de Ligt nagyon boldog a Juventusnál

deligtannekee.jpgA Juventus holland óriásának, Matthijs de Ligtnek barátnője, AnneKee Molenaar a tegnapi nap folyamán hosszabb nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett szót ejtett Olaszországban töltött első hónapjaikról, kapcsolatukról, valamint a Torinóhoz fűződő viszonyukról, mely véleménye szerint lehetővé teszi számukra, hogy hosszú időt töltsenek el Piemont régió székhelyének lakosaként.

A húsz esztendős védő szerelme elsőként az olasz nyelv megtanulása által jelentett kihívásról beszélt, kijelentve, hogy ugyan a kezdetekben sok gondjuk akadt ennek elsajátításával, mostanra mindketten kiválóan beszélnek olaszul.

"Mikor 2019 nyarán megérkeztünk Torinóba, rögtön az első napon elhatároztuk, hogy megtanulunk olaszul. Az első hetekben igen nagy szerencsém volt ebből a szempontból, mivel Matthijs ázsiai turnéra indult a Juventusszal, én pedig teljesen egyedül maradtam a városban, ami rákényszerített a nyelvtanulásra. Egyből beiratkoztam egy nyelviskolába, s szinte azonnal elmélyültem a tanulmányaimban" – jelentette ki a Tuttosportnak adott interjújában.

"Ebből a szempontból igen nagy segítségünkre volt Matthijs ügynöke, Mino Raiola is, aki munkatársaival együtt nagyon sokat dolgozott azon, hogy a számunkra megfelelő körülmények szerint telepedhessünk le a városban. Jelen pillanatban a munkámból kifolyólag legalább heti négy napot Milánóban töltök, ami az olasz elsajátítása miatt is nagyon hasznos dolog.

Az olaszok sosem idegeskednek, mindig nyugodtak, ez a mentalitás pedig rám is átragadt. Gyakran mondom magamnak, hogy bátran megszólalhatok, mivel mindenki nagyon segítőkész, ha esetleg némi problémám akadna. Mindemellett Matthijsszal otthon is felállítottunk egy szabályt: legalább napi egy órán át olaszul társalgunk egymással."

Sokakat meglepett, hogy a nyári vállsérüléséből novemberben visszatérő futballista a Benevento elleni találkozó után adott interjújában milyen kiválóan beszélt olaszul, Molenaar pedig elmondta, hogy párja mindig is rengeteget dolgozott e tekintetben is, hogy minél előbb korlátok nélkül kommunikálhasson az őt körülvevő emberekkel.

"Matthijs mindig, minden szempontból nagyon keményen dolgozik. A nyelv természetesen a futballpályán, illetve az öltözőben is ragad rá, így előfordul, hogy néha olyan kifejezéseket használ, melyeket én még életemben nem hallottam. Természetesen hallottam az első interjút, amit olaszul adott a sajtónak, utána pedig azt mondtam neki, hogy nem beszélt rosszul, de még mindig sokat kell javulnia" – tette hozzá nevetve.

A fiatal lány elmondta, hogy az Öreg Hölgy minden tekintetben rendkívül sokat segít nekik, mely például de Ligt koronavírusos megbetegedésének idején is megmutatkozott, a Bianconeri pedig ennek révén egy valóságos család szerepét tölti be a szerelmespár életében, ami ellentmond egyes pletykalapok, például a Todofichajes és a Calciomercato napokban közzétett, teljesen alaptalan állításainak, melyek szerint a védő más csapatokhoz távozhat a nyáron.

"Mikor Matthijs elkapta a koronavírust, leginkább az döbbentett meg, hogy a Juventus milyen mértékben figyelt ránk, s milyen nagy erőket mozgósított meg annak érdekében, hogy gondoskodjon rólunk. Az Öreg Hölgynél ténylegesen egy nagy család tagjainak érezzük magunkat, s rendkívül boldogok vagyunk Torinóban. Ez a klub egy nagyszerű család, s sosem fogom elfelejteni a kedvességüket. A karantén pedig minden egyes párnak egy nagy tesztként szolgál, ám mi szerencsére sikerrel vettük az akadályt.

Bár Matthijs a pályán nem sokat nevet, a magánéletben egy nagyon kedves személyiség. Látni kellene, hogy milyen játékos módon bánik a kutyáinkkal, Bellával és Lunával. Azért neveztük el őket olaszul, mivel miután megmentettük őket egy menhelyről, részt vettünk egy újabb olasz tanfolyamon. Olaszul is beszélünk velük, például ezen a nyelven adunk utasításokat is nekik, olyan szavakkal, mint az ülj le, vagy az állj fel. De Ligt életének legnagyobb szerelme természetesen mindig is a futball volt. Néha, mikor együtt filmezünk a kanapén, észreveszem, hogy oda-odapillant a tabletjére, ahol mindig meccset néz. Bevallom, ilyenkor kissé féltékeny is vagyok" – zárta szavait mosolyogva AnneKee Molenaar.