetben kellett volna folytatni a pontok gyűjtését, a nem túl nagy nevű Pergolettese ellen. Az eredmény ismeretében kijelenthető, hogy ez a misszió nem járt sikerrel, hiszen a vendégek 4:2 arányban legyőzték Lamberto Zauli csapatát. Az elején úgy tűnt, hogy sima mérkőzés elé néznek a Zebrák, ugyanis először Andrea Brighenti lőtt egy hatalmas gólt, amit les miatt elvettek, de nem kellett sokat várni a következőre, hiszen Marley Aké jobb oldali beadása után ismételten  Brighenti volt az, aki olyan szerencsésen törte el a labdát, hogy a játékszer a kapu bal oldalába hullott. Aztán a félidő utolsó percéig mindkét háló felváltva forgott veszélyben, de már ekkor is a vendégek játszottak veszélyesebben, de ekkor egy kapu elé gyötört labdára Abubakar Bakayoko érkezett, és közelről a hálóba bólintott. Az újrakezdés után szinte azonnal jött a hidegzuhany, hiszen Eduardo Duca a tizenhatos közepétől a jobb alsó sarokba lőtt laposan. Aztán a következő két gólban Raffaele Alcibiade játszotta a főszerepet. A múltban Magyarországon, a Budapest Honvédban is megforduló hátvéd, a 66. percben addig-addig próbálta kiengedni a labdát az alapvonalon túlra, hogy Lorenzo Faini közbe tudott piszkálni, és éles szögből bevette Timothy Nocchi kapuját. A csapatkapitány megpróbálta jóvátenni hibáját, ugyanis az 5 perces hosszabbítás letelte előtt egy perccel egy jobb oldali szögletet fejelt a kapuba 6 méterről. Ezzel még nem volt vége a mérkőzésnek, mert azonnal a középkezdés után Elia Bortoluz a saját térfeléről kiugratta a második gól szerzőjét Ducát, és a szünetben beálló középpályás az egész térfélen végignyargalva, higgadtan lőtt a Juve kapujába, beállítva a 2:4-es végeredményt. A forduló előtt a 7. pozíciót elfoglaló házigazda a 3-4-1-2-es hadrendben lépett pályára, és a vereség miatt a 9. pozícióba esett vissza, 46 pontot gyűjtve, míg az éllovas Como 62 egységnél jár. A Pergolettese 41 ponttal a 11. helyen áll. A következő fordulóban, a holnapi napon a 6. helyen található Pro Patria vendége lesz a Bianconeri, lehet tehát javítani a fiaskót rövid időn belül.

A listavezető, és 100%-os teljesítményű hölgyek az utolsó helyezett, és összesen 3 pontot gyűjtő Pink Bari csapatával játszottak, és mértek rájuk megsemmisítő 9:1-es vereséget. A kiscsapattól már a gólszerzés is hatalmas bravúr, hiszen a 17. találkozójukon összességében a nyolcadik találatukat érték el. Más megközelítésben, a legjobb csatársor, és a leggyengébb védelem párviadala volt ez, a vártnak megfelelő eredménnyel. A bajnoki címvédő a Girelli, Hurtig, Stašková tridenttel a csatársorban kezdte a mérkőzést, és mint kiderült, ez telitalálatnak bizonyult.  Az első játékrészben semmi nem mutatott arra, hogy mészárlás lesz a dolog vége, mert bár a tizenegyedik percben Lina Hurtig megszerezte a vezetést, amit tíz minutummal később Linda Sembrant duplázott meg, de itt el is záródott a gólcsap. Aztán az 56.-ik percben elszabadult a pokol, Marthe Enlid öngóljával már 3:0 volt a vendéglátó előnye, és innentől futószalagon jöttek a gólok. A következő negyed órában előbb Asa Emelie Helmwall szépített, majd sorrendben Cristiana Girelli, Andrea Stašková  és újra Girelli talált be, egymás után kétszer. Az utolsó 10 perc is tartogatott még két gólt, ezeket a csapatkapitány Cecilia Salvai és a dán Európa-bajnoki ezüstérmes Sofie Junge Pedersen érték el.

Nézzünk még néhány érdekességet a találkozóról. Az Öreg Hölgy eddig hat bajnokit játszott a mai ellenfél ellen, mindet megnyerte, a gólarány 20:3, csak a Verona és a Sassuolo ellen ért el több találatot. A 2017/18-as szezont 16 győzelemmel indította a gárda, az ideiben már 17-nél jár, ez természetesen új rekord. Cristiana Girelli a mai mesterhármassal együtt már 11 gólnál jár a Bari ellen, nekik lőtte a bajnokságban a legtöbbet. Lina Hurtig pedig a legutóbbi hét meccsen 8 pontot gyűjtött a kanadai táblázaton, lőtt 5 gólt és kiosztott 3 gólpasszt. Rita Guarino csapata 17 forduló után továbbra is hibátlan tehát, és még mindig 6 pont az előny a Milannal szemben. A következő fordulóban a Sassuolo ellen folytatódhat tovább a sikertörténet.

kepernyofelvetel_552.png