Újabb hírek a támadók jövőjéről

dybala_capitano.jpgAz olasz sportsajtó továbbra sem szüneteltei a különböző, Juventusszal kapcsolatos hírek és pletykák gyártását, annak ellenére, hogy a torinói alakulat már egy hete búcsúzott a Bajnokok Ligája idei kiírásának küzdelmeitől. Bár ezek értesüléseknek egy része mindössze találgatásnak minősíthető, egyes hírportálok igyekeznek a realitás talaján maradva mérlegelni a csapat jövőjét, ekképp természetesen a Bianconeri támadóinak helyzetét is.

A La Gazzetta dello Sport tegnapi napon közzétett, terjedelmes beszámolójában az Öreg Hölgy mindhárom, e csapatrészben futballozó labdarúgójáról közölt információkat, ennek révén Cristiano Ronaldo, Álvaro Morata, illetve Paulo Dybala helyzete is elemzésre került a milánói lap cikkében, melyben egyebek mellett a fent említett játékosok ügyeinek várható kimeneteleire is keresték a választ.

A patinás újság legelőször a Zebrák portugál világklasszisáról írt, akiről elmondták, hogy az utóbbi napokban felmerülő lehetséges távozását leginkább rendkívül magas, jelen pillanatban nettó 31 millió eurót kitevő bére gátolhatja meg, mely nem kizárólag a Juventusra, hanem az iránta érdeklődő együttesekre is nagy anyagi terhet róna, kiváltképp a koronavírus folyományaként fennálló gazdasági helyzetben.

Ugyan a rendkívül megbízhatatlannak számító torinói pletykalap, a Tuttosport arról írt, hogy az ötszörös aranylabdás támadó olyan alakulatok érdeklődését is felkeltette, mint a Paris Saint-Germain, vagy a Manchester United, a Gazzetta állítása szerint Ronaldo fizetése minden kérőnek akadályt jelenthet, mely eltántoríthatja őket a portugál szerződtetésétől, aki egyébként a továbbiakban is a topbajnokságok valamelyikében szeretne futballozni, s egyelőre nem kíván levezetni sem nevelőegyüttesénél, a Sporting CP-nél, sem pedig David Beckham alakulatánál, az Inter Miaminál.

Ugyanezen újság szerint az olasz rekordbajnok kölcsönben szerződtetett, s hivatalosan még mindig az Atlético Madrid tulajdonában lévő csatára, Álvaro Morata még legalább további egy idényt a fekete-fehérek kötelékében fog tölteni, mivel a Bianconeri élni fog a kölcsön egy évvel történő meghosszabbításáról szóló opciójával, melynek értelmében ismételten 10 millió eurót fog kifizetni a Matracosoknak.

A Gazzetta hírei alapján ugyan a Zebrák vezetősége nem zárja ki a center végleges, 45 millió euró fejében lehetséges megszerzését sem, ugyanakkor a jelenlegi körülmények között nem terveznek ekkora pénzösszeget kiadni, mivel legfontosabb nyári feladatuknak változatlanul a középpálya megerősítését tekintik.

Bár Morata kiváló idénykezdetet produkált, az utóbbi hónapokban teljesítménye jelentősen visszaesett, ennek ellenére Fabio Paratici szerint a támadónak a következő szezonban is a fekete-fehérek kötelékében van a helye, s amennyiben a klub anyagi helyzete is lehetővé teszi, 2022 nyarán még mindig fennálló lehetőséget fog jelenteni a spanyol szerződtetése, ezúttal már csak 35 millió euróért.

A három labdarúgó közül a legforróbb témát alighanem a Paulo Dybala körül kialakult szituáció szolgáltatja, mivel mint ismert, az argentin klasszis rendkívül gyenge szezonon megy keresztül, emellett pedig 2022 nyarán lejáró szerződését sem hosszabbította meg, mely történet, s ennek  folyamatosan frissülő fejleményei hónapok óta tartják lázban a Juve szerelmeseit.

A milánói forrás arról ír, hogy egyelőre semmiféle találkozó nincs tervben a klub, illetve La Joya képviselője, Jorge Antun között, ekképp az elkövetkezendő időszakban nem is fog pont kerülni az argentin futballista ügyének végére. A korábbi hírek arról számoltak be, hogy a klub 10 millió eurós, vagy azt maximum 3 millió euróval megtoldó bért ajánlott fel Dybalának, aki azonban mindenképpen 15 millió euró körül szeretne keresni a jövőben, ami magától értetődően gátolja az egyeztetések folytatását.

A közepes megbízhatóságú France Football ennek nyomán a minap arról számolt be, hogy a labdarúgó két angol együttes, jelesül a Tottenham Hotspur és a Chelsea érdeklődését is felkeltette, mely alakulatok egyaránt 50 millió euró körüli összeget ajánlanak a játékosért, azonban a hitelesebb források, például a Juventus ügyeiben szinte mindig jól informált Romeo Agresti korábban leszögezték, hogy a felek alapvető érdeke a közös folytatás lenne.