Kiosztották a Gran Galà del Calcio díjait

cr_calcio_gala.jpgTegnap este ismételten megrendezésre került a minden esztendőben megtartott Gran Galà del Calcio, mely díjátadó keretein belül immár tizedik alkalommal ismerték el a Serie A előző idényének legeredményesebb futballistáit. A Juventus labdarúgói közül három játékos, Leonardo Bonucci, Paulo Dybala, valamint Cristiano Ronaldo került be a tavalyi szezon legjobb kezdő tizenegyét felvonultató együttesbe.

A portugál világklasszis kimagasló idényét nem csak e tekintetben honorálták, ugyanis az újságírókból, futballistákból, illetve játékvezetőkből álló döntőbizottság az ötszörös aranylabdás sztárt választotta az idény legjobb labdarúgójának, melynek kihirdetését követően Ronaldo maga is megszólalt a gálán.

"Az elmúlt esztendő egy rendkívül furcsa év volt, melynek kihívásait mindenki szívesen elkerülte volna, azonban csapatszinten mégis pozitív időszakot tudhatunk magunk mögött, mivel ismételten sikerült megnyernünk az olasz bajnokság küzdelmeit" – jelentette ki a Sky Sport Italia kamerái előtt.

"A szezon második felében mindannyian egy addig ismeretlen helyzettel kényszerültünk szembesülni, s bár eleinte igen furcsa volt szurkolók nélkül, üres futballstadionokban pályára lépni, éppen ezért törekedtünk arra, hogy magasba emelhessük a Scudettót, melyet végül el is értünk.

Természetesen a jövőt nézve is rendelkezünk újabb célkitűzésekkel, s nyilvánvalóan a Bajnokok Ligájában elszenvedett bukásunk miatt is csalódottak vagyunk, azonban ilyen a futball, ha pedig évtizedek óta ebben a világban élsz, hozzászoksz a sportág jellemzőihez, ekképp a kudarcokhoz is."

CR7 a továbbiakban a vonatkozó szezonban szerzett egyik legkiemelkedőbb találatáról is szót ejtett, melyet még 2019 decemberében fejelt a Sampdoria elleni idegenbeli megmérettetésen.

"A Samp ellen elért gólom a legnagyszerűbb találatom volt abban az évben, ebben teljes mértékben biztos vagyok. Mindenekelőtt szeretném megköszönni ezt a díjat a csapattársaimnak, akik nélkül nem juthattam volna ehhez hasonló magasságokba az elmúlt idényben. Hálás vagyok azon futballistáknak, akik rám szavaztak, s rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy megtiszteltek ezzel az elismeréssel.

Úgy gondolom, hogy a futballban mindenekelőtt a bizalom, a kitartás, valamint a szenvedély számít a legtöbbet, s ezek megléte lehetővé teszi számomra, hogy ekkora pályafutással a hátam mögött is élvezettel műveljem a labdarúgást.

Személyes tekintetben továbbra is igen motiváltnak érzem magam, s úgy vélem, hogy kizárólag úgy lehet folytatni az utamat, ha a fent említett tulajdonságok mindegyike megvan bennem, mivel ezen jellemzők hiányában szinte lehetetlen, hogy az ember hasonló szinten futballozzon 35, 36, 37, vagy akár 40 esztendős korában" – zárta szavait Ronaldo.

girelli.jpgA gálaest további része sem szolgált jelentős meglepetésekkel, ugyanis a legjobb mesternek az Atalantát harmadik helyre, illetve Bajnokok Ligája-negyeddöntőbe vezénylő Gian Piero Gasperinit választották, míg együttese az év legjobb csapata címet vehette át kivételes teljesítményének elismeréseként.

Az Öreg Hölgy három, felnőttcsapatban futballozó játékosán kívül női együttesét is ünnepelhette az eseményt követően, ugyanis a Bianconeri csapatában szereplő Cristiana Girellit választották az év női futballistájának, aki mindenekelőtt szintén kiemelkedő teljesítményével érdemelte ki az elismerést, melyet jó esélye van ismételten bezsebelni, hiszen a jelenlegi idényben 15 bajnoki fellépésen máris 16 találatnál tart.

 

A gálaest díjazottjai:

Legjobb edző: Gian Piero Gasperini (Atalanta)

Legjobb játékvezető: Daniele Orsato

Legjobb női futballista: Cristiana Girelli

Legjobb férfi futballista: Cristiano Ronaldo

Legjobb csapat: Atalanta

A legjobb kezdő tizenegynek a következő alakulatot választották:

best_serie_a_11.jpg