Cassano: "Ronaldo a Juve fékje"

roma-juventus-pirlo-ronaldo.jpgAz egykori olasz futballista, Antonio Cassano a Juventus két nappal ezelőtti, Benevento elleni kudarcát követően ismételten a kamerák elé állt, hogy kinyilvánítsa véleményét az Öreg Hölgy aktuális helyzetéről, mondanivalójában pedig kijelentette, hogy nem hibáztatja Andrea Pirlót a Bianconeri idei bukdácsolásáért, melynek legfőbb oka meglátása szerint az együttes portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo. 

A korábbi támadó, aki pályafutása során megfordult két milánói alakulat, valamint egyebek mellett a Roma, a Real Madrid, s a Sampdoria kötelékében is, mindenekelőtt a lényegi kérdések megvitatásával kezdte mondanivalóját, melyet ismételten Christian Vieri Twitch-en közvetített műsorában, a Bobo TV-ben tett közzé. 

"Andreát szinte egyáltalán nem terheli felelősség a Juventus idei szegényes eredményeiért. Meggyőződésem, hogy Pirlo remek szakember, aki számos újdonságot honosított meg a sportágban, ebből kifolyólag hatalmas jövő áll előtte, annak ellenére is, hogy jelen pillanatban számos nehézséggel kell megküzdenie" – közölte Cassano. 

"Az elhibázott döntések miatt a klubra szakadó teherért sokkal inkább a Zebrák vezetősége felelős, akiknek a nyári mercato során számos gyenge labdarúgótól kellett volna megszabadulniuk, helyükre igazán kiemelkedő játékosokat hozva, mivel csak ekképp kerülhették volna el a totális bukást. Ideje lett volna értékesíteniük a Juventus igazi problémaforrásait, melyet azonban különböző okokból kifolyólag képtelenek voltak megtenni."

A médiaszemélyiséggé váló egykori labdarúgó, visszatérvén egyik kedvenc témájához, ismételten csak Cristiano Ronaldo nyakába igyekezett varrni az olasz rekordbajnok folyamatos kudarcait, mivel véleménye szerint annak ellenére, hogy a portugál klasszis tudása megkérdőjelezhetetlen, jelenlétének súlya összeroppantja a torinóiakat. 

"Minden Ronaldo jelenlétén múlik, ez pedig a múltban sem volt másképp. Az ő szerződtetésével indult el a negatív spirál, melybe a Juve a utóbbi években kormányozta magát, hiszen az érte kiadott közel 100 millió eurót más csapatrészek megerősítésére is el lehetett volna költeni, ahelyett hogy a transzferrel egyszerre két támadó karrierjét is megtörték volna. 

Andrea szinte semmiről nem tehet. Tavalyelőtt elküldték a klub történetének egyik legsikeresebb mesterét, aki az elmúlt évtized legnagyobb eredményeit aratta a Bianconerivel, s aki végső soron abba bukott bele, hogy nem tudott mit kezdeni Ronaldóval. Ezt követően szerződtették a talán a Serie A legszebb futballját megvalósító Maurizio Sarrit, akit a látványos játék megvalósításában szintén meggátolt Cristiano jelenléte. Pirlo végső soron ugyanezzel a problémával küzd, tapasztalatlanságából fakadóan pedig ő sem képes megoldani a gondot. Teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy Ronaldo a Juventus fékje, e téren semmi kétség nincs bennem."

Cassano úgy véli, hogy az ötszörös aranylabdás klasszis távozásával sokkal jobb légkör uralkodna a Juventusnál, mely együttes a teher alól felszabadulva egy csapásra régi fényében tündökölhetne. 

"Ha Torinóban ismét futballozni szeretnének, nem szabad többé Cristiano egyéni céljaira és rekordjaira gondolniuk. A portugál nevével fémjelezett projekt egyértelműen megbukott, mivel vele sem voltak képesek megnyerni a legfőbb célkitűzésnek tekintett Bajnokok Ligáját. Ha elnökként egy új sikerkorszak alapjait kívánod lefektetni, olyan Ferrarit adsz a pilótának, melyet minden tekintetben rendbe hozol, s versenyképessé teszel.

Természetesen Paulo Dybala évenkénti húsz találata is hiányzik az idei Juventusból, azonban egy kezdő trénertől nem várható el, hogy képes legyen felelősen kezelni egy olyan mértékű befolyással bíró játékost, mint Ronaldo. Ez még önmagában nem is jelentene nagy gondot, viszont a portugál számos futballistára gyakorol rossz hatást. Dejan Kuluševskit például teljesen elnyomja a pályán, de a többi, még kiforratlan személyiséggel rendelkező fiatalt illetően is hasonló a helyzet" – szögezte le Cassano.